پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پخت و پز با روغن زرد و با منشا حیوانی، باعث بالا رفتن درصد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود. البته بدن ما نیاز به چربیها با منشا حیوانی دارد منتهی چربی پنهانی که در گوشت وجود دارد، نیاز ما در این زمینه را برطرف میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پخت و پز با روغن زرد و با منشا حیوانی باعث بالا رفتن درصد احتمال بیماریهای قلبی عروقی میشود. البته بدن ما نیاز به چربیها با منشا حیوانی دارد ولی چربی پنهانی که در گوشت مصرفی است، نیاز ما به این نوع چربی را برطرف میکند. در ادامه این مطلب را به نقل از میزان بخوانید.
غذا با روغن زرد و حیوانی مفید است؟
روغن حیوانی روغنی است که آن را از شیر گاو و گوسفند به دست میآورند و طریقه تهیه سنتی آن این گونه است که ماست را دوغ کرده و درون مشک میریزند و آنقدر تکان میدهند که گویچههای روغنی به صورت کره به یکدیگر میچسبند. کره را از دوغ جدا کرده و آنقدر حرارت میدهند تا آب کره تبخیر و به ۰.۲ درصد و چربیاش به ۹۹.۸ درصد برسد. این روغن در مقایسه با کرههای صنعتی که ۸۰ تا ۸۵ درصد چربی دارد پرچرب تر بوده و خواص تغذیهاش بیشتر است و عطر و طعمش بسته به نوع و کیفیت علفهای معطری که دام مصرف میکند، متفاوت است البته روغن یا کره اصیل حیوانی به طور ذاتی خود دارای اسیدهای چرب اشباع و برای سلامت زیانهایی دارد.
کوروش نوروزی، دکترای تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در توضیح تقسیم بندی چربیها به اشباع و غیر اشباع اظهار کرد : چربیهای اشباع به صورت جامد با منشاء حیوانی بوده و چربیهای غیر اشباع با منشاء گیاهی هستند.
این متخصص تغذیه با طرح سوالی مبنی بر اینکه واقعا بدن ما نیاز به چربیهای اشباع شده دارد یا خیر؟ گفت: برخی میپرسند روغن حیوانی و روغن زرد را جایگزین روغن مایع کنیم؟ جواب بنده خیر است. پخت و پز با روغن زرد و با منشا حیوانی، باعث بالا رفتن درصد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود. البته بدن ما نیاز به چربیها با منشا حیوانی دارد منتهی چربی پنهانی که در گوشت وجود دارد، نیاز ما در این زمینه را برطرف میکند.
نوروزی تصریح کرد: حتی در بافت گوشت لخم مغز ران گوسفند نیز ۳۰درصد چربی پنهان وجود دارد. در کشور ما برای مصرف روغن حیوانی استدلال میکنند که پدر و مادرهای ما با مصرف روغن حیوانی ۹۰ سال یا بیشتر، به سلامت زندگی کردند؛ اما باید بگوییم آن زمان فعالیت بدنی مردم خیلی زیاد بود و اگر بخواهیم به همان صورت مواد غذایی و روغن حیوانی را در عصر حاضر که تحرک افراد بسیار کم شده، مصرف کنیم، مثلا متوسط سن افراد از ۷۵ سال با مصرف زیاد روغن زرد به ۶۵ سال میرسد!
وی در پایان استفاده هفتهای یکبار یا ده روز یکبار از روغن زرد با منشا حیوانی را به خانواده توصیه کرد.