arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۹۳۵۷
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۵ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۵
وزارت ارشاد:

اگر مجریان کنسرت تعهدات خود را اجرایی نکنند ممکن است خودمان کنسرت را لغو کنیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گویی با تأکید بر این‌که پیشنهادهای دادستان تهران برای برگزاری کنسرت به معنای مخالفت با اجرای آن نیست، گفت: این پیشنهادها تأکیدی بر سلامت اجرای برنامه‌های موسیقی است تا ما شاهد لغو کنسرت نباشیم.

گزیده ای از صحبت های سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه می آید:

*برخی نهاد و دستگاهی براساس وظایف قانونی‌اش، یکسری اقدامات انجام می‌دهد و وظیفه ما به‌عنوان دستگاه متولی حوزه فرهنگ و هنر، صدور مجوز و نظارت بر اجرای مطلوب آن برنامه براساس تعهدات گرفته‌شده‌ از برگزارکننده برنامه است.

*وقتی فرد، مجموعه، موسسه یا شرکتی، تقاضای اجرای کنسرت را مطرح می‌کند، ما براساس روند قانونی، کار را دنبال می‌کنیم و به‌طور طبیعی از آن‌ها تعهداتی را می‌گیریم. بنابراین یکی از پیشنهادهای دادستان مبنی بر «تضمین سلامت محتوا» از سوی وزارت ارشاد در حال حاضر انجام می‌شود، آن هم با تعهداتی که ما از برگزارکننده می‌گیریم.

*نیروهای نظامی براساس نقش‌شان در زمینه نظارت بر اماکن عمومی، وظایف قانونی خود را انجام می‌دهند. بر این اساس، مشکلی هم به‌وجود نمی‌آید. پس می‌توان گفت که در حال حاضر دو پیشنهاد از سه پیشنهاد دادستان برای برگزاری کنسرت‌ها اجرایی می‌شود، فقط می‌ماند پیشنهاد مربوط به ضبط کردن رسمی برنامه‌ها توسط پلیس که ظاهرا این پیشنهاد نیز در راستای پیشگیری از تخلف، جرم و اتفاق‌های حاشیه‌ای مطرح شده است.

*احتمالا آن‌ها اعتقاد دارند که اگر برنامه‌ای ضبط شود و مخاطبان از ضبط آن آگاه باشند، مراعاتی نسبت به بروز برخی مسائل می‌کنند. ما به‌طور کلی، از حاکم شدن امنیت در کنسرت‌ها نگران نیستیم و اتفاقا هرچه شرایط برای تأمین امنیت فراهم‌تر باشد، دیگر دغدغه چندانی برای برگزارکنندگان مراسم به‌وجود نمی‌آید.

*بیشتر برنامه‌ریزان، مجریان و تقاضاکنندگان اجرای کنسرت چارچوب‌ها را رعایت و براساس معیارها و ضوابط قانونی عمل ‌می‌کنند. البته ما نیز در پروسه صدور مجوز، تعهدات لازم را می‌گیریم، یعنی قبل از آن‌که مراجع قضایی یا انتظامی بخواهند ورود پیدا کنند، وزارت ارشاد در برابر تخلفات احتمالی ایستادگی می‌کند و اجازه زیر پا گذاشتن برخی مقررات قانونی و شرعی را نمی‌دهد.

*اگر مجریان کنسرت بخواهند تعهدات خود را اجرایی نکنند، ممکن است در طول برنامه، خودمان کنسرت را لغو کنیم. کما این‌که این اتفاق افتاده و برنامه‌ای که ضوابط و معیارها را رعایت نکرده، اجازه اجرای دوباره نگرفته است.

*تنها موضوع به ضبط کردن برنامه مربوط است که اگر آن هم قانونی و در راستای وظایف دستگاه‌های ذی‌ربط باشد، ما ترسی نداریم؛ ولی باید تمام مسائل در راستای تأمین امنیت، اجرای مطلوب برنامه، پیشگیری از اتفاق‌های ناگوار و اجرای بدون حاشیه برنامه باشد. بنابراین ما چیزی از همکاری نکردن برای برگزاری کنسرت نمی‌بینیم، چون پیشنهادهای داده‌شده به معنای مخالفت با اجرای کنسرت‌ها نیست.

*در برخی مواقع ممکن است خواننده به‌صورت ناخودآگاه رفتاری خلاف عرف و ضابطه داشته باشد یا تماشاچیان و مخاطبان در فضای هیجانی قرار بگیرند و رفتارهایی برخلاف ضوابط شرعی، قانونی و تعهدات اخذشده نشان دهند. اتفاقی که به‌ندرت رخ می‌دهد، ولی احتمالا منظور دادستان آن است که باید تدابیر لازم برای پیشگیری از جرم به کار گرفته شود تا از بروز حواشی جلوگیری شود.

نظرات بینندگان