پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کنسرت های موسیقی نه اشکال شرعی دارد و نه اشکال قانونی، گفت: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید، به دنبال تقویت وفاق ملی بویژه در حوزه های فرهنگی بوده ایم.
به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، علی جنتی عصر شنبه در جمع اصحاب فرهنگ، اندیشه، هنر و رسانه استان گیلان در مجتمع فرهنگی خاتم الانبیاء رشت بیان کرد: باید به هنر، به عنوان رساترین وسیله انتقال فرهنگ، توجه شود.
وی ادامه داد: وقتی گروهی هنری در خارج از کشور برنامه اجرا می کند، در واقع فرهنگ ایران را منتقل می کند و با یک فیلم، فرهنگ و تمدن کشورمان را منتقل و به دیگران می شناسانیم.
جنتی افزود: تاثیر بازتاب لحظه اکران فیلم فروشنده در جشنواره کن و کسب دو جایزه و پخش آن از شبکه های مختلف جهانی، موضوعی غیر قابل انکار است.
وی ادامه داد: زمانی که یک فیلم از کشورمان اسکار می گیرد؛ باید دید چه میزان، برای ایران اسلامی ارزش آفرین است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اینک ایران را به عنوان آنچه امروز در زمینه فرهنگ و هنر عرضه و کتاب هایی که منتشر و ترجمه می شود، می شناسند.
جنتی بیان داشت: امروز صدها و هزارها جلد کتاب به زبان های مختلف منتشر شده، این ها فرهنگ و هنر ما را به دنیا نشان می دهد و همه تلاش هایی که بدخواهان ایران در راستای پروژه ایران هراسی انجام می دهند، به واسطه همین فرهنگ و هنری که عرضه می شود، تاثیری نخواهد داشت بطوریکه رئیس جمهوری آمریکا، هر ساله، از فرهنگ ایران تجلیل می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت ارج، حمایت و تقویت این سرمایه خاطرنشان کرد: از آغاز فعالیت دولت یازدهم، به دنبال ایجاد فضای فرهنگی و تقویت وفاق ملی بویژه در حوزه فرهنگ و هنر بوده ایم و در حوزه های مختلف، براحتی مجوز صادر می شود.
جنتی ادامه داد: بر همین مبنا اصحاب فرهنگ، هنر ، اندیشه و مطبوعات هر کدام سخنی داشته باشند، در چارچوب قانون آزاد هستند و توقیف، آخرین راه است.
وی افزود: ایجاد نشاط و امید، یکی دیگر از اولویت های دولت یازدهم است و باید توجه داشته باشیم که یک ملت برای توسعه، به امید زنده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تلاش ما به عنوان یک دستگاه فرهنگی این است که نشاط و امید را در جامعه ایجاد کنیم؛ فرهنگ و هنر امیدبخش باید در جامعه تسری یابد چراکه این، خواست جامعه است و باید به خواست جامعه، پاسخ داد.
جنتی خاطرنشان کرد: زمانی که بلیت کنسرت های موسیقی سنتی و پاپ، حتی با قیمت هایی گزاف به فروش می رسد، یعنی خواست مردم است و باید به این نیاز، پاسخ داده شود چراکه نه اشکال شرعی دارد، نه قانونی و نه عرفی.
وی ادامه داد: بعضی تصور می کنند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط مجوز کنسرت را می دهد و هیچ کار دیگری انجام نمی دهد در حالیکه 22 هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد کشور وجود دارد و فعالیت می کنند و این ها، توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره و کتابخانه های مساجد تجهیز می شوند.
جنتی یادآور شد: سال گذشته 80 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شده که 60 درصد آنها چاپ اول است، باید توجه داشته باشیم که برای همه این اقدامات، کار انجام شده و حمایت می شود.
وی اظهار داشت: 80 رایزنی فرهنگی نیز در خارج از کشور وجود دارد که در کشورهای مختلف، فرهنگ و تمدن ایرانی را گسترش می دهند.
وی افزود: در حوزه نمایش و سینما، سینمای ایران افتخارآفرین است و خود را در صحنه های جهانی تثبیت کرده است.
وی گفت: امروز در حوزه مطبوعات گفته شده چرا تا این اندازه مجوز صادر می شود حال آنکه هر اندازه نشریات وزین و معنادار در کشور داشته باشیم، نشانگر ارتقای سطح فکری جامعه است.
جنتی عدالت فرهنگی را از دیگر اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و ادامه داد: بخش های مختلف موظف شده اند 20 درصد اعتبارات را به استان ها اختصاص دهند.
وی خاطرنشان کرد: هیچ رانتی وجود ندارد، پرداخت ها شفاف است و در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قابل مشاهده می باشد و اعتراض ها ، مورد بررسی قرار می گیرد.
جنتی اضافه کرد: روزنامه هایی که به بخش های دولتی متصل هستند، یارانه نمی گیرند و یارانه، فقط برای بخش خصوصی است.
وی واسپاری امور به اصناف و بخش خصوصی را یکی دیگر از اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ذکر و تصریح کرد: آمادگی داریم برگزاری جشنواره ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
جنتی گفت: سعی شده به استان ها تفویض اختیار شود و در همین راستا اختیاراتی از مرکز در بخش های مختلف فرهنگی و هنری به استان ها واگذار شده است.
