سه نماینده مجلس دهم نسبت به تمدید تحریمهای داماتو علیه ایران واکنش نشان دادند.
اکبر رنجبر زاده عضو هیئت رییسه مجلس دهم با اشاره به اینکه موقعیت جمهوری اسلامی ایران در تعهداتی که در برجام پذیرفته بود با رای نمایندگان آمریکا به هم ریخت و نقض آشکار شد گفت: شروع کننده این نقض آمریکا بود و ما هم در راستای منافع کشور وقتی هجومی به منافع ایران آورده می شود اقدام متقابل می کنیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه نقض آشکار برجام از خصوصیات آمریکا است زیرا که همواره منافع ملت ها را نادیده گرفته و نقض می کند اظهار داشت: در این بین در کشورما عده ای در تلاش بودند تا آمریکا را آزمایش کنند اگر چه آزموده را آزمودن خطاست.
وی تصریح کرد: آمریکا در آزمایش های بین المللی هیچ قانونی را نمی پذیرد و لذا اراده و منافع آنها قانون تلقی می شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس طرح سه فوریتی را مطرح کردند و نوشته ای تحت عنوان ماده 5 در حال امضا است، که البته امیدواریم رئیس جمهور آمریکا طرح تمدید را تایید نکند، و کار طبق روال سابق پیش برود.
رنجبرزاده با تاکید بر اینکه تصویب تمدید تحریم ها علیه ایران از بارزترین نشانه های عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش در عرصه بین المللی است بیان داشت: برای آمریکا هیچ تعهدی معنی ومفهوم ندارد جز اینکه هر وقت اراده کند منافع خودش را دنبال می کند.
وی افزود: این مورد یکی از موارد مشخصی است که آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند به تعهداتی که امضا کرده اند پایبند نبوده و به راحتی خلف وعده کرده و خلاف آنچه گفته اند عمل می کنند.
رنجبرزاده با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکا بیان داشت: الان برای دنیا روشن شده است که آمریکایی ها واقعا غیر قابل اعتماد هستند و به سهولت تعهدات بین المللی خودشان را با ترفند های مختلف سیاسی و شیوه های غیر معمول بین المللی نقض می کنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه اینها موضوعاتی هست که مخصوص آمریکایی ها هست و در هیچ جای دنیا سیاستهای خبیثانه عدم پایبندی به تعهدات وجود ندارد عنوان کرد: این سرکشی و استبداد رای مخصوص آمریکایی ها است و حتی اروپایی ها هم به این سبک عمل نمی کنند و حداقل های تعهدادشان را رعایت می کنند.
وی ادامه داد: اگر ما پذیرفتیم آب سنگین اراک را ببندیم و آب سنگین تولیدیمان را خارج کنیم و تعداد سانتریفوژهایمان را کاهش دهیم و از غنی سازی 20 درصد به 3 درصد تنزل کردیم همه اینها برای این بود که از تحریم ها خارج شویم و به دنیا اعلام کنیم که ما در مسیر صلح هستیم.
رنجبرزاده با بیان اینکه ایران در مسیر رو به جلو است و در این مسیر تسلیم نمی شود تاکید کرد: آنها قبول نمی کنند که جایگاه منطقه ای و جهانی ایران افزایش پیدا کرده است، چون نمی خواهند استقلال ایران را بپذیرند برجام را نقض می کنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه ما هم باید در مقابل این ترفندهای سیاسی برهم زننده برجام اقدامات خود را انجام دهیم بیان داشت: اولین اقدام این است که اذهان عمومی دنیا را روشن کنیم که آمریکا این روش را دارد و بدون پایبندی به تعهداتش آنها را نقض می کند.
وی تصریح کرد: بعد از روشن سازی افکار عمومی جهان باید از مجاری بین المللی شکایت خود را مطرح کرده و در مجلس هم باید طرحی تصریح بشود که وقتی آن نقض آشکار انجام شده دولت هم برنامه های جایگزین مقابله را اجرا کند.
