پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه خراسان رضوی تاکید کرد: سختگیری بیش از حد در حوزه فرهنگ و هنر به حل مسئله منجر نمی شود بلکه باعث تشدید فعالیت های زیر زمینی خواهد شد.
به گزارش انتخاب، سید رضا صالحی امیری بعدازظهر دوشنبه در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید احمد علم الهدی به همراه اعضای شورای سیاستگذاری مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 افزود: باید راحل هایی پیدا کنیم تا فعالیت ها بجای زیر زمین روی زمین انجام شود.
وی در تشریح مجموعه اقدامات انجام شده در راستای برنامه مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام گفت: دولت و شخص حجت الاسلام والمسلمین روحانی هنگام تصویب مصوبات این رویداد برهرچه باشکوهتر برگزار شدن آن و استفاده از همه ظرفیت های فرهنگی هنری تاکید داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دوسال کار فشرده برای برنامه مشهد2017 و با اشاره به اینکه امروز آغاز این برنامه به صورت رسمی کلید خورده است از آغاز رسمی این رویداد در پنجم بهمن سال جاری با حضور مسئولان و مهمانان کشورهای خارجی خبر داد و گفت: باید در فرصت بوجودآمده گفتمان فرهنگ رضوی را به دنیا معرفی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: امروز در سخنرانی ها تاکید کردم که اگر دنیا به دنبال امنیت است سال 2017 مشهد امن ترین جای دنیاست و همه مسلمانان می توانند به ایران و مشهد عزیمت کنند و در کنار آن از رهبران ادیان و فرق نیز دعوت کردیم که برای گفت وگو و تعامل و ایجاد وحدت یکپارچه به مشهد سفر کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری ازسخنان خود اظهار داشت: تاکید ما این است که برنامه مشهد 2017 در سراسر کشور با محوریت مشهد متمرکز شود.
به گفته وی، بخش زیادی از برنامه جشنواره های پیش رو و همایش ها و مراسم های مختلف با این محوریت برگزار شوند ضمن اینکه لوگویی مخصوص با عنوان مشهد2017تهیه و در برنامه ها به نمایش گذاشته شود و تابلوها یی نیز در ورودیهای شهرها و مراکز و اماکن نصب شود تا همه مردم با این رویداد آشنا شده و در جریان آن قرار گیرند.
صالحی امیری افزود: همیشه تلاش می کنیم تصویری از مشهد به جهان ارائه کنیم ولی امسال باید تبلیغ کنیم که توریست های دنیا را به مشهد بیاوریم.
وی در عین حال گفت: همچنین تلاش ما این است که این رویداد بزرگ معنوی و فرهنگی برای مردم مشهد خوش یمن باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین احیای مکتب خراسان و تمدن نوین اسلامی را از دیگر اهداف مشهد2017 برشمرد.
به گفته وی بعد از صفویه تمدن سازی نداشتیم از این رو باید تمدن سازی را از این نقطه و جغرافیا آغاز کنیم.
عضو کابینه تدبیر و امید، امسال را مهم و تاثیر گذار در جهان عنوان کرد و خطاب به آیت الله علم الهدی گفت: کمک شما، آستان قدس رضوی و حوزه های علمیه در مشروعیت بخشی این رویداد نقش بی بدیلی خواهد داشت.
به گفته صالحی امیری، جهانی شدن مشهد مقدس همه مسلمانان را خوشحال خواهد کرد.
عضو کابینه دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: مطمئن باشید دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد به صیانت از آرمانها و ارزش های امام رضا (ع) است و در راه تبیین و معرفی معارف، آموزه ها و فرهنگ رضوی از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهند کرد.
صالحی امیری دامنه فعالیت وزارت ارشاد را گسترده و وسیع عنوان کرد و گفت: تلاش ما این است که کارها و فعالیت بدون هیچگونه مشکل و یا ایرادی برگزار شود که در این راستا به همه مدیران زیر مجموعه هم تاکید کرده و خواهم کرد.
وی تاکید کرد که همواره تلاشمان ایجاد ثبات و آرامش و امنیت و فضای نشاط در جامعه است.
به گفته وی، وزارت ارشاد به دغدغه های مقام معظم رهبری توجه ویژه داشته و برنامه های خود را برمبنای رهنمودها ومنویات معظم له ادامه می دهد.
صالحی امیری گفت: دنبال چالش نبوده و هیچ شانی جز خدمت به مردم قائل نیستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تبلیغ شبکه های ماهواره ای معاند درباره برخی آثار سینمایی اشاره کرد و گفت: برخی تولیدات سینمایی توسط این شبکه ها تبلیغ می شود بی آنکه صاحب اثر اطلاعی داشته باشد این درحالی است که فیلم هایی که آنها تبلیغ می کنند جزو کم فروش ترین آثار سینمایی ما هستند و در مقابل آثار سینمایی داریم که بدون تبلیغ ماهواره فروش آنها به مرز 8 میلیارد تومان رسیده است.
به گفته وی، این نشان می دهد که مردم خود ارزیاب و انتخاب گر خوبی هستند از این رو دشمنان آگاهانه وارد می شوند.
صالحی امیری افزود: باید مواظبت کرد تا آسیبی به ما از ناحیه فرهنگ و هنر و رسانه نرسد.
وی به یکسری شایعه پراکنی ها و جو سازی ها ی برخی رسانه و دروغ پردازی آنها درباره برخی مطالب حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: براین باوریم که گفت وگو بجای کشیدن مسائل به فضای رسانه راحت تر و بهتر مسائل را حل و فصل می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: خواهش ما این است پس از شنیدن مطلبی از حوزه وزارت ارشاد قبل از اعلام از تریبون به ما منتقل شود تا چنانچه پاسخی برای آن ابهام نداشتیم بعد عمومی و از تریبون ها اعلام شود.
به گفته وی بخش عمده ای از مشکلات و ذهنیت های موجود ناشی از عدم درک نظرات افراد مقابل است.
در ادامه، حجت الاسلام سیداحمد علمالهدی اظهار داشت: این مسئله یک فرصت است که امیدواریم بتوان برای توسعه معارف و معرفی شخصیت امام رضا(ع) از آن استفاده شود. باید در این راستا مراقبت و نظارت انجام شود تا آفتی متوجه این قضیه نشود.
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی خطاب به وزیر ارشاد گفت: حال که قرار است این رویداد در مشهد انجام شود کار شما سنگینتر است. مشهد نسبت به طرحهای دیگر امتیازی دارد و آن امتیاز این است که شهر صاحبداری است بنابراین تمام جریانات باید با محوریت و بارگاه و پایگاه امام رضا(ع) انجام شود و باید مراقب بود حرمت امام رضا (ع) هتک نشود.
وی افزود: ولایتمداری ابوی بزرگوار شما به شما نیز رسیده است بنابراین شما بهعنوان فردی که در رأس برنامههای این رویداد قرار دارید از این ولایتمداری خاص در این فرصت استفاده کنید تا معارف امام رضا(ع) را توسعه دهید.
علمالهدی با بیان اینکه برنامههای مشهد 2017 در ابعاد مختلف انجام میشود، تصریح کرد: بنابراین ممکن است تلفیق آن با شئونات امام رضا(ع) به طور کامل انجام نشود و حرمت امام رضا(ع) ترک شود بنابراین در این زمینه قسمت مهم برنامهریزیها توجه به این مسئله است.
وی با بیان اینکه اخباری رسیده مبنی بر اینکه ضدانقلاب و خارج از کشور قصد دارند برخی برنامهها را در حاشیه مشهد 2017 تحت تأثیر قرار دهند، گفت: در این جریان تمامی قشرها به میدان میآیند و از تمامی ظرفیتهای فرهنگی، ادبی و علمی استفاده میشود، بنابراین میترسیم با توجه به وجود اندیشههای مختلف در اطراف و نواحی این قضیه، اجرای برنامهها تحت تاثیر قرار گیرد.
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی افزود: آستان قدس رضوی یک پایگاه قوی و نیرومند از لحاظ امکانات اقتصادی و ظرفیتهای فرهنگی است. علاوه بر آن در استخدام ظرفیت هم آستان قدس رضوی توانی دارد که دیگر دستگاهها ندارند. محوریت اجرا در برنامههای مشهد 2017 آستان قدس رضوی و محور سیاستگذاری وزارت ارشاد قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه این رویداد بهانهای برای معرفی معارف امام رضا(ع) است، گفت: برخی مراسم در شهرستانها و روستاها وجود دارد که نه تنها تأکید بر آنها سبب توسعه فرهنگ امام رضا(ع) نمیشود بلکه با فرهنگ امام رضا(ع) سازگار نیست.
امام جمعه مشهدمقدس با اشاره به اینکه در این رویداد فرهنگی نباید سنتها و بازیهای بومی شهرها و روستاهای اطراف برجسته شود، گفت: این اتفاق بهانهای است که میخواهید بهوسیله آن، امام رضا(ع) را به دنیا معرفی کنید؛ اگر بهطور مثال، یک بازی محلی از روستاهای شهرهای اطراف و یا ساز کمانچه را از شهری دیگر را برجسته کنیم، اصل موضوع که معارف امام هشتم (ع) است را تحت تأثیر قرار داده و علاوه بر بهرهبرداری نشدن مناسب، میتواند آفتهایی را هم بهدنبال داشته باشد.
علمالهدی خطاب به وزیر ارشاد گفت: امیدوارم اخلاص و ولایتمداری موروثی شما سبب شود که بهرهبرداری درستی از این فرصت شود و در کنار آن آفتهایی به وجود نیاید که اصل جریان را مسئلهدار کند.
وی افزود: کل نظام باید از فرصتی که پیشآمده حداکثر استفاده را ببرد تا رسالت خود در توسعه ارزشهای دین و مبانی دینی را اجرا کند؛ مزدوران استکبار یک اما در قضیه گذاشتند که اجلاس وزرا را در جای دیگری برگزار میکنند اما امیدواریم شما نیز این قضیه را به نفع امام هشتم (ع) اجرا کنید و از طرف دیگر با نظارت قوی، از آفات آن جلوگیری شود.
علمالهدی با اشاره به حوزه فعالیتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: حوزه و عرصه فرهنگ، یک عرصه پرماجرا است، از خیلی از حوزهها و قلمروها پرماجراتر است علیرغم اینکه بگوییم خیلی به حوزه اقتصادی، سیاست خارجی و سیاست داخلی کاری ندارد، اما تجربه نشان داده که این حوزه، حوزه و قلمرو پرماجرا است.
وی بابیان اینکه در بینشهای فرهنگی هزاران پارادوکس و تعارض وجود دارد، خاطرنشان کرد: چه آنانی که در عرصه دینمداری هستند و چه آنان که در بیرون این عرصه حضور دارند، تعارضات فکری آنان در حوزه فرهنگ بسیار بیشتر است.
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی با بیان اینکه حوزه و قلمرو وزارت فرهنگ و ارشاد پرماجراترین حوزه است، اظهار داشت: وزارت ارشاد در هیچ دورهای نبوده که بهعنوان یک وزارت مصون از برخورد باشد، چه در دولت اصلاحات، چه سازندگی، چه دوره آقای احمدینژاد و چه در این دوره، حتی در دوره دولت موقت هم همینطور بود؛ علت آنهم این بوده که در پیش آمد مشکلات و تعارضات فرهنگی، وزارت ارشاد به یکطرف میل کرده و طبیعی است که در این شرایط، برخوردهایی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه گاه افراد ارزشی به تمام معنا نیز وزارت ارشاد را برعهده گرفتهاند، گفت: منشأ ایجاد مشکل این است که در برخورد با تعارضات فرهنگی و فکری و جریاناتی که در کشور وجود دارد، وزارت ارشاد یک طرف را گرفته است در حالی که باید دعوا را حل کند یا بین این دو، داوری کند.
علمالهدی با بیان اینکه امروز دشمن فرهنگ را ابزار براندازی نظام قرار داده است، در پاسخ به وزیر ارشاد مبنی بر مذاکره و گفتوگو خارج از فضای رسانهای گفت: تاکنون نیز اینگونه بوده و در زمان آقای جنتی و آقای حسینی نیز گفتوگوهایی انجام شده است؛ در واقع ما مطلقاً هیچ طلبی از وزارت ارشاد یا هر وزارتخانه دیگری نداریم بلکه بحث ما این است هر عملی که میخواهید انجام دهید با فتواهای مقام معظم رهبری تطبیق دهید.
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی خاطرنشان کرد: نمیگویم که هر چه نظر بنده است عمل کنید بلکه حرفم این است که برخی رسانهها صحبتها را از وسط میزنند و کامل منتشر نمیکنند بنابراین جریان اطلاعاتی شما این رسانهها نباشد.
علمالهدی با بیان اینکه گاهی فضاسازی میشود، گفت: تمام خطبهها و سخنرانیهای بنده بهطور کامل روی سایت موجود است و به این پایگاه باید مراجعه شود. در چند روز گذشته آقای کواکبیان در مناظره با آقای شریعتمداری گفت فلانی گفته همه مجلس فتنه است، در حالی که بنده گفتم در مجلس فتنه است و آیا این دو یکی است.
وی در پاسخ به وزیر ارشاد مبنی بر اینکه سختگیری بیش از حد سبب حل مسئله نمیشود، افزود: اینها سختگیری نیست چرا که بیش از 20 آموزشگاه موسیقی در مشهد مجوز دارند و هیچکس مخالف نیست بلکه مسئله مربوط به فحشا است. در مسئله کنسرت حواشی آن مطرح است و من از شما میپرسم آیا میپسندید این موارد نظیر برخی عکسهای گرفته شده در حریم امام رضا(ع) انجام شود؟