arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۲۰۰۱
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۰۸ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶

پدر داماد احمدي نژاد و عضو ستاد رئیسی: قاليباف و رييسي هيچكدام كنار نمي روند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس ستاد مردمی ابراهیم رییسی گفت: رییسی و قالیباف از انتخابات ریاست‌جمهوری کناره‌گیری نمی‌کنند و انتخابات به مرحله دوم می‌رود.
 
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، احمد خورشیدی همچنین تاکید کرد:‌ رییسی دنبال شبیه‌سازی خود با احمدی‌نژاد نیست زیرا جنس رییسی حمایت از محرومان است.
 
متن گفت‌وگوی کاملبا احمد خورشیدی رئیس ستاد مردمی ابراهیم رئیسی و پدر داماد محمود احمدی‌نژاد به شرح زیر است. البته ذکر این نکته لازم است که در متن مصاحبه از برخی افرادنام برده و اتهاماتی به آن‌ها وارد شد اما به دلیل این‌که این اتهامات در هیچ دادگاهی بررسی نشده است، ایسنا از آوردن نام این افراد در مصاحبه خودداری کرد.
 
در مقطع کنونی شما جایگاه آقای رئیسی را در میان سایر نامزدها چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
فضای انتخاباتی در این دوره با دوره های قبلی متفاوت است. از این جهت که رئیس جمهور مستقر از حیث سازمان رایش با چالش روبرو شده است. نکته بعد این است که نامزدهای درون جناحی هم با هم رقابت جدی می‌کنند. تحلیل من این است که مردم ایران به سه گروه تقسیم می شوند یک گروه گرایش اصولگرایی، یک گروه با گرایش اصلاح طلبی و گروه کثیری هم قشر خاکستری هستند که اصلا سیاسی نیستند اما تعیین کننده نتیجه انتخابات هستند. 35 تا 40 درصد مردم در بهترین شرایط جزو اصلاح طلبان یا اصولگرایان هستند که در هر صورتی حتی اگر گلایه ای هم داشته باشند به نامزد مورد نظر خود رای می دهند.
 
اما قشر خاکستری دغدغه صرفا سیاسی ندارد. آنها خاتمی، احمدی نژاد و روحانی را رئیس جمهور کردند. دغدغه آنها بیشتر معیشت، اقتصاد و مطالبات اجتماعی و سیاسی است. دغدغه این قشر در سال 76 آزادی های اجتماعی و سیاسی بود بنابراین به خاتمی رای دادند. در سال 84 دغدغه عدالت اجتماعی، معیشت و مقابله با تبعیض داشتند که به احمدی نژاد رای دادند، این قشر در سال 92 هم دغدغه معیشت داشتند که نامزدها برای حل این مشکل دو راه حل ارائه کردند.
 
روحانی گفت که معیشت مردم را با مذاکره و ارتباط با دنیا و با توافق هسته ای حل می کند و نامزدهای اصولگرایان نیز گفتند که حل مشکل معیشت را از طریق مقاومت و تاکید بر توانمندی‌های داخلی حل خواهند کرد. الان هم دعوا بر سر معیشت است. اگر دغدغه قشر خاکستری اقتدار بین المللی بود، فردی مثل قاسم سلیمانی برنده می‌شد. اگر دغدغه آزادی اجتماعی بود، خاتمی برنده می‌شد و اگر احمدی نژاد هم حضور داشت، با توجه به دغدغه معیشت او پیروز می‌شد. حالا اگر کسی بخواهد شبیه‌سازی کند باید خود را شبیه این افراد کند و هر چقدر در این شبیه‌سازی موفق شود، به همان میزان در انتخابات رای می آورد. روحانی هم که با شعار معیشت آمد، موفق نبود؛ زیرا او بیش از حد به طرف مقابل اعتماد کرد. البته قبول دارم که در اقتصاد مقاومتی بر استفاده از دیپلماسی تاکید شده است ولی دیپلماسی بخشی از راهکار است نه همه آن.
 
به همین دلیل رئیسی سعی می‌کند خود را شبیه احمدی‌نژاد جلوه دهد؟
 
البته می‌گویند قالیباف بیشتر این کار را می‌کند. رئیسی هم شعار محرومیت زدایی و فقر زدایی و بهبود سفره فقرا را داده است که این شعار در سال 84 هم توسط احمدی‌نژاد داده شد و تا اندازه‌ای هم موفق بود و او توانست ثروت را بین مردم توزیع کند؛ اگرچه ضعف‌های خود را هم داشت.  اما جنس و جوهر رئیسی همین است. او شبیه‌سازی نمی‌کند و خودش است. او انتخاب کرد که در آستان قدس رضوی به محرومان کمک کند. شروع نسبتا موفقی هم در این زمینه داشت. سابقه رئیسی در برخورد با مفسدان هم خوب و قابل قبول است و چون به تولید هم اعتقاد دارد می‌تواند یک ظرفیت انسانی متخصص جمع کرده و تولید را تقویت کند.
 
افراد متعددی از دولت‌های احمدی‌نژاد اکنون در ستاد رئیسی فعال هستند. با توجه به کارنامه دولت نهم و دهم آیا رئیسی می‌تواند با همراهی این افراد با فساد مبارزه کرده و تولید را تقویت کند؟
 
دولت احمدی نژاد پاک‌ترین دولت تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. فساد در دوره فعلی بسیار بیشتر بوده است. مثل بانک سرمایه یا کرسنت.
 
شما کرسنت را متعلق به دولت روحانی می‌دانید؟
 
مدیر کرسنت خاتمی و روحانی احیا کننده بود. احمدی‌نژاد جلوی این قرارداد را گرفت و در دادگاه لاهه هم این استدلال مطرح شد که در این پرونده فساد رخ داده است، اما روحانی زنگنه را به وزارت نفت منصوب کرد. الان هم نفت با وساطت به یکی از معاونان قبلی وی داده شده که این فرد از طریق امارات نفت را بفروشد که پولش هم برنگشته و می‌گویند که جای پول‌ها امن است.
 