باید قاطعانه، شفاف و مدبرانه پاسخ نقض عهد آمریکاییها را بدهیم
محمدجواد جمالی نوبندگانی عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی نیز در واکنش به تمدید 10 ساله تحریم ایران توسط آمریکا اظهار کرد: خوشبختانه مدتهاست که در خصوص نقض عهدهای مکرر طرف آمریکایی در اجرای مفاد برجام، یک همزبانی و همفهمی در میان مردم و مسئولان سه قوه صورت گرفته است و همگان به این نکته اذعان دارند که آمریکا در مسیر اجرای برجام عهد شکنی کرده اند.
وی افزود: امروز درست یک سال از اجرایی شدن برجام می گذرد و ما در این مدت کاملا به تعهدات خود عمل کردیم درحالیکه قریب به اتفاق تحریم های گذشته به خصوص تحریم های بانکی همچنان به قوت خود باقی مانده اند.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با بیان اینکه قانون داماتو در سال 1996 در آمریکا به تصویب رسید و پس از دو دوره، باید در این دوره و با توجه به مذاکرات برجام از دستور کار خارج می شد عنوان کرد: وقتی تحریمی تمام می شود و دوباره وضع می شود، ادامه همان تحریم قبلی محسوب نمی شود بلکه یک تحریم جدید به حساب می آید چراکه تحریم قبلی تمام شده است.
جمالی با بیان اینکه در طول یک سال اخیر نقض برجام از سوی آمریکایی ها از این شفاف تر وجود نداشته است گفت: دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی در استراتژی عنادورزانه خود نسبت به جمهوری اسلامی ایران تفاوتی ندارند و ما دیدیم که حتی یک نماینده دموکرات هم در برابر تصویب قانون ضدایرانی سنا واکنشی از خود نشان نداد و با آن مخالفت نکرد.
وی با بیان اینکه باید قاطعانه، مدبرانه و شفاف، همه قوا در کنار هم در برابر این مساله یک واکنش سریع، صریح و منطقی نشان دهند خاطرنشان کرد: ما به عنوان نمایندگان ملت آمادگی ارائه هر نوع کمکی را به دولت داریم تا در برابر این نقض عهد آمریکایی ها از خود واکنش نشان دهد.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان با بیان اینکه مقام معظم رهبری در ابتدای دور جدید مذاکرات فرمودند که به این مذاکرات خوشبین نیستند، گفت: خوشحالیم و به خودمان می بالیم که این رهبر بصیر در جامعه اسلامی ما حضور دارد و ما را در امور مختلف هدایت می کند.
کمتر از ۵ ماه تاسیسات هسته ای را به همان حالت قبل از برجام برمی گردانیم
همچنین ابوالفضل حسن بیگی در اینباره گفت: دانشمندان ما می توانند کمتر از 5 ماه تاسیسات هسته ای را به همان حالت قبل از برجام برگردانند و ظرف این مدت دو راکتور دیگر همانند آن راکتوری که در قلب آن بتن ریخته شد، بسازند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در این راستا وضعیتمان نسبت به گذشته ایده آل است، اظهار داشت: دانشمندان ما در چارچوب همان برجام امروز به جایگاهی رسیده اند که اگر در گذشته سانتریفیوژهای نسل گذشته را داشتیم، امروز در حال تولید سانتریفیوژهای نسل 8 هستیم؛ اگر آمریکایی ها بخواهند در این مسئله دبه کنند، توانایی داریم که تا نسل 20 هم جلو برویم.
حسن بیگی با بیان اینکه ایران در موضوع هسته ای در چارچوب قوانین NPT فعالیت می کرد تا اینکه نتانیاهو در سازمان ملل ادعا کرد ایران در حال دستیابی به بمب هسته ای است، اظهار داشت: در این زمان غرب و آمریکا از سخنان نتانیاهو وحشت زده شدند و به دنبال برجام افتادند. چنانچه ما در گذشته هم مذاکره داشتیم ولی با حوصله جلو می رفتیم.