وی یادآور شد: در همین راستا، فرآیند صدور مجوزها کوتاه شده و برای کتابخانه های عمومی نیز، تلاش بر این است تا فرهنگ کتابخوانی در جامعه گسترش یابد.
جنتی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول محتواست و کار صنایع نشر، باید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد بررسی قرار گیرد و تسهیل شود.
نشست اصحاب فرهنگ، اندیشه، هنر و رسانه استان گیلان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر شنبه در مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیاء رشت برگزار شد.
همچنین صبح شنبه، طرح گازرسانی به 200 روستای گیلان با حضور علی جنتی در کوچصفهان از توابع شهرستان رشت افتتاح شد. معاونان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان نمایندگان دولت، در شهرستان های استان حضور یافته و پروژه های هفته دولت را افتتاح کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای اداری گیلان نیز حضور یافت و پس از آن، با آیت الله زین العابدین قربانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه رشت دیدار کرد.
بازدید از کتابخانه و تالار مرکزی رشت و سخنرانی در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر در مصلی امام خمینی (ره) ، از برنامه های فردا (یکشنبه) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفری دو روزه به گیلان است.
به خدا قسم مشکل من 30 ساله رفتن یا نرفتن به کنسرت نیست ... مشکل من مسکن هست ازدواج هست فکر کنم این مشکل اکثر هم نسلی های من باشه
ظاهرا شما زیاد با شبکه های ماهواره دم خورید که فقط یک نوع موسیقی را دیدی
ببخشید شما چطور نتیجه گرفتید که کنسرت مجلس لهو و لعب است؟ نکند هر شادی را اعم از حلال و حرام مساوی لهو و لعب میدانید؟
ما بزرگانی داشته ایم که حتی قبل از نماز به نواختن موسیقی میپرداخته اند برای حضور قلب در نماز از جمله فیض کاشانی. ایشان با استناد به روایاتی حرمت غناء را مخصوص جایی میداند که با حرام دیگری همراه باشد مانند بازی با آلات لهو، وارد شدن مردان بر زنان و کلام باطل والا از نظر ایشان غناء فی نفسه حرام نیست. ( مفاتیح الشرایع، ج۲، ص۲۱ )
موسیقی های شاد هم در دروان رونق اسلام وجود داشته. یکی از مورخان آلمانی (متاسفانه اسمشان را حضور ذهن ندارم) در رابطه با تمدن اسلام میگوید بیمارستان هایی در بغداد وجود داشته که اتاق موسیقی درمانی داشتند برای درمان افسردگی ها و امراض دیگر.
موسیقی که حتی عشق به همسر را در انسان ایجاد کند، موسیقی فاخر و متعالیست نه لهو و لعب. گویا جنابعالی به کلی با مفهوم لهو و لعب آشنا نیستید.
به قول پرفسور الهی قمشه ای حتی از زمان شهید اول، جریانی از فقها مخالف با آن جریان غالبی بودند که موسیقی را مطلقا حرام میدانستند اما هضم در آن گروه اکثریت یا به اصطلاح اجماع شدند. و هنوز هم مظلومیت این دسته از فقیهان و مجتهدان ادامه دارد.
روایاتی که در این زمینه آمده ناظر به استفاده ای بوده که از تارهای آن زمان میشده که قاطبه آن ها برای مجالس لهو و لعب بوده. طبیعتا معصوم (ع) هم مخصوص لهو و لعب بودن آن آلات را در آن زمان با توجه به عرف ناحیه صدور روایت، مفروض گرفته و صرفا بر حرام بودن آن تاکید ورزیده.
خوب است حداقل کمی مطالعات فقهی و اصولی داشته باشیم و بعد اظهار نظر صریح و قاطع کنیم.
جناب آقای وزیر ازتون یه سوال دارم آیا اگر فرزندتون بگه من دوست دارم تو خیابون برهنه راه برم شما میذارید. این چه حرفیه "مردم دوست دارن" !!!! مگر هر چه مردم دوست دارن ملاک کاره.
آقای یکی جلو آقای جنتی را بگیره. می آید درستش کند خرابتر می کند. آقا نمی خواد درستش کنی . خواهش می کنیم. با مخالفان کنسرت بهتر به نتیجه می رسیم.
چرا سر مردم شیره میمالید؟؟بحث سر "کنسرت"هایی هست که قبل از اینکه مجوزشون گرفته بشه،بلیطهاشو به مردم(قشر مرفه و بیدرد مردم)میفروشن.بعد که مشکلدار بودن کنسرت (حتی به اذعان اداره ارشاد)مشخص شد اون وقت میان وسط میدون و علم شنگه راه میندازن.
بحث کلی سر اینه.
دوم اینکه کنسرت ها چندسالی هست که شده رقص مختلط
پ چرا به مردم آدرس غلط میدین و میگین "مخالفت با موسیقی".
یعنی گیج تر و متعصب تروئ لجوج تر از شما تو دنیا وجود نداره.
ا
درود بر ريس جمهور عزيزمان ملاك قانون هست و ملاك راي اكثريت.