arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۴۹۹۶
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۲۱ - ۱۶ دی ۱۳۹۵

یادداشت خداحافظی تیم اوباما

«باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا و اعضای کابینه وی در آستانه پایان دوره هشت ساله آن دولت، هر یک با انتشار یادداشتی، به بیان دستاوردهای چند ساله خود پرداختند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا و اعضای کابینه وی در آستانه پایان دوره هشت ساله آن دولت، هر یک با انتشار یادداشتی، به بیان دستاوردهای چند ساله خود پرداختند.

به گزارش انتخاب؛ اوباما در نامه خود که خطاب به ملت آمریکا نوشته شده، از اقدامات دولتش از جمله در حوزه بیمه درمانی و سیاست خارجی دفاع و در عین حال، از برخی ناکامی ها ابراز تأسف کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا در بخشی از نامه خود نوشت که دولتش «بنیانی جدید را در آمریکا پی ریزی کرده» و دستاوردهای مهمی در حوزه های مختلف اقتصادی، نظامی، اجتماعی و زیست محیطی به همراه داشته است.

در شرایطی که دونالد ترامپ و جمهوریخواهان کنگره آمریکا آماده لغو قانون بیمه های درمانی دولت فعلی موسوم به «اوباماکر» هستند، رئیس جمهوری فعلی از حرکت به سمت «حذف نابرابری های اقتصادی» سخن گفته و تأکید کرده است که «حذف بیمه های درمانی 30 میلیون آمریکایی که بسیاری از آنها سفیدپوست و از طبقه کارگری هستند، حذف اضافه کارهایی که کارگران، محق دریافت آن هستند، خصوصی سازی صنعت بیمه و تأمین اجتماعی و قانون زدایی از بازار سهام، کمکی به حل مسأله نخواهد کرد.»

اوباما با انتقاد از مواضع ترامپ ادامه داده که «اینها هیچ کدام مواردی نیست که مردم برای آن رأی دادند».

** کری: جهان به واسطه برجام امنیت بیشتری دارد

گزارش جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز از دیگر مواردی بود که رسانه ها به آن پرداختند.
«کاهش شمار نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان»، «مبارزه با تروریسم و افراط گرایی»، «پرونده هسته ای ایران»، «مقابله با برنامه های هسته ای کره شمالی»، «جلوگیری از گسترش تسلیحات کشتار جمعی» و «حراست از کره زمین (در عرصه زیست محیطی)» تنها بخشی از سر فصل های گزارش جان کری است.

کری در بخش مربوط به ایران به تکرار اظهارات خصمانه گذشته ادامه داده و می نویسد که توانسته است با تشکیل «ائتلافی بی سابقه علیه ایران» حتی «چین و روسیه» را هم برای اعمال تحریم ها با خود همراه کند.

وی با تأکید بر اینکه راه حل دیپلماتیک برجام، حرکت «مردم ایران» در مسیر توسعه را هموار کرد، افزود که آمریکا همچنان باید تا موعد تغییر سیاست های ایران، به حفظ فشارها و تحریم ها علیه دولت و «برنامه موشکی ایران» و آنچه که وی «حمایت از تروریسم» و «نقض حقوق بشر» می خواند، ادامه دهد.

این در شرایطی است که فشار تحریم های اعمال شده در وهله نخست، همواره علیه مردم و نه دولت ایران بوده و تأکید بر افزایش فشارها، نشان دهنده چیزی جز اختلافات دیرینه واشنگتن با نظام جمهوری اسلامی نیست.
 
کری در بخش دیگری از گزارش خود به اقدامات رژیم اشغالگر صهیونیستی پرداخته و با اظهار تأسف درباره عدم پیگیری مذاکرات سازش، بار دیگر از تشکیل دو دولت مستقل در منطقه حمایت کرده است.

گفتنی است؛ آمریکا بتازگی در اقدامی که خشم سران رژیم صهیونیستی را در پی داشت، از وتوی قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم صهیونیستی خودداری کرده و این قطعنامه با 14 رأی موافق و یک رأی ممتنع تصویب شد.

جان کری خود اخیراً در اظهاراتی تند، دولت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را «دست راست ترین دولت تاریخ اسرائیل» خوانده و بشدت از تداوم شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی انتقاد کرده بود؛ اقدامی که از سوی تحلیلگران به عنوان «مین گذاری» در مسیر اقدامات آینده دولت «دونالد ترامپ» یاد می شود.

** سامانتا پاور: عقب نشینی آمریکا از سازمان ملل، علیه منافع ملی است

سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز در گزارش خود به اوباما، بار دیگر مدعی سردمداری آمریکا در عرصه تحولات بین المللی شد و نوشت: «اگر ما همچنان در عرصه بین الملل پیشگام باشیم، دیگر کشورها به پیروی از ما ادامه خواهند داد؛ بدون رهبری آمریکا، خلاء ایجاد شده در سطح جهانی به ضرر منافع ایالات متحده خواهد بود.»

یکی از انتقاد هایی که اخیراً به «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب شده، اظهارات وی علیه سازمان ملل در حمایت از رژیم صهیونیستی است.

پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت در محکومیت شهرک سازی ها در سرزمین های فلسطینی و کرانه باختری رود اردن، ترامپ در یک توئیت، این نهاد بین المللی را «باشگاهی دورهمی برای گپ زدن و سپری کردن اوقاتی خوش» توصیف کرد که این اظهارات، انتقادهای بسیاری را به همراه داشت.

ترامپ در توئیت دیگری با بیان اینکه «توافق با ایران، پایان دوستی با اسرائیل بود» وعده داده بود که با شروع دوره ریاست جمهوری وی، سیاست های آمریکا در سازمان ملل دستخوش تغییرات اساسی خواهد شد.
 
وی، «نیکی هالی» فرماندار ایالت کارولینای جنوبی را برای نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل در نظر گرفته اما کارشناسان می گویند که با توجه به تجربه اندک هالی در عرصه سیاست خارجی، وی برای دریافت رأی اعتماد سنای آمریکا مسیر آسانی را پیش روی نخواهد داشت.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان