پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: برخی گزارشها نشان میدهد که سرعت سالانه نشست زمین در دشت تهران در برخی نقاط به 36 سانتیمتر در سال رسیده است.
به گزارش انتخاب، کاوه زرگران افزود: اکنون دشت کبودرآهنگ همدان، ورامین، نظرآباد، دشت تهران، دشت مشهد و نیشابور، دشتهای استان کرمان، اصفهان و قزوین در شرایط بحرانی ایجاد فروچالهها و فرونشست قرار دارند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران اضافه کرد: به طور نمونه در دشت کبودرآهنگ همدان در دوره 28 ساله معادل 41.89 متر و افت متوسط سالانه در این دوره، معادل 1.50 متر نشست رخ داده است.
زرگران با بیان این که سالانه دو متر سطح آبهای زیرزمینی نزدیک به 60 دشت اصلی در مرکز ایران افت میکند، ادامه داد: اکنون تعداد 15 هزار حلقه چاه عمیق در استان تهران گزارش شده و آماری از چاههای غیرمجاز استان در دسترس نیست.
وی بیان داشت: در میان مناطق 22 گانه تهران، در مناطق شمالی و به طور کلی در شهر تهران دو عامل برای فرونشست وجود دارد که عامل اول فرسودگی تاسیسات شهری از جمله فرسودگی لولههای آب و نشت آب و در نتیجه نشست زمین ناشی از این عامل است و عامل دیگر حفاریهای صورت گرفته از جمله شبکه مترو است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: طبق بررسیها، مناطق 16، 17، 18، 19 و 20 شهرداری تهران و شهرهای اسلامشهر، شهریار، چهاردانگه، نسیم شهر، صباشهر و کهریزک تحت تاثیر فرونشست دشت تهران قرار دارند.
زرگران افزود: حدود 25 کیلومتر از طول کمربندی آزادگان، حدود 28 کیلومتر از طول اتوبان قم، حدود 21 کیلومتر جاده ساوه و بزرگراه بهشت زهرا که همگی این نقاط به عنوان اصلیترین محورهای جابهجایی کالا و مسافر در استان تهران شناخته میشود، با پتانسیل فرونشست مواجه است.
وی اضافه کرد:حدود 120 کیلومتر خط راهآهن و 25 کیلومتر از خطوط مترو، حدود 200 کیلومتر اتوبانهای بینشهری، حدود 2300 کیلومتر راهها و معابر شهری و بینشهری اصلی و فرعی، 2 انبار مواد نفتی و سوختی و 44 جایگاه پمپ بنزین و 15 جایگاه پمپ گاز، هفت ایستگاه گاز، 30 کیلومتر طول لوله نفت و نیز بیش از 70 کیلومتر خطوط فشار قوی و بیش از 200 کیلومتر خطوط اصلی گاز در محدوده فرونشست تهران قرار دارد.