arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۱۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۴ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۵

تخلفات آشکار در علاالدین؛ ساختمان ناامن قلب تهران

با وقوع آتش‌سوزی، شعله‌های آتش داخل ساختمان علاالدین به صورت عمودی و افقی با سرعت بالا گسترش پیدا می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با وقوع آتش‌سوزی، شعله‌های آتش داخل ساختمان علاالدین به صورت عمودی و افقی با سرعت بالا گسترش پیدا می‌کند.
 
به گزارش انتخاب، "چندین بار دچار آتش‌سوزی شد و آتش‌نشانی بارها این سازه را غیر ایمن معرفی کرده است. همچنین به دلیل نمای کامپوزیت و شیشه‌ای که مسیر عبور هوا را مسدود کرده با وقوع آتش‌سوزی، شعله‌های آتش داخل ساختمان به صورت عمودی و افقی با سرعت بالا گسترش پیدا می‌کند." این واضح ترین تعریف از مهم‌ترین مرکز خرید و فروش موبایل ایران است که نقش مهمی در تعیین قیمت این کالا در کل کشور دارد، شاید به همین خاطر است که نام پاساژ علاالدین همواره با این سه واژه آورده می شود:"مافیای موبایل ایران."

ساخت و ساز غیر قانونی و سکوت عجیب شهرداری

فروشنده‌ها با شنیدن اسم خبرنگار عکس العمل های مناسبی نشان نمی‌دهند و در کمترین زمان ممکن از حضور خبرنگاران در این ساختمان آگاه می شوند. شاید بیشتر به این خاطر که تخریب طبقه هفتم این ساختمان را ناشی از فشار رسانه‌ها و پیگیری خبرنگارانی می‌دانند که حتی با تهدید هم عقب نشینی نکردند.

در حال حاضر ساختمان علاالدین در شش طبقه و با حضور 600 کسبه فعالیت می‌کند؛ اما در سال 90 مالک این ساختمان اقدام به احداث طبقه هفتم کرده بود و 23 میلیارد تومان عوارض نیز برای احداث این طبقه پرداخت کرد؛ یعنی ساخت و ساز کاملا غیر قانونی که تنها سکوت عجیب شهرداری را به دنبال داشت؛ اما در نهایت در دولت یازدهم کمیسیون ماده 100 احداث این طبقه را صلاح ندانست و رای به تخریب این طبقه داد؛ البته طبق گفته فرماندار تهران این تصمیم به دلیل شکایت مالک این ساختمان که یکی از حامیان محمود احمدی‌نژاد بود به دیوان عدالت اداری رفت و نهایتا حکم کمیسیون ماده 100 مورد تایید قرار گرفت. در حال حاضر نیز 100 درصد دیوارهای طبقه هفتم و 50 درصد سقف این طبقه تخریب شده است؛ البته پس از تخریب باز هم انتقاداتی نسبت به ایمنی و بهداشت و همچنین نبود هوای کافی در این ساختمان مطرح شد که تا به امروز رسیدگی خاصی نداشته است.

خرید و فروش گوشی‌های فاقد کارتن یا قبض خرید

"من اینو دو ماه پیش یه تومن خریدم." "باشه؛ اما این نو که نیست وقتی از تو کارتن در میاری میشه دست دوم، خیلی بخرن 500 تومنه، حالا می خوای برو مغازه های دیگه قیمت بگیر، راضی بودی بیا بفروش." مرد  با دو گوشی در دست به یکی از مغازه های این مرکز خرید مراجعه کرده است. یکی را برای تعمیر آورده و یکی را برای فروش. بدون جعبه و جالب اینجاست که فروشنده مغازه حتی خبر از کارتن گوشی نمی گیرد. کارتنی که مهر تایید بر دزدی نبودن محصول است و در هیج کجای دنیا بدون آن نمی توان گوشی را به فروش رساند.

"هر قیمتی که دلشون بخواد رو گوشی میذارن. هیچ نظارتی وجود نداره، مخصوصا برای گوشی های دست دوم." مرد عجله دارد؛ اما از قیمت پایین پیشنهادی برای خرید عصبانی است و عقیده دارد که در جای دیگری می توانست آن را به قیمت عادلانه تری بفروشد. " حیف که کارتن نداره، وگرنه می رفتم یه جای دیگه."

عرضه گوشی کارکرده با عنوان آکبند

"گوشی های کار کرده رو به عنوان نو می زارن تو جعبه می فروشن."  زن با پسرش آمده و داد و بیداد می کند که چرا فروشنده در فروش گوشی صادق نبوده است؛ اما راه به جایی نمی برد و برای همین تهدید به شکایت می کند، مردی که نظاره گر این بحث است با خنده می گوید:" اینارو از چی میترسونه؟ اینا قانون خودشونو دارن."

"یک سری آدم در پاساژ واستادن و گوشی سرقتی رو هم می خرن و می دن مغازه ها و در ویترین پایین می‌چینن. هرچی می گی بابا این گوشی با این کارتن نمی خونه! میگن همه اش همینه! نگران نباشین آقایون خسته می شن از پشت میز تکان بخورن و یک سری به اینجاها بزنن." این حرف ها عصبانیت زن را بیشتر می‌کند؛ اما صدای فروشنده بلندتر است.

به گفته فروشندگان همین مرکز خرید در زمان خرید باید نهایت دقت را داشته باشید؛ چراکه گوشی‌های کارکرده‌ای که به موبایل‌های نو بسیار نزدیک هستند و خط و خشی روی آنها نیست به جای محصول آکبند به مشتریان فروخته شده است!

اجاره های گزاف، تخلفات گسترده

"از جایی خرید کنید که حداقل اجاره رو پرداخت می‌کنن، اون وقت احتیاجی به این همه داد و قال نیست." یکی از فروشندگان است که با آرامش به عصبانیت زن و فروشنده نگاه می کند و کاملا حق را به همکارش می‌دهد؛ توجیه عجیبی دارد؛ اجاره های بالا.

"کرایه‌هاخیلی بالاست، ماهیانه 30 میلیون به بالا، همه واحدها اجاره داده میشه، تمام سرقفلی ها متعلق به مالک اصلی ساختمونه، اونه که قیمت تعیین می کنه." مغازه دار تاکید می کند که اگر مستاجرها قادر به فروش و کسب سود نبودند مغازه را نگه نمی داشتند؛ به محض خالی شدن هر کدام از مغازه‌ها مشتری های زیادی برای جایگزینی وجود دارد. طبق گفته فروشندگان کرایه‌های میلیونی علاالدین موجب تخلفات بسیاری شده است؛ یعنی مغازه‌دارها برای پرداخت اجاره‌ها دست به هر کاری می زنند تا کرایه ها را تامین کنند.

منبع: ایلنا
نظرات بینندگان