arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۳۰۰۴
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۲۳ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶

هشدار جدي رييس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به علت اصلی آمار بالای فوتی مبتلایان به سرطان در کشور پرداخت و گفت: مردم باید در سال دو بار با کمترین هزینه آزمایش دهند، زیرا در کشورهای دیگر مردم آنان، هر ۶ ماه آزمایش می‌دهند تا بیماری نهفته آنان مشخص شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به علت اصلی آمار بالای فوتی مبتلایان به سرطان در کشور پرداخت و گفت: مردم باید در سال دو بار با کمترین هزینه آزمایش دهند، زیرا در کشورهای دیگر مردم آنان، هر ۶ ماه آزمایش می‌دهند تا بیماری نهفته آنان مشخص شود.

به گزارش انتخاب  به نقل از تسنیم، ایرج خسرونیا در نشست خبری بیست و هشتمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران که 25 تا 28 اردیبهشت برگزار می‌شود، درباره علت اصلی آمار بالای فوتی مبتلایان به سرطان در کشور اظهار داشت: از زمانی که بشر و موجودات و گیاهان به وجود آمدند بیماری سرطان نیز وجود داشته ولی امروزه روش تشخیص آن بهتر و سریعتر شده است کما اینکه عوامل آن نیز زیاد شده است.

وی ادامه داد: مثلاً در دنیا از هر 100 هزار نفر بالغ بر 180 نفر مبتلا به سرطان می‌شوند ولی در ایران از هر 100 هزار نفر بالغ بر 135 نفر دچار سرطان می‌شوند و دلیل این آمار کمتر ایران به خاطر این است که نمودار سن جمعیتی ما جوان و میانسال است ولی در کشورهای صنعتی همچون ژاپن که سن مردم آنان بالا است میزان شیوع سرطان در آنها بسیار بیشتر از ایران است اما یک تفاوت بزرگی وجود دارد و آن هم میزان مرگ و میر است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در توضیح بیشتر عنوان کرد: مثلاً همین ژاپن که آمار بیشترین ابتلا به سرطان را در جهان دارد ولی از آن طرف کمترین میزان مرگ و میر بر اثر سرطان را در دنیا دارد زیرا 40 درصد سرطانها قابل درمان، 40 درصد قابل پیشگیری و فقط 20 درصد باعث مرگ می‌شود ولی متاسفانه در ایران اینگونه نیست و 90 درصد کسانی که سرطان می‌گیرند می‌میرند چون سرطان آنها زود تشخیص داده نمی‌شود و این مشکل بر گردن بیمه‌ها است که اجازه نمی‌دهند مردم در سال دو بار با کمترین هزینه و یا رایگان آزمایش دهند، درحالیکه در کشورهای دیگر مردم آنان هر 6 ماه آزمایش می‌دهند تا بیماری نهفته آنان مشخص شود.

خسرونیا با اشاره به اینکه سرطان یک بیماری سالمندی است و کشور ما در سالهای آینده باید برای این بیماری فکر اساسی و سرمایه گذاری جدی در پیشگیری و درمان کند، بیان داشت: البته اگر هم در جامعه مشاهده می‌شود که برخی در سنین جوانی نیز دچار سرطان می‌شود به چند علت است که از مهمترین آن دخانیات و آلودگی هوا است.

وی تصریح کرد: به دلیل مصرف بسیار سیگار و دخانیات و همچنین آلودگی هوا به طور میانگین سن ابتلا به سرطان در کشور ما 10 سال کمتر شده است یعنی افراد در سنین پایین تر دچار سرطان می‌شوند، کما اینکه عوامل سرطان دلایل بسیاری دارد و به هیچ عنوان برخی استدلال‌ها مبنی بر اینکه فلان عامل دلیل اصلی سرطان است؛ علمی نیست چون سرطان عوامل بسیاری دارد که از مهمترین آن سبک زندگی غلط است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران مصرف سیگار و دخانیات را از عوامل بسیار جدی ابتلا به سرطان عنوان کرد و گفت: در 50 سال قبل در کشور، افراد بالای 30 سال سیگار می‌کشیدند ولی امروز در دست نوجوانان و متعاقباً جوانان زیر 30 سال شاهد استعمال سیگار و دخانیات هستیم.
نظرات بینندگان