پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جولیان آسانژ، بنیانگذار وب سایت افشاگر ویکی لیکس معتقد است: دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ فرصتی برای تغییر در آمریکا به وجود میآید که البته این تغییر ممکن است به سمت بدتر شدن یا بهتر شدن وضعیت باشد.
جولیان آسانژ، بنیانگذار وب سایت افشاگر ویکی لیکس در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی لارپابلیکا به تحسین محتاطانه از دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا پرداخته و گفت: او یکی از نفوذیهای تشکیلات دی سی (طبقه حاکم) نیست و میتواند فرصتی برای تغییر مثبت یا منفی در آمریکا به وجود بیاورد.
آسانژ در این مصاحلبه احساسش درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را مخلوطی از همه احساسات توصیف کرده و همچنین انتقاد شدیدی از هیلاری کلینتون، نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح کرد.
آسانژ به این روزنامه ایتالیایی گفت: انتخاب هیلاری کلینتون به ریاست جمهوری میتوانست به معنای تحکیم قدرت طبقه حاکم موجود در آمریکا باشد.
وی خاطر نشان کرد: دونالد ترامپ، یک نفوذی رهبران دی سی نیست او بخشی از نخبگان ثروتمند حاکم آمریکاست و تلاش دارد طیفی از افراد ثروتمند دیگر و برخی شخصیتهای دارای تفکرات خاص خود را به دور خود جمع کند. این افراد به نوبه خود یک ساختار موجود را شکل نمیدهند بنابراین این یک ساختار ضعیف است که در حال جایگزینی و بیثبات کردن شبکه قدرت مرکزی قبلی در داخل دی سی است. این یک ساختار حمایتی جدید است که سریعاً تغییر و تحول خواهد یافت اما ارتباطات ضعیف آن در حال حاضر به این معنی است که در آمریکا فرصتی برای تغییر وجود دارد که این تغییر میتواند به سمت بدتر شدن یا بهتر شدن وضعیت باشد.
همچنین آسانژ در این مصاحبه مکررا از پرداختن به منشا ایمیلهای هک شده حزب دموکرات آمریکا که ویکی لیکس در دوره پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کرد، خودداری کرد.
این در حالی است که برخی از افشاگریهای اولیه و مشهور ویکی لیکس از جمله افشاگریهای مبتنی بر اسناد دریافت شده از چلسی منینگ، نظامی سابق آمریکایی در زمان وزارت امور خارجه هیلاری کلینتون اتفاق افتاد.
آسانژ در این مصاحبه گفت: هیلاری کلینتون و شبکه اطرافش یکی از منابع افشاگریهای ما برای مدت 35 سال یعنی چلسی منینگ را به زندان انداختند و طبق گفته سازمان ملل او را شکنجه کردهاند تا من را شخصا گرفتار کنند.
بنیانگذار وب سایت افشاگر ویکی لیکس در ادامه کلینتون را متهم کرد به اینکه پشتیبان و معمار اصلی مداخله نظامی در کشور لیبی بود که سبب بیثباتی در سراسر منطقه و بحران پناهجویان در اروپا شد.
آسانژ با اشاره به اینکه افشاگریهای پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوعی تاوان برای هیلاری کلینتون بود، ادامه داد: اگر کسی به همراه شبکه نزدیک به او اینگونه رفتار کند، تبعاتی به همراه خواهد داشت. از جمله مخالفان داخلی و خارجی به وجود میآید. اکنون سوال جداگانهای نیز درباره اینکه انتخاب دونالد ترامپ چه معنی میدهد، مطرح میشود.
وی گمامه زنیها مبنی بر کمک وی به انتخاب ترامپ با این افشاگریها را رد کرد و گفت که این افشاگریها تنها به نام و به خاطر دموکراسی انجام شد.
آسانژ که زمانی در شبکه تلویزیونی راشاتودی برنامه اجرا میکرد، در این مصاحبه همچنین گفت: لزومی ندارد که ویکی لیکس دست به افشاگری علیه روسیه بزند زیرا در این کشور بحث و مناظره باز و رقابتی وجود دارد. در روسیه نشریات فعال فراوانی به همراه وبلاگهای اینترنتی وجود دارد و منتقدان کرملین مثل آلکسی ناوالنی بخشی از این طیف هستند. همچنین روزنامههایی مثل نوایا گازتا هستند که در آنها بخشهای مختلف جامعه و مسکو اجازه انتقاد از یکدیگر دارند و این به طور کلی تحمل میشود زیرا این قرار نیست یک شبکه تلویزیونی بزرگ برای تاثیرگذاری دسته جمعی باشد بلکه مخاطبانش افراد تحصیلکرده در مسکو هستند. بنابراین تفسیر من این است که در روسیه رقیبانی برای ویکی لیکس وجود دارد.