پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه اعتماد با محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه مصاحبه کرده است.
بخشی از این مصاحبه را می خوانید:
آقاي ميرسليم به عنوان كانديداي موتلفه در انتخابات ٩٦ معرفي شد؟حزب موتلفه با كانديداتوري ميرسليم چه اهدافي را دنبال ميكند؟
حزب موتلفه اسلامي تا به حال به طور رسمي نامزد انتخاباتي خود را معرفي نكرده چرا كه حزب هنوز مراحل آخر را براي تعيين و اعلام كانديدا طي نكرده است. پس پاسخ به سوالات پسين هم منتفي ميشود.
اينكه آقاي ميرسليم به احتمال زياد كانديداي موتلفه خواهد بود را تاييد ميكنيد؟
مراحل آخر را براي تعيين نامزد انتخابات ٩٦ در حال طي شدن است ولي هنوز كار تمام نشده است. اگر حزب به اين جمعبندي برسد آقاي ميرسليم را معرفي كنيم در موقع مقتضي اين كار را انجام خواهيم داد اما در حال حاضر هيچ شخصي به عنوان كانديداي حزب موتلفه معرفي نشده.
جداي از اينكه كانديداي موتلفه آقاي ميرسليم باشد يا شخص ديگري چقدر احتمال دارد كه كانديداي موتلفه كانديد نهايي اصولگرايان باشد؟براي اين امر آيا مذاكراتي با ديگر اصولگرايان انجام دادهايد يا خير؟
تشكلهاي اصولگرا قاعدتا كانديداهايي براي انتخابات رياستجمهوريخواهند داشت. حزب موتلفه اسلامي نيز هر وقت به نتيجه نهايي و يك نامزد مشخص برسد، به بقيه اصولگرايان كه در حال تلاش براي ائتلاف هستند، كانديدايش را معرفي خواهد كرد. در آن صورت اصولگرايان بايد نامزدهاي خودشان را در ائتلافي كه صورت ميگيرد، مطرح كنند و نهايتا همگي بپذيرند كه به يك نامزد واحد برسند.
حزب موتلفه اساسا با معرفي كانديداي حزبي چه اهدافي را دنبال ميكند؟
اصولا يك تشكل و حزب در هر انتخاباتي بايد نامزد داشته باشد. موتلفه در دورههاي پيشين هم همين كار را انجام داده است و مثل بقيه احزابي كه حق دارند براي انتخابات رياستجمهوري و شوراها نامزد معرفي كنند، اين حق را دارد كه كانديداي خودش را معرفي كند. البته قصد داريم وقتي مذاكراتمان در داخل حزب مراحل نهايي خود را طي كرد و به يك نامزد واحد رسيديم، كانديدايش را در معرض نظرسنجي ديگر اصولگرايان قرار دهيم.
سال ٩٢ كه حزب موتلفه آقاي آلاسحاق را معرفي كرد، در جريان انتخابات از انتخابات انصراف داد. اينبار چقدر احتمال دارد كه كانديداي موتلفه كانديداي نهايي اصولگرايان باشد و چه راهكارهايي را در نظر گرفتهايد كه كانديداي موتلفه كانديداي نهايي اصولگرايان باشد؟
وقتي كه كانديدايمان را انتخاب كرديم در رسانهها اعلام خواهيم كرد. يكي از جاهايي كه نامزد موتلفه را مطرح ميكنيم جمعي است كه در آن اصولگرايان تا آن زمان به ائتلاف رسيده است. نامزد موتلفه و ديگر تشكلها آنجا مطرح ميشود و خود را موظف به پذيرش نظر جمعي اصولگرايان در ائتلاف ميدانيم.
مهمترين ايراداتي كه حزب موتلفه نسبت به دولت روحاني وارد ميداند چيست؟ دولت يازدهم را چطور نقد ميكنيد و نقاط قوت آن را چه ميدانيد؟
فعلادر مورد اشخاصي كه در معرض نامزدي هستند اظهارنظر نميكنيم. موتلفه قبلا نظراتش را درباره نقاط قوت و ضعف دولت اعلام كرده است. دولت آقاي روحاني هم مثل بقيه دولتها نقاط قوت و ضعف دارد و قضاوت منصفانه آن است كه هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف را در نظر گرفت.
برخي ديگر از احزاب اصولگرا نيز به دنبال معرفي كانديداي حزبي هستند. اين امر به اتحاد اصولگرايان ضربه وارد ميكند؟
هر تشكلي قاعدتا بايد نامزد انتخاباتي خود را داشته باشد و حالا كه اصولگرايان مصمم به ائتلاف هستند، وقتي كه اين ائتلاف كامل شد نامزدها بايد در ائتلاف معرفي شوند و هر نامزدي كه بنا بر نظر جمعي اصولگرايان امتياز بيشتري داشت، بايد به عنوان نامزد اصولگرايان تلقي شود.
يكي از راهكارهاي موجود اعلام چند كانديدا از سوي اصولگرايان براي شكستن راي آقاي روحاني است. شما اين استراتژي را قبول داريد يا معتقديد بايد نامزد واحدي معرفي شود؟
به اينكه آقاي روحاني نامزد ميشوند يا خير به هيچ عنوان كاري نداريم. ما معتقديم كه اصولگرايان بايد مذاكراتشان را در ائتلاف مطرح كنند و نامزدها را نيز معرفي كنند و همگي مصمم باشند كه نهايتا اصولگرايان به يك نامزد برسند. ما اين روش را قبول داريم.
يعني اين احتمال را ميدهيد كه آقاي روحاني در انتخابات آتي نامزد نشود؟
اظهارنظر نميكنم و اطلاعي ندارم.
موتلفه جلسهاي با جامعه روحانيت و جامعه مدرسين در مورد انتخابات داشته است؟
در هفتههاي اخير با هيچ يك از اين دو تشكل جلسه نداشتيم.
با جبهه پايداري، جمعيت رهپويان و ايثارگران و ديگر تشكلها جلسه داشتهايد؟
جلسه نداشتهايم.
آيا با رسيدن به يك نامزد واحد همه مشكل اصولگرايان حل ميشود و ميتوانند در انتخابات پيروز شوند؟
در هر صورت اصولگرايان اگر بخواهند وارد ميدان رقابت با رقبايشان شوند، به نظر من بايد با يك نامزد وارد شوند.
با توجه به آنچه از جريان رقيبتان ميبينيد، چه سناريويي را در انتخابات ٩٦ محتمل ميدانيد؟
ما با اصلاحطلبان قطعا در رقابت خواهيم بود و بر اساس شواهد اصلاحطلبان فقط از آقاي روحاني حمايت ميكنند.
فكر ميكنيد انتخابات چند قطبي شود؟
با قطبي شدن انتخابات موافق نيستم اما رقابت با قطبي شدن متفاوت است.
چقدر احتمال دارد كه آقاي روحاني در انتخابات ٩٦ شكست بخورد؟
فعلا اظهارنظر نميكنم.