پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضوهیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس،:سازمان ملی استاندارد درسه سال گذشته درحوزه کیفیت سازی و فراهم کردن زیرساختهای نظارت بر استاندارد گام های قابل تقدیری برداشته؛ همین اقدامات باعث شد دولت پس از سه سال، با اطمینان از وجود ظرفیت نظارت بر تمامی کالاها و خدمات داخلی،در سازمان ملی استاندارد وظیفه خطیری را به آن بسپارد.
به گزاش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،فریدون احمدی درگفت وگو با خبرگزاری خانه ملت،با اشاره به بند 24 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش پوشش استاندارد برای تمامی محصولات داخلی و ترویج آن گفت: یکی از دلایلی که تولید داخلی و محصولات ساخت داخل نمیتوانند بین مردم جا باز کنند،کیفیت محصولات داخلی و نبود کیفیت مناسب برخی از این کالاها است،نکته ای که مقام معظم رهبری برآن تاکید داشته و بر پوشش استانداردسازی آن در اقتصاد مقاومتی توجه ویژه ای داشته است.
استفاده از کالاهای استاندارد باید بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه استاندارد محکی برای کیفیت محصولات داخلی و ارتقاء مرغوبیت این کالاها است،افزود:نمیتوان در مقوله استاندارد کوتاه آمد،استفاده از کالاهای استاندارد باید بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود،تا هیچ تولیدکننده ای به فکر تولیدات غیراستاندارد و بالطبع هیچ مصرفکنندهای به فکر خرید کالای فاقد علائم استاندارد ملی کشور نباشند.
احمدی افزود:سازمان ملی استاندارد درسه سال گذشته درحوزه کیفیت سازی و فراهم کردن زیرساختهای نظارت بر استاندارد گام های قابل تقدیری برداشته؛ همین اقدامات باعث شد دولت پس از سه سال، با اطمینان از وجود ظرفیت نظارت بر تمامی کالاها و خدمات داخلی،در سازمان ملی استاندارد وظیفه خطیری را به آن بسپارد و به همه دستگاه های اجرایی دستور دهد تا قبل از صدور هرگونه مجوزی به واحدهای تولیدی و خدماتی، از ثبت اظهاریه متقاضیان در مورد استانداردهای محصول،مطمئن شوند و اطلاعات مربوطه را در اختیار سازمان ملی استاندارد ایران قرار دهند.
الزامی شدن استاندارد سبب صادرات محصولات به کشورهای خارجی و ورود ارز به کشور می شود
احمدی ادامه داد:با الزامی شدن استاندارد کالاها نه تنها سلامت مردم و خانواده ها تضمین می شود و تولیدکننده با افزایش کیفیت تولید در داخل کشور به عرضه محصول شایسته می پردازد،بلکه ارقامی از تولیدات حاوی علائم استاندارد خود را به دیگر کشورهای خارجی صادر و ارز به کشور وارد کند.
احمدی با اشاره به اینکه استاندارد کالاها پیش از این زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت بود و پس از جدایی از این وزارتخانه به عنوان سازمانی مستقل تحت نظر نهاد ریاست جمهوری قرار گرفت،یادآور شد: پیش از این تایید استاندارد کالاها و نظارت برمحصولات برعهده وزارت صنعت،معدن و تجارت بود،اما درحال حاضر با توجه به مستقل شدن سازمان ملی استاندارد این سازمان بهتر میتواند مأموریت خود را انجام دهد و با هرگونه اهمال بر اساس مصالح کشور برخورد کند.
تایید استاندارد کالاها پیش از صدور مجوز تولید سبب بهبود کیفیت کالا می شود
وی با بیان اینکه کیفیت کالاها در استاندارد خلاصه و تعریف میشود،افزود: تایید استانداردکالاها پیش از صدور مجوز تولید سبب مرغوبیت و بهبود کیفیت کالا می شود،بنابراین اگر هرکالایی با هرکیفیتی تولید و در بازار توزیع شود،تولیدملی در آستانه نابودی قرار می گیرد.
احمدی با اشاره به قاچاق کالاهای بی کیفیت به کشور،ادامه داد: از زمانی که یک کالا ثبت سفارش میشود تا هنگام که از گمرک ترخیص شده و در بازار توزیع می شود،باید به استاندارد آن توجه شود.
با هرگونه اهمال در رعایت استاندارد باید سختگیرانه برخورد شود
عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه چتر نظارتی استاندارد باید بر کالاهای داخلی گسترده شود، تصریح کرد: با هرگونه اهمال در رعایت استاندارد باید سختگیرانه برخورد شود و به مرور زمان استاندارد کالاها به مراتب بالاتری ارتقاء یابند./