پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : با رای کمیته انتخاباتی متشکل از نزدیک به یکهزار و ۲۰۰ نماینده، خانم «کری لام» توانست با کنار زدن رقبای قدر خود رهبری این منطقه را از آن خود کند.
به گزارش انتخاب به نقل از ایرنا، روی کار آمدن یک زن به عنوان رئیس اجرایی منطقه اداری ویژه هنگ کنگ نشان می دهد که این منطقه در سال های گذشته دستخوش تحولات بسیاری شده است و مردم خواهان تغییرات هستند.
از این رو او به دنبال پیروزی خود در انتخابات روز یکشنبه که در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد، گفت که به عنوان اولین زن که توانسته است ریاست منطقه را بر عهده بگیرد از هیچ تلاشی برای وحدت جامعه دوپاره هنگ کنگ دریغ نخواهد کرد.
«کری لام» پس از آنکه موفق شد ۷۷۷ رای نمایندگان این کمیته انتخاباتی را از آن خود کند، خاطرنشان کرد که از ارزش های هنگ کنگ دفاع کرده و وحدت را به منطقه باز می گرداند.
او که زمانی فرد شماره 2 حکومت هنگ کنگ بود، گفت که پیشبرد وحدت اجتماعی یکی از مهمترین وظایفش در دوره رهبری اش بر هنگ کنگ خواهد بود.
هنگ کنگ در سال های اخیر به دلیل تنش های سیاسی ظاهرا به دو بخش تقسیم شده است. گروهی از ورود چین به مسایل داخلی این کشور و نقض خودمختاری و دمکراسی این منطقه ابراز نگرانی کرده و حتی جنبش دمکراسی به راه انداخته اند و گروهی دیگر حمایت های چین از این منطقه را برای پیشبرد و موفقیت هنگ کنگ مهم می دانند.
انتخابات امروز هنگ کنگ، مهمترین رویداد سیاسی در این منطقه پس از اعتراضات گسترده حامی دموکراسی (جبنش چتر) در مهر ماه سال 93 محسوب می شود که به مدت حدود سه ماه این منطقه را متشنج کرده بود.
خانم «کری» در مطلبی که روزنامه مورنینگ پست هنگ کنگ نقل کرده است، در باره حمایت های پشت پرده چین از انتخاب وی گفت؛ از اینکه از ارزش ها و منافع هنگ کنگ و مردم آن در مقابل پکن دفاع کند، هراسی نخواهد داشت.
او همچنین قرار است با نمایندگان شاخه های سیاسی مختلف هنگ کنگ دیدار کرده و با آنان در باره یک ساختار قانونمند مورد توافق طرف ها بحث و تبادل نظر کند.
وی گفت که خودش حامی دمکراسی است و دمکراسی می خواهد اما هنگ کنگ مشکلات زیادی دارد و بهتر است فعلا موضوعات ساده تری برای حل و فصل در دستور کار قرار گیرد.
رئیس جدید منطقه هنگ کنگ تاکید کرد که اگرچه توانسته است پیروز انتخابات شود اما هنوز موفق به تصرف قلوب مردم هنگ کنگ نشده است.
در روزهای اخیر رسانه های گروهی گزارش هایی منتشر کرده بودند مبنی بر اینکه پکن نمایندگان کمیته انتخاباتی را برای رای دادن به خانم «کری لام» تخت فشار گذاشته است.
هنگ کنگ تا سال 1997 مستعمره بریتانیا بود و در آن سال با پایان گرفتن پیمان پیشین به چین پیوست.
سیاست کشور چین برای اداره منطقه هنگ کنگ، اصل «یک کشور دو نظام» است.