arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۳۳۳۱
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۲۳ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۶

روش های تغذیه ای موثر برای سرطان ریه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 اگر می خواهید از سرطان ریه در امان بمانید بهتر است به برخی توصیه های تغذیه ای مفید در این زمینه دقت کنید دریافت ویتامین ها و املاح معدنی در این زمینه نقش مهمی ایفا می کنند غلات ،پروتئین ها و چربی های گیاهی در این زمینه بسیار مفید و موثر هستند .

یک رژیم غذایی سالم نمی تواند باعث درمان سرطان ریه شود، اما در کاهش خطر پیشرفت این بیماری و کمک به مدیریت علائم آن موثر است. همچنین مصرف موادغذایی سالم می تواند به بهبود اثربخشی درمان برخی سرطان ها و مقابله با برخی عوارض جانبی از جمله کاهش وزن ناخواسته کمک کند. براساس انجمن امریکایی ریه، نیازهای تغذیه ای در طول زمان متغیر است، بنابراین با پزشک خود درباره عادات غذاخوردن و رژیم غذایی مشورت کنید.

میوه های و سبزیجات رنگارنگ

آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کنند. براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، میزان پایین برخی آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین A و ویتامین C در بدن با افزایش خطر سرطان ریه در ارتباط است. در زمان ابتلا به این نوع سرطان، مصرف موادغذایی غنی از آنتی اکسیدان ها می تواند به کاهش علائم کمک کند. برخی از میوه ها و سبزیجات از جمله گوجه فرنگی، توت ها، کدوحلوایی و فلفل دلمه ای غنی از مواد آنتی اکسیدانی می باشند. همچنین میوه ها و سبزیجات نسبت به موادغذایی فرآوری شده منبع سالمی از کربوهیدرات برای تامین انرژی بدن به حساب می آیند.

غلات کامل

غلات کامل نسبت به غلات تصفیه شده، کربوهیدرات و آنتی اکسیدان های بیشتری را برای بدن فراهم می کند. همچنین براساس مطالعه انجام شده در مجله گردش خون در ایالات متحده، ارتباط مستقیمی میان یک رژیم غذایی غنی از میوه، سبزیجات و غلات کامل با کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و مر گ و میر وجود دارد. رژیم غذایی غنی از غلات تصفیه شده و چربی های ناسالم باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود. بنابراین از موادغذایی سرشار از ویتامین های B و آهن مانند غلات کامل استفاده و از مصرف موادغذایی تصفیه شده مانند نان سفید اجتناب کنید، به طوریکه این پرهیز غذایی ممکن است در کاهش علائم سرطان ریه موثر باشد. نان های سفید و گندم را با معادل های غلات کامل ۱۰۰ درصد و برنج قهوه ای را با برنج سفید جایگزین نمایید.

منابع پروتئین

مصرف میزان کافی از پروتئین به افزایش اثربخشی درمان های برخی سرطان ها کمک می کند. براساس توصیه مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، مصرف منابع پروتئینی سرشار از چربی اشباع شده از جمله استیک چرب و مرغ سرخ شده را محدود کنید، زیرا این موادغذایی باعث افزایش التهاب می شوند. بنابراین برای مصرف پروتئین از گوشت قرمز بدون چربی، مرغ بدون پوست و ماهی استفاده نمایید. امگا ۳ موجود در ماهی چرب از جمله سالمون در کاهش التهاب موثر است. از دیگر منابع پروتئینی می توان به ماست، لوبیاها و عدس ها اشاره کرد.

چربی های گیاهی

مغزهای آجیل، دانه ها، آووکادو و روغن های گیاهی مقادیر ارزشمندی از موادمغذی ضروری از جمله چربی های سالم را برای بدن فراهم می کنند. براساس انستیتوی ملی سرطان ایالات متحده، این موادغذایی بسیار مغذی بوده و مصرف آن در افراد مبتلا به تومورهای سرطان ریه که دچار کاهش اشتها شده اند، موثر است. همچنین از مصرف روغن های پخت و پز در درجه حرارت بالا اجتناب کنید، به طوریکه این روغن ها سرطان زا می باشند. آووکادو نیز منبعی سرشار از آنتی اکسیدان هایی از جمله گلوتاتیون، ویتامین C و ویتامین E است.

نظرات بینندگان