وی افزود: آنها به خاطر سخنان نتانیاهو وحشت زده شدند و به صحنه آمدند و برجام را نوشتند .در این زمینه آمریکا به خاطر فشارهای داخلی از سوی جمهوریخواهان بدعهدی میکنند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید براینکه با این اقدام، ضررکننده این ماجرا آمریکایی ها هستند، اظهار داشت: امروز علم دنیا در اختیار غربی ها نمانده است و همه کشورها به نوعی در سطح بین المللی توسعه پیدا کرده و در حوزه های علمی توان بالایی پیدا کرده اند.
حسن بیگی با اشاره به اینکه روس ها و چینی ها اقتصاد خودشان را در این نمی بینند که مجدد با آمریکا هم نظر شوند، تاکید کرد: دنیا از آن حالت تک قطبی ثابت خارج شده و الان چند قطبی است.
وی تصریح کرد: خود آنها می دانند که جمهوری اسلامی جزو چند قطبی ها بوده و در منطقه جایگاه وسیعی دارد و در سطح بین المللیبه عنوان یکی از بازیگران اصلی سیاسی به شمار می رود.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: در حال حاضر هر جا که جمهوری اسلامی حضور دارد، موثر است. چنانچه در مورد سوریه، عراق و یمن حرف آخر را می زند.
وی با بیان اینکه این اقدام برای آمریکایی ها مشکل ساز خواهد شد، بیان داشت: آنها اگر بخواهند اقدام خود را عملی کنند قطعا کل منطقه با مشکل مواجه می شود؛ اگر چه بنا به تحلیل مسئولین وزارت خارجه، اوباما طرح تمدید تحریم ها را وتو می کند.
حسن بیگی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی منتظر این نیست که اوباما این طرح را چه خواهد کرد، زیرا اگر اوباما آن را وتو کند این مسیر ادامه پیدا می کند و اگر وتو نکند؛ جمهوری اسلامی مسیرهای دیگری را دنبال خواهد کرد.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جایگاه فعلی ایران بیان داشت: اگر هیچ کشوری نخواهد ایران حکومت کند. ایران خودش همچون سال های گذشته که در تحریم بوده می تواند خودش را اداره کند.
وی افزود: امروز دنیا به جمهوری اسلامی نیاز دارد و آمریکایی هم می دانند گرانی و ارزانی انرژی دنیا دست ایران است، زیرا تنگه هرمز به لحاظ ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک بر روی انرژی دنیا اثر گذار است.
حسن بیگی تصریح کرد: ژئوپلیتیک فرهنگی ایران به دنیا دیکته می کند که به ایران فشار وارد نکنید که قطعا در این صورت مسلمانان در سطح دنیا می توانند با آمریکایی ها برخورد کنند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: ژئوپلیتیک نظامی و سیاسی و انرژی ایران هم به دنیا دیکته می کند که آنها تا یک جایی می توانند جنجال به پا کنند و بعد از آن اداره اش با آنها نیست.
حسن بیگی خاطرنشان کرد: همه می دانند که اگر جمهوری اسلامی نباشد داعش منطقه را به آتش کشیده و سپس معضلاتی برای آمریکایی ها به وجود خواهد آورد.
وی با بیان اینکه بحث تحریم های آمریکا در برجام وجود داشته است و یک ماه قبل ظریف در مجلس برای پاسخ به همین سوال نمایندگان در مجلس حضور داشت، اظهار داشت: وزیر خارجه در آن زمان به صراحت اعلام کرد که تحریم های 10 ساله که در سال 2016 زمان آن به اتمام می رسد باید لغو شود و لذا در این موضوع کسی نباید شک داشته باشد که لغو تحریم ها در برجام نبوده است.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: این موضوع بیان صریح وزیر خارجه در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس بوده است.
منبع: میزان