شما برای این اتهاماتی که مطرح می کنید مدرک هم دارید؟
 
بله خودشان گفتند جای پول امن است.
 
یعنی پول دست واسطه‌هاست؟
 
شما آمده‌اید بازجویی کنید.
 
من دنبال بازجویی نیستم ، فقط می‌گویم آیا می‌توانید این اتهامات را اثبات کنید؟
 
شما دارید اتهام می زنید.
 
 من می‌گویم در دولت احمدی‌نژاد فسادهایی زیادی رخ داده است که عاملان آن هم که از نزدیکان رئیس دولت نهم و دهم بودند، در دادگاه محاکمه شده و دادگاه هم حکم خود را صادر کرده است. اما شما می‌گویید دولت احمدی‌نژاد پاک‌ترین دولت بوده است.
 
بله. دولتی که به قول شما 700 میلیارد دلار درآمد داشته است، طبیعی است که «کار کوچکی» هم انجام شده باشد. تازه نزدیکان به این دیدگاهی که شما مطرح می‌کنید آن‌ها را تقویت کرده‌اند. روحانی به او هدیه داد.
 
یعنی می‌گویید نفت را روحانی به بابک زنجانی داد؟
 
الان نفت را چه کسی به این و آن می‌دهد که بفروشد؟
 
 الان نفت توسط دولت فروخته می‌شود.
 
نه. توسط این و آن فروخته می‌شود. واسطه‌ها می‌فروشند. برجام که هیچ کاری نکرد و هنوز هم مشکلات وجود دارد و پول فروش نفت برگشت ندارد. آیا دزدی بد است؟ اگر بد است برای همه بد است. در این دولت هم دزدی شده است.
 
این ادعا باید توسط قوه قضائیه رسیدگی شود نه من و شما.
 
حقوق نجومی را که این دولت می‌دهد.
 
دولت با حقوق‌های نجومی مقابله کرده و دیوان محاسبات اعلام کرده کل مبالغ نامتعارف برگشت داده شده است.
 
خیر. این اتفاق نیفتاده است. این دولت است که مدام می‌گوید این حقوق ها بازگشت داشته است.
 
دیوان محاسبات گزارش داده که این حقوق ها بازگشت داده شده است. دیوان محاسبات که نهاد دولتی نیست.
 
دیوان محاسبات که دست لاریجانی است که او هم همراه روحانی است و باید هم این حرف را بزند.
 
به هر حال این حقوق ها بازگشت داده شده و دولت هم بابت آن عذرخواهی کرده است. این برخورد دولت را با نحوه برخورد با املاک نجومی می‌توان مقایسه کرد؟
 
هم املاک نجومی و هم حقوق‌های نجومی مشکل داشته است، البته دیوان محاسباتی که شما از آن نام می‌برید هم گفته اتفاقی در قضیه معروف به املاک نجومی نیفتاده است.
 
گویا بهتر است به سوالات دیگر بپردازیم. از این قضایا که بگذریم طبق نظرسنجی‌های انجام شده رای رئیسی از قالیباف و روحانی پایین‌تر است. آیا این امکان وجود دارد اگر این روند ادامه داشته باشد، رئیسی به نفع قالیباف کنار برود؟ آیا در ستاد نظرسنجی مستقلی داشته‌اید؟
 
بر اساس نظرسنجی‌های میدانی الان در روستاها و شهرهای کوچک اقبال به رئیسی از همه بیشتر است و قالیباف هم در کلان شهرها جلوتر است ولی در مجموع رای رئیسی از همه بیشتر است. نظرسنجی‌ها در حال انجام است و آمار آن از شهرستان‌ها به ما می‌رسد و در حال تکمیل آن هستیم.
 
پیش‌بینی من این است که رئیسی و قالیباف کنار نمی‌روند و به احتمال 90 درصد هم انتخابات به مرحله دوم می‌رود. اگر جهانگیری هم کنار نرود او با رئیسی به مرحله دوم می‌رود و در نهایت رئیسی پیروز انتخابات می‌شود.
 
در مناظره اول این انتقاد به آقای رئیسی وارد شد که خیلی فعال نبود و رقابت بیشتر بین قالیباف، روحانی و جهانگیری بود. آیا نحوه حضور رئیسی یک تقسیم کار بین او و قالیباف بود؟
 
در مناظره اول هماهنگی روحانی و جهانگیری وجود داشت ولی قالیباف و رئیسی با هم هماهنگ نبودند در واقع آن‌ها یک اتاق بودند، اما این ها یک اتاق نبودند. از سویی باید در نظر گرفت که بلافاصله پس از انجام مناظره‌ها یک فضای احساسی شکل می‌گیرد و سپس عقلانیت حاکم می‌شود. آن وقت عددها و رقم‌ها فرق می‌کند. انتظار این بود که جهانگیری به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور حرف‌های درستی بزند اما او همان بحث‌های گذشته مثل نظامی‌گری را مطرح کرد و قالیباف هم شاید می‌خواست جواب سال 92 را بدهد. فضای این مناظره یک فضای جنگ و درگیری شد در حالی که آقای رئیسی با برنامه و آرامش بود و وارد این دعواها نشد و فقط برنامه‌های خود را مطرح کرد. رئیسی در دستگاه قضا بوده و پرونده همه این‌ها را می‌داند ولی کلامی درباره حیثیت آن‌ها صحبت نکرد و فقط حرف‌های خودش را زد. این به معنای کم تحرکی نیست.
نظرات بینندگان