پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:به نظر میرسد که قرار است همهچیزهایی را که از خارج وارد کشور میکنیم، به صورت وارونه آن را استفاده کنیم.
چه از نهادهاي سياسي و چه از فناوري و وسايل مدرن و چه در علم. دانش نظرسنجي نيز يكي از اين موارد است كه در داخل كشور به صورت مبتذل و وارونه مورد استفاده يا بهتر است بگوييم سوءاستفاده قرار ميگيرد و براي اثبات اين ادعا چه نمونهاي بهتر از اين انتخابات.
در اين انتخابات به ويژه در سه هفته اخير، هر روز يك نفر پيامي براي ما ميگذاشت و نتايج يك نظرسنجي از يك مرجع ناشناخته ولي معتبر! را ارسال ميكرد كه با ريز جزييات براي تمام استانها با دقت دو رقم اعشار! نتايج را برآورد و سنجيده بود و اين افراد كه معمولا هم افراد باهوش و دقيقي بودند، توي دلشان خالي ميشد و براي ما ميفرستادند كه نظر دهيم آيا درست است يا نه؟
ما هم بلافاصله و بدون خواندن آنها ميگفتيم كه وقت خودمان را صرف خواندن چنين مطالبي نميكنيم، شما هم نخوانيد. نهادهايي كه اخبار واضح و آشكار را وارونه جلوه ميدهند در حالي كه همه ميدانيم واقعيت آن چيست، چگونه ميتوانند نