پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون در امور تولیدات دامیوزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور ایران سالیانه دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میکند و در زمینه تولید گوشت مرغ رتبه ۷ را در دنیا به خود اختصاص داده است.
به گزارش انتخاب، حسن رکنی بعد از ظهر امروز در جلسه بررسی وضعیت کشاورزی و دامداری شهرستان نهاوند و رفع مشکلات آنها که با حضور تولیدکنندگان بخش کشاورزی و دامداری و مسئولان شهرستان نهاوند برگزار شد، اظهار داشت: سرانه تولید گوشت مرغ در کشور ما 26 کیلو است در حالی که سرانه تولید گوشت مرغ در دنیا 13 کیلو است که کشور ما با سرانه تولید دو برابر از نظر تولید گوشت مرغ و مصرف مرغ در دنیا رتبه و مزیت خوبی دارد.
وی تصریح کرد: ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور ما در حال حاضر مازاد است و با همین زیر ساختی که در اختیار داریم توانایی تولید بیش از 50 درصد تولید را داریم و میتوانیم حداقل 500 هزار تن به ظرفیت تولید کشور اضافه کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامیافزود: سال گذشته با تلاشهای صورت گرفته ما توانستیم حدود 80 هزار تن مرغ صادر کنیم.
وی تاکید کرد: کشور عراق سالیانه حدود 800 تن گوشت مرغ وارد میکند و ما میتوانیم با تلاش بازار صادرات به کشور عراق را در دست بگیریم.
رکنی عنوان کرد: خوشبختانه ما در کشورمان استانداردهای بهداشتی خوبی داریم و باید تلاش کنیم تا با استفاده از توسعه زیر ساختها در بخش تولید گوشت مرغ، محصولات را صادراتی و با توجه به خواسته کشورهای خارجی تولید کنیم.
وی بیان کرد: در بحث تولید تخم مرغ سال گذشته 930 هزار تن در کشور تولید داشتیم و 10 درصد از تولیدات را صادر کردیم و همچنین از ابتدای امسال تا کنون نیز 40 هزار تن تخممرغ و 50 هزار تن مرغ به کشورهای دیگر صادر شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به صادرات شیر اشاره کرد و اظهار داشت: در کشور ما بیش از 600 هزار تن معادل شیر به بیش از 30 کشور دنیا صادر میشود و در زمینه تولید لبنیات و شیر به ضریب خود اتکایی رسیدهایم و این جای شکرگذاری دارد.
وی تصریح کرد: در زمینه تولید لبنیات بازار داخلی محدود هستند و باید بازارهای جدید و گستردهای ایجاد کنیم.
رکنی تاکید کرد: سرانه مصرف شیر باید در کشور افزایش پیدا کند و شیر مدارس باید مورد توجه جدی دولت قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: متأسفانه در کشور ما یک فاصله بین واحدهای تولیدی و مصرف کننده وجود دارد و زنجیره تولید در کشور ما ناقص است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: صنایع تبدیلی باید در کنار دامداریها و تولید کنندهها باشند و این زنجیره تولید باید کنار هم قرار بگیرند و حفظ شود.
وی گفت: در دو سال گذشته یک چالش جدی در بحث شیر داشتیم و قیمت جهانی شیر به طور معنا داری کاهش پیدا کرد و در فرآوردههای شیر نیز با چالش مواجه بودیم و همین امر باعث افزایش نسبی در قیمت لبنیات شد و در حال حاضر نیز روی منطقی کردن قیمت شیر پافشاری میکنیم.
رکنی افزود: در کشور ما سالیانه 820 هزار تن گوشت قرمز تولید میکنیم و مصرف سالیانه ما 900 هزار تن است.
وی تصریح کرد: با توجه به بازار مصرف و نیاز مردم و کمبود کمی که در این زمینه داریم باید با استفاده از ظرفیت سازیهای جدید و پروانههای جدیدی در زمینه احداث دامپروریها صادر کنیم تا این نیاز را تأمین کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به صادرات عسل در کشور اشاره کرد و تصریح کرد: از ابتدای امسال تا کنون بیش از هزار تن صادرات عسل داشتیم و همچنین طبق مطالعات انجام شده درآمدی که زنبور عسل در باغات و مزارع ایجاد میکند 140 برابر ارزش افزوده تولید عسل است.
وی عنوان کرد: برای حمایت از تولید کننده و مصرف کننده عسل تولیدی باید برند استاندار داشته باشند و در آینده نزدیک آزمایشگاه مرجع عسل راهاندازی خواهد شد و تأییده لازم برای فروش عسل را در کشور داشته باشم.
این مقام مسئول تاکید کرد: بحث تولید ژله رویال نیز که تجارت جهانی خوبی هم دارد در دست بررسی قرار دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: تراز صاداراتی کشورمان در بخش کشاورزی و دامپروری در سه سال گذشته منفی بود ولی خوشبختانه اکنون شرایط خوبی را داریم و صادرات ما رونق گرفته و واردات ما کم شده است.
وی افزود: امسال 200 میلیارد تومان مشوق صادراتی پیش بینی کردهایم و در نظر داریم صادرات به کشور روسیه را انجام دهیم و هر کسی به اندازه صادراتش مشوق صادرات دریافت خواهد کرد.
رکنی تصریح کرد: استان همدان و به تبع آن شهرستان نهاوند با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی و ظرفیت تولید علوفه شرایط خوبی برای پرورش دام دارد و با احداث دامپرویها میتواند در تولید دام و گوشت قرمز موفق عمل کند.
وی بیان کرد: در همین راستا متقاضیان متناسب با نیازهایشان میتوانند برای صدور پراونه احداث دامپروری و کشتارگاه مراجعه کنند و با آنها همکاریهای لازم صورت خواهد گرفت.
در این جلسه رئیس اتحادیه دامداران، اتحادیه زنبورداران و اتحادیه مرغداریها به بیان مشکلات و نیازهایشان پرداختند که اهم مشکلات آنها شامل معوقات بانکی، سود بالای تسهیلات بانکی، بیمه و تأمین نهادههای دامی بود و همچنین دریافت تسهیلات با بهره کم و استمهال وامهای بانکی را از نیازهای خود بر شمردند که معاون وزیر جهاد کشاورزی برای رفع مشکلات به آنها قول مساعد داد و گفت باید در این راستا کارگروهی نیز در استان برگزار شود تا مشکلات آنها مورد بررسی مجدد قرار بگیرد.