arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۳۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۸ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۵
آیت الله هاشمی:

باید از فرصت استفاده و خرابی های 8 ساله گذشته را با تکیه بر وحدت جبران کنیم/کسانی که مانع حج شدند، مرتکب یک ظلم تاریخی شده‌اند

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مردم باید خیالشان از بابت نان در سفره خویش راحت باشد و این در گرو گسترش عالمانه تولیدات کشاورزی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مردم باید خیالشان از بابت نان در سفره خویش راحت باشد و این در گرو گسترش عالمانه تولیدات کشاورزی است.

به گزارش انتخاب، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای هیأت علمی وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه آبخیزداری، با تبریک عید سعید قربان و عید غدیر، به عدم حضور ایرانیان در حج امسال اشاره کرد و گفت: کسانی که مانع حج و رسیدن مردم به مسجدالحرام شدند، مرتکب یک ظلم تاریخی شده‌اند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تفرقه‌افکنی بین مسلمانان را بسیار تأسف بار خواند و گفت: امتی که می‌توانست با توجه به سرمایه‌های خدادادی، جمعیت انبوه، مناطق سوق‌الجیشی دنیا و بالاتر از همه برخورداری از مکتب آسمانی اسلام، حرف اول مسایل و تصمیم‌گیری‌های جهانی را بزند، امروزه به جنگ و جدال خونین بین خود مشغول هستند.

به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، در ادامه سخنان خویش، تأمین نان و رزق مردم را کاری بسیار شریف و در راستای تقویت پایه‌های امنیتی کشور دانست و گفت: از لحاظ طبیعی هم مردم باید خیالشان از بابت نان در سفره خویش راحت باشد و این در گروی گسترش عالمانه تولیدات کشاورزی است.

وی تصویب سیاست‌های کلی مدیریت جامع آب در مجمع تشخیص مصلحت نظام و تأیید و ابلاغ رهبری را کاری در مسیر کشاورزی عالمانه دانست و گفت: یکی از راه‌ها، آبخوانداری و آبخیزداری است که من از سالها پیش حتی در خطبه‌های جمعه درباره اهمیت آن توضیح دادم و از مشاهدات خویش در منطقه نرماشیر استان کرمان مثال زدم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح ویژگی‌های آبخیزداری و آبخوانداری کشور، به افزایش فضای سبز، رونق کشاورزی و ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: ویژگی ممتاز این دو شیوه، هزینه کم و دستاوردهای بسیار است.

 هاشمی رفسنجانی، با یادآوری شرایط روستاهای فسا در سال‌های قبل و بعد از آبخوانداری، گفت: اجرای این طرح در این منطقه، اصلاً مهاجرت معکوس ایجاد کرد و بسیاری از جوانان، وقتی از آبدار شدن چاهای کشاورزی خود خبردار شدند، برای کشاورزی برگشتند.

وی با توضیح درباره چگونگی ایجاد آبخیزداری و آبخوانداری، ایجاد جنگل‌ها را برای مردم در منطقه، شیرین و تفریحگاه خواند و گفت: بسیاری از درّه‌هایی که در سراسر ایران داریم، با هزینه‌ای بسیار کم، زمینه‌ای برای ایجاد آبخوانداری است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح برنامه‌های دولت خویش در این زمینه و حتی پیگیری آن در سال‌های پس از آن، به برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در این رابطه اشاره کرد و گفت: دنیا گرفتار کم آبی است و ایران هم امروز و آینده با این بحران روبه‌رو است و باید برنامه‌ریزی شود.

هاشمی رفسنجانی، توجه به شیوه‌های مدرن کشاورزی، مثل آبیاری تحت فشار و کشتهای گلخانه‌ای را یکی از راههای مؤثر برای مقابله با کم آبی دانست و گفت: به عنوان مثال در کرمان و رفسنجان با آبیاری قطره‌ای، هم از مقدار آب مصرفی کم شده و هم دریافت محصول بیشتر شده است.

وی توجه به محصولات ترا ریخته را از دیگر راهها برای مقابله با کم آبی دانست و با اشاره به مخالفت‌ها و موافقت‌ها با این نوع کشت، گفت: باید در فضای آزاداندیشانه کشور، موافقان و مخالفان این نوع کشت بحث کنند و فواید و خطرات آن را بگویند تا به راهکار معین برسیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: حیف است از آب و زمین ایران در جهت تأمین نیازهای ضروری انسان به ویژه در غذا استفاده نکنیم.

هاشمی رفسنجانی، با بیان مفاد بعضی از اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی که بر دانش محوری تأکید دارد، گفت: می‌توانیم با این اسناد، نگاه علمی به مسایل و نیازهای جامعه داشته باشیم تا مانند برخی از کشورهای جهان، شاهد افزایش گرسنگان نباشیم.

وی اوضاع این روزهای پناهجویان را که در دریاها و اقیانوس‌ها غرق می‌شوند، در همین مسیر دانست و با یادآوری چند دیدار خود با مسؤولان خواروبار جهانی، گفت: به اعتراف مسؤولان جهانی، آمار گرسنگان روز به روز بالا می‌رود و این برای آینده جهان خطرناک است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح اوضاع داخلی کشور به شرایط پسابرجام و رفع تحریم اشاره کرد و گفت: باید از فرصت استفاده کنیم تا خرابی‌های 8 ساله گذشته را با تکیه بر وحدت و همدلی جبران کنیم.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان