arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۵۹۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۵ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۶

عرق بدن و گیاهان دارویی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 در چه مواقعی می‌گوییم که میزان تعریق زیاد است؟

در واقع هیچکس نمی‌تواند تعریف درستی از اصطلاح "تعریق خیلی زیاد” (هیپر هیدروز) ارائه دهد. شاید دلیل آن فقدان وسیله‌ای مناسب برای اندازه گیری میزان عرق کردن بدن باشد. به همین دلیل تعریق بدن به هر میزانی که مشکل ساز باشد یا باعث تنش عصبی در شخص شود، به عنوان هیپرهیدروز در نظر گرفته می‌شود.

دلیل این عارضه هنوز نامشخص است ولی حدود ۱-۳ درصد از مردم از این عارضه رنج می‌برند.

هیپرهیدروز معمولا از نوجوانی شروع می‌شود. خیس بودن مداوم کف دست و پا و زیر بغل از شکایتهای اصلی این مبتلایان است. اگر تعریق زیاد محدود به همین نقاط باشند، به آن هیپرهیدروز موضعی می‌گویند. در بیشتر موارد هیپرهیدروز موضعی مشکل جسمانی وجود ندارد و مبتلایان در سلامت کامل به سر می‌برند.

در این افراد میزان بروز مشکلات عصبی تفاوت چندانی با افراد عادی ندارد. اما گاهی هم مشکلات متعددی را ایجاد می‌کند. مثلا بعضی از مبتلایان از خیس بودن خود خجالت می‌کشند. یا اینکه عامل بسیاری از ناکامی‌های زندگی خود را موارد ذیل معرفی می‌کنند:

· تعویض مکرر لباس در طول روز بدلیل خیس شدن با عرق

· پرهیز از دست دادن با دیگران

· پرهیز از شرکت در مراسم عمومی

· از دست دادن موقعیتهای عاطفی

· تداخل با نگارش با نوشت افزارهای جوهردار مثل خودنویس

در واقع یک سوم از مبتلایان به هیپرهیدروز موضعی مشکل خود را غیر قابل تحمل می‌پندارند.
آیا هیپرهیدروز درمان هم دارد؟

علیرغم اثرات منفی زیاد این عارضه در زندگی مبتلایان آن، بیشتر آنها سراغی از درمان نمی‌گیرند. از آنجایی که بیشتر مبتلایان به هیپرهیدروز موضعی جوان هستند، با مشکل خود کنار می‌آیند. بعد از سازگاری با این عارضه، اغلب آنها از درمان پذیری آن مایوس می‌شوند و با آن زندگی می‌کنند.

اگرچه درمان قطعی وجود ندارد، ولی می‌توان تا حد زیادی از عوارض آن کاست. در واقع با مصرف دارو یا استفاده از دستگاههای مختلف میزان تحمل این عارضه در بین مبتلایان بیشتر می‌شود.
راههای مختلف درمان

اگرچه هیپرهیدروز موضعی خطرات جدی بجا نخواهد گذاشت، اما لحظاتی از زندگی وجود دارند که تاثیر جدی از این عارضه می‌گیرند.

به همین دلیل درمان را به بعضی از مبتلایان توصیه می‌کنیم. به نظر شما در چه زمانی باید درمان را شروع کرد؟ ما درمان را برای کسانی توصیه می‌کنیم که این رطوبت مداوم اختلال در زندگی فرد ایجاد کرده باشد.

برای درمان از داروهای ساده شروع می‌کنیم. در صورتی که مشکل برطرف نشد، از روشهای درمانی تخصصی‌تر استفاده می‌کنیم. این ترکیبات عبارتند از:

۱٫اسپری ضد عرق: ترکیبات ضد عرق ساده در تمام فروشگاههای آرایشی بهداشتی وجود دارند و برای تهیه آن نیازی به نسخه پزشک نیست. این ترکیبات تاثیر کمی دارند و برخی از بیماران به این ترکیبات پاسخ مناسب می‌دهند.

۲٫داروهای ضد عرق: این ترکیبات را فقط با نسخه پزشک از داروخانه می‌توان تهیه کرد. این دارو که قدرت اثر قوی تری نسبت به اسپری دارد از نمک آلومینیوم تشکیل شده و می‌تواند در هیپرهیدروز معمولی اثر داشته باشد.

۳٫ یونتوفورزیس: در این روش درمانی دارویی وجود ندارد و با تکنولوژی الکتریکی درمان لازم انجام می‌شود.

دستگاه یونتوفورزیس جریان الکتریکی خاصی ایجاد می‌کند. این جریان الکتریکی از طریق الکترودهای خاص به نواحی دارای عرق زیاد وارد شده غدد عرق را سرکوب می‌کند. به این ترتیب بیمار تا مدتها از رطوبت ناشی از عرق زیاد در امان است.

۴٫بوتاکس: تزریق این داروی ضد چروک در نواحی مبتلا به هیپرهیدروز می‌تواند تحریک عصبی غدد عرق را کمتر کرده و ترشح این غدد را کاهش دهد.

این دارو تا ۹۰ درصد موارد هیپرهیدروز را درمان می‌کند. به این ترتیب مواردی را که به روشهای درمانی قبلی جواب نمی‌دهند با این روش بهبود می‌دهیم. با توجه به اینکه این روش نیاز به تزریق در نقاط متعدد دارد، برای کاهش درد از بیحس کننده‌های موضعی استفاده می‌کنیم.

۵ داروهای خوراکی: این داروها هم از میزان عرق تا حد مطلوبی کم می‌کنند اما با توجه به عوارض جانبی زیاد، خیلی مورد استقبال بیماران و پزشکان قرار نمی‌گیرد. از جمله عوارض این داروها طپش قلب و گاهی افزایش فشار خون می‌باشد.

در موارد هیپرهیدروز عمومی، برعکس نوع موضعی، کل بدن دچار افزایش تعریق می‌شود. این موارد خیلی بندرت دیده می‌شوند ولی در صورت مشاهده باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه نمود. از جمله علل این بیماری عفونتهای عمومی بدن، اختلالات هورمونی، سرطان ویا اختلالات عصبی می‌توان نام برد.

در هیپرهیدروز عمومی شبها موقع خواب هم افزایش عرق خواهیم داشت در صورتی که در نوع موضعی فقط در موقع بیداری عرق زیاد دیده می‌شود. برای درمان هیپرهیدروز عمومی علت ایجاد کننده باید برطرف شود پس شناسایی این علت الزامی است که توسط پزشک انجام می‌شود.

به این ترتیب متوجه می‌شویم که هرعلامتی ممکن است نشانه اولیه یک بیماری مهم باشد. پس به تمام مشکلات جدید بدن باید توجه کرد و از کوچکترین علامت حتی عرق کردن نابجا نباید بطور سرسری گذشت و علت ایجاد کننده آنرا جستجو کنید.
روشهایی جالب برای جلوگیری از تعریق زیاد

تعریق بیش از حد یک مشکل مشترک است که توسط بسیاری از مردم تجربه شده است و معمولا آن به خجالت اجتماعی و حرفه ای منجر می شود. تعریق یک عمل طبیعی است وبرای حفظ دمای ایده آل بدن لازم است. با این حال ، اگر تعریق بیش از سطح طبیعی آن باشد نتیجه آن مشکلات دیگربدن از جمله رطوبت و بو خواهد بود.

بنابراین شما باید بدانید که چگونه برای جلوگیری از عرق کردن اقدام کنید قبل از اینکه آن شما را به سایر عوارض جدی جسمی مبتلا کند. تعریق زمانی تبدیل به یک مسئله می شود که منجربه لکه مرطوب بر روی لباس و تولید بوی بد بدن شود. اینها ممکن است در زیر بغل، پاها و کف دستها، پشت و همچنین در صورت رخ دهد.

بعضی از شایع ترین علل عبارتند از : برخی از بیماریها مانند کم کاری تیروئید، بلوغ ، چاقی ، یائسگی، فعالیت های مربوط به اعمال زور، استرس، تنش ، اضطراب و همچنین عوامل ژنتیکی. درمانها ی طبیعی زیادی وجود دارند. این روش ها معمولا در عرق زیر بغل، تعریق صورت، عرق کردن سر و کف دست و پا عملی است.

به عنوان مثال، ضد عرق حاوی کلرید آلومینیوم را می توان برای جلوگیری از تعریق بیش از حد زیر بغل استفاده کرد. دئودورانتها برای از بین بردن بوی نا مطبوع استفاده میشوند اما در جلوگیری از عرق کردن کمکی نمی کنند. با این حال ، ضد عرق ممکن است در برخی افراد عمل کند در حالی که از عرق کردن دیگران جلوگیری نکند .

جایگزین دیگری که در جلوگیری از تعریق وجود دارد استفاده از تالک و یا پودر زاج سفید است. این پودر بعد از دوش گرفتن باید زیر بغل پاشیده شود. بهتر است از لباسهای سبک استفاده شود تا گرما ی بدن را دفع کند. پنبه احتمالا مواد ایده آل برای کسانی است که تجربه تعریق بیش از حد دارند.

مواد مصنوعی باعث عرق کردن بیش از حد می شوند چون راه فرارحرارت بدن را محدود می کنند. بیش از همه، مصلحت در اجتناب از پوشیدن لباس های تنگی است که زیر بغل را لمس می کند. روش دیگربرای جلوگیری از عرق کردن ،مالیدن یک تکه سیب زمینی زیر بازوهاست .

مطمئن شوید که این روند را با دئودورانت و عطر برای جلوگیری از بوی بد مانند بوی سیب زمینی دنبال می کنید. گزینه دیگر برای جلوگیری از تعریق و ترشح بوی نا مطبوع، ترکردن زیر بغل با سرکه است.

برای جلوگیری ازعرق کردن زیاد صورت می توان از لوسیون ها و مرطوب کننده هایی که اساس خاک رس دارند استفاده کرد.

استفاده از آب آلو ورا بر روی صورت و شستشوی آن با آب تمیز دو بار در روز نیزدر جلوگیری از عرق کردن کمک می کند. شما همچنین می توانیدعرق بیش از حد صورت را با دستمال گردن ، دستمال کاغذی یا دستمال مرطوب خیس کنید.

همچنین می توان از پودر تالک برای جلوگیری از عرق کردن صورت استفاده کرد .با این حال، در صورتی که تعریق صورت درنتیجه عوامل ژنتیکی باشد، برای درمان آن دارو نیاز است.

برخی از روش ها برای جلوگیری از عرق کردن کف دست و پا شامل :پاشیدن پودر تالک روی پا قبل از پوشیدن کفش ، شستشوی پاها با صابون ضد باکتری، پوشیدن جوراب های تمیزوروشن که به تهویه هواو نور کمک می کند، استفاده از پودرهای دارویی پا و پا اسپری و پوشیدن متناوب کفش بسته و کفش باز که اجازه می دهد تا پاهایتان تنفس کنند.

برای جلوگیری از عرق کردن کف دست پاشیدن آرد ذرت یا پودر تالک در کف دست و نیز در بین انگشتان توصیه می شود.

منبع:خبرنگاران جوان
نظرات بینندگان