پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مطالعات محققان مغز و اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد نشان می دهد، خون افراد جوان حاوی ترکیباتی است که می تواند عملکرد مغز افراد مبتلا به آلزایمر را بهبود بخشد.
به گزارش رویترز، آزمایش های مدل حیوانی نشان می دهد که خون جوانان با برخی از اثرات پیری مقابله می کند و می تواند به بهبود یادگیری و حافظه کمک کند و منجر به تولید سلول های جدید مغزی شود. محققان در حال بررسی هستند که آیا این تاثیر در انسان نیز وجود دارد.
این احتمال وجود دارد که خون افراد جوان حاوی پروتئین هایی است که می تواند برخی از اندام ها از جمله مغز را جوان کند.
در این مطالعه، رگ های خونی دو موش پیر و جوان به هم متصل شدند تا تمام منبع خون دو حیوان مشترک شود. نتیجه نشان داد که عضلات و استخوان های آسیب دیده موش پیر نسبت به موش های پیر دیگری که این سیستم برایشان اجرا نشد، بهبود یافته بود.
در ادامه مشاهده شد که تعداد سلول های مغزی مرتبط با حافظه در موش پیر افزایش یافته است.
تحقیقات انجام شده در سال 2014 میلادی نشان داد که تزریق پلاسمای خون موش های جوان به موش پیر به مدت سه هفته، باعث افزایش یادگیری و حافظه می شود.
محققان احتمال می دهند که علاوه بر پروتئین ها، هورمون ها و عوامل رشد نیز در این فرایند نقش دارند.
در ادامه تحقیقات، پژوهشگران یک پروتئین به نام CCL11 را که در موش های پیر بسیار شایع است، وارد بدن موش های جوان کردند. حافظه موش های جوانی که این پروتئین را دریافت کردند، ضعیف شد و تعداد سلول های مغزشان کاهش یافت.
مهمترین کاربرد این مطالعه در درمان آلزایمر و بیماری های دیگر سیستم اعصاب است.
نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA Neurology منتشر شده است.