arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۰۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۴ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶

موسوی لاری : روحانی کاندیدای اصلی جریان اصلاح طلب است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نائب رئیس شورایعالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان گفت: بر اساس اجماع کلی و نظر آقای روحانی برای موضوعات رسانه ای و بیان مواضع اصلاح طلبی اقای جهانگیری به صحنه آمدند.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین موسةی لاری در نشست خبری با موضوع لیست انتخاباتی اصلاح طلبان اظهار کرد:قبل از سال با اجماع اعضای شورای عالی به این نتیجه رسیدیم که آقای روحانی کاندیدای اصلی ما باشند،ایشان همچنان کاندیدای اصلی هستند و هیچ تغییری در این موضوع داده نمی شود.

نائب رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان خاطر نشان کرد: جریان اصلاحات با گذر از شرایط پیش از سال 92 بر آن شد تا از همان سال تا به حال با نوعی برنامه مثبت به همگرایی در درون سلیقه های مختلفی که در دل جبهه اصلاحات بوده، برسد. علی رغم دشواری ها با تصمیم گیری هایمان در سال 92 پیروز شدیم و در سالهای 94 و 95 نیز توانستیم قدم های دیگری را بر داریم.

وی ادامه داد: در سال 96 بر آنیم تا همان تجربه ها را تقویت کنیم و باز نتایجی که در گذشته پیروزی ما را رقم زد را به دست آوریم. ما دو انتخابات مهم در سطح ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا داریم. مردم در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها سهیم می شوند و همین تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم گیری ها در دو قالب شورای شهر و ریاست جمهوری معنا پیدا می کند.

موسوی لاری با تاکید بر ضرورت همگرایی میان اصلاح طلبان خاطر نشان کرد: یکی از موفقیت هایی که طی این مدت می توانیم به آن تکیه کنیم، این است که جریان اصلاحاتی که معتقد به حضور در عرصه کشور است، توانسته اختلاف نظرها را به رسمیت بشناسد و در عین حال اجماع سازی میان تصمیم‌ها انجام دهند. الان شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان سازمانی است که هم با موافقت وزارت کشور رسمیت یافته و هم از نظر همفکرانی که در آن عضویت دارند یک مرجع رسمی در میان اصلاح طلبان است.

وی همچنین گفت: دوستان ما در ستاد آقای روحانی نقش اول را بر عهده دارند. در استان ها نیز تمام کسانی که در عرصه ستادهای انتخاباتی فعالیت می کنند از دوستان اصلاح طلب هستند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ارتباط با انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز خاطرنشان کرد: تصمیممان بر این است که با همه احزاب اصلاح طلب به یک لیست واحد برسیم. این نگرانی وجود داشت که چه طور می شود همه سلیقه ها را در یک لیست جمع کرد، اما حالا می بینیم که امروز این امر تحقق خواهد یافت. حزب اعتدال و توسعه به عنوان آخرین تشکلی که به مرجع شورای عالی پیوست، در کنار سایر احزاب اصلاح طلب برای رسیدن به موفقیت تلاش می کند.

وی در ارتباط با ساز و کار در نظر گرفته شده برای بستن لیست واحد اصلاح طلبان اظهار کرد: تاکنون حدود 800 تا 900 نفر رزومه خود را برای ما ارسال کرده اند این تعداد فرد متخصص و داوطلب برای ما سرمایه است. حالا قرار است از بین این تعداد 21 نفر را انتخاب کنیم. برای اینکه به این نقطه برسیم، همه صحبت ما این بود که باید ضابطه گذاری شود و شاخصه هایی در نظر گرفته شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: در ابتدای امر باید مشخص می کردیم که شورا چه وظایفی دارد و مشکلات و مسائلش چیست، از سوی دیگر نیز باید تعیین می کردیم که چالش ها و مشکلات کلان شهرها چیست؟ با در نظر گرفتن این موارد و با توجه به وضعیت فعلی و آینده شاخصه هایی را تعیین کردیم. این شاخصه ها به ما می گوید که شورای شهر چگونه باید شکل بگیرد.

وی در همین رابطه ادامه داد: این شاخصه ها را دوستان ما با مطالعه به دست آوردند و در اختیار کارگروه 15 نفره کارشناسان که بدون نگرش های حزبی و گروهی وارد کار شده اند قرار دادند. آنها نیز موظف اند تا همه این موارد را بررسی کنند. امروز این کارگروه از بین تعداد رزومه هایی که عرض کردم به حدود 100 نفر رسیده است، یعنی حدود 5 برابر کاندیدای واجد الشرایط بیشتر از تعدادی که یک لیست نیاز دارد انتخاب شده اند.

موسوی لاری خاطر نشان کرد: من فکر می کنم تمام این افراد نیروهای ارزنده ای هستند و به عنوان سرمایه های این کشور باید مورد استفاده قرار گیرند. آنها می توانند در آینده به عنوان مشاوران شورا و یا در رده های مختلف شهرداری به فعالیت بپردازند، اما از آنجایی که باید 21 نفر را انتخاب کنیم مسلما عده ای از آنها برای حضور در لیست خط می خورند.

وی همچنین گفت: این لیست امروز بعد از ظهر آماده می شود تا ما به برنامه بعدی برسیم. آنچه که اتفاق می افتد و به عنوان کاندیدای نهایی لیست معرفی می شوند، براساس شاخصه ها است. ما می خواهیم لیستی را به دست آوریم که هم متخصص باشد و هم به سیاست گذاری ها وارد باشد، شاکله اصلی شورای شهر اجتماعی است. افرادی می خواهیم که شهرسازی، عمران، حقوق، آسیب اجتماعی، حمل و نقل و ترافیک را بشناسند و برایش برنامه داشته باشند. لیست شورای عالی نهایتا لیستی جامع خواهد بود.

نائب رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان با تاکید بر ضرورت حفظ جایگاه زنان و جوانان در لیست شوراهای شهر و روستا گفت: باید به تدریج نسل جدید در امور مدیریتی جایگزین نسل گذشته شود. از سوی دیگر خانم ها نیمی از جامعه ما هستند و به تدریج باید به جایگاه اصلی خود دست پیدا کنند. باید حضورشان آنقدر پر رنگ باشد تا بتوانند در مدیریت نیازهای جامعه شریک شوند. ما در لیست شورای عالی این دو جایگاه را در نظر گرفته ایم.

وی همچنین خاطر نشان کرد که لیست نهایی شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان تا هفته دیگر تنظیم و ارائه می شود.

موسوی لاری در بخش دیگری از این نشست خبری در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری نیز تصریح کرد: ما برای کاندیدای اصلاح طلب در کنار آقای روحانی چند  پیشنهاد دادیم، برخی دوستان به دلایلی خودشان نیامد. آقای جهانگیری پس از مشورت با آقای روحانی پذیرفتند که به عنوان کاندیدای جریان اصلاح طلب در انتخابات حضور پیدا کنند. ما از این ظرفیت در انتخابات برای طرح دیدگاه های جریان اصلاحات استفاده خواهیم کرد. روحانی و جهانگیری هر دو تا آخر نخواهند ماند.

وی ادامه داد: ما حتما به یک جمع بندی روشن می رسیم. جهانگیری نظر و دیدگاه های خودش را اعلام می کند و آقای روحانی نیز برنامه هایش را می گوید. همان جمعی که از روحانی به عنوان کاندیدای اصلی حمایت کرد، به جمع بندی برای مرحله نهایی خواهد رسید.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: مسیری از سال 92 باز شده که مسیر آرامش، توجه به اقتصاد مولد به جای اقتصاد صدقه ای و پیشرفت است. برای اینکه این مسیر مسدود نشود باید همه کمک کنیم. نهایت کاندیدای مطلوبی که وجود دارد و در حال حاضر روحانی است در عرصه می ماند.

وی همچنین در ارتباط با ستادهای انتخاباتی شورای عالی سیاست گذاری نیز تصریح کرد: ما در استان ها شوراهای ناظر داریم. از اول هم قرار بود رویه ای که از مرکز تصمیم می گیرد و استان ها مجبور به قبولش هستند را انجام ندهیم؛ بلکه نظر بر آن است تا استان ها فعالیت خود را انجام دهند و ما کمکشان کنیم. ستاد روحانی در سراسر کشور شکل گرفته است و عمدتا حاضرین اصلاح طلبان هستند. یعنی بدنه اصلی را  اصلاح طلبان شکل دادند.

موسوی لاری افزود: در تهران نیز دوستان ما در کنار آقای شریعتمداری که مسئول ستاد هستند،‌ نقش های مختلفی را در فعالیت های ستادی عهده گرفته اند. در شهر تهران نیز برای کمک به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها ستادی به ریاست آقای حاجی و مدیر اجرایی آقای رباطی تشکیل داده ایم.

وی در بخش دیگری از این نشست در ارتباط با شاخصه هایی مدنظر قرار گرفته برای کاندیدای اصلاح طلبان گفت: سه شاخصه اصلی را در نظر گرفته ایم، اولی اصلاح طلب بودن، دومی پاکدستی و سومی متخصص بودن آنها در حوزه های مورد نیاز شهری است. در میان افراد این شاخصه ها را در نظر می گیریم و لحاظ می کنیم. برای زنان نیز تا سقف 30 درصد و جوانان تا سقف 20 درصد سهمیه در نظر گرفته شده است.

نائب رئیس شورای عالی سیاست گذاری همچنین در ارتباط با رد صلاحیت برخی از چهره های اصلاح طلب در انتخابات شوراهای شهر و روستا خاطر نشان کرد که پیگیری هایی انجام شده و با توجه به وظایفی که هیات اجرایی و هیات نظارت بر عهده دارد، از هیات نظارت درخواست شده تا قانون را مدنظر قرار دهند و کمک کنند تا این مسائل حل شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در حمایت از اسحاق جهانگیری نیز ستادی تشکیل خواهد شد، گفت: در تهران و شهرستان ها ستادهای ما همانی است که برای روحانی تشکیل شده است. تا آنجایی که ما می دانیم جهانگیری بنا به تشکیل ستاد انتخاباتی ندارد.

موسوی لاری در پایان نیز یادآور شد که شورای عالی مسئول ارائه یک لیست واحد از اعضایی است که در این شورا فعالیت می کنند و اگر سایر احزاب اصلاح طلبی که عضو این مرجع نیستند،‌ لیستی ارائه دادند تصمیمش بر عهده شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نیست.

نظرات بینندگان