پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تخم کتان سرشار از فیبر و اسیدهای چرب ضروری و دیگر مواد مفید بوده و تحقیقات نشان میدهند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان سینه و روده دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتیاکسیدانهای مهمی همچون "لیگنانها" که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، میتواند با پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی، با سرطان مبارزه کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید.
از دانههای کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی به دست میآید که روغن کتان نامیده میشود. برخی از خواص تخم کتان عبارتند از:
* سطح کلسترول بد خون را کاهش میدهد
* فشارخون بالا را کاهش میدهد.
* التهاب مفاصل را کاهش میدهد
* تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است. این چربیهای مفید مسئول کاهش کلسترول و تثبیت قند خون هستند و همچنین خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان کولون را کاهش میدهند.
* دارای چندین نوع آنتیاکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از بهترین منابع لیگنانها میباشد.
* حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامینهای گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز میباشد
* تخم کتان سرشار از فیبرهای خوراکی و غیر خوراکی بوده که فرآیند هضم را تسهیل میکنند. این دانههای پرخاصیت دارای مادهای هستند که به روانسازی مفاصل کمک میکند و به این ترتیب از بروز آرتروز و ایجاد التهاب مفاصل پیشگیری میشود.
* تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری میکند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان میباشد.
چگونگی مصرف تخم کتان:
بهتر است دانههای تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلا آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما میتوانید دانههای تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.
دانههای تخم کتان میتوانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند. بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید.
میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپخوری در روز است.
احتیاط در مصرف تخم کتان
محققان معتقدند با وجود خواص فراوان، در مصرف تخم کتان نباید زیاده روی کرد. افرادی که دارای روده التهابی و تحریک پذیر هستند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند. همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند.
در مطلب بعدی، برای شما عزیزان چند پیشنهاد خوب برای مصرف این دانه ی ارزشمند مطرح می کنیم. با ما همراه باشید.
چند پیشنهاد خوب برای مصرف تخم کتان
* به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و کورنفلکس خود اضافه نمایید.
* به هنگام صرف ناهار، دانههای تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید.
* آن را با آبمیوه مخلوط کرده و میل نمایید.
* آن را به انواع سالادها و یا سوپها بیفزایید.
از سوی دیگر، مصرف این دانه به مشکل نفخ و یبوست کمک می کند و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد سیستم هاضمه و فعالیت آن را تنظیم می كند.
بر این اساس توصیه می شود یک قاشق تخم کتان را به صبحانه و یا سالاد ناهار خود بیفزایید و در نهایت پیامد آن را در کاهش چربی های شکمی ببینید
* آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید.
* آن را به سس گوجهفرنگی و یا آب انواع گوشتها اضافه کرده و میل نمایید.
آن را به گوشت چرخکرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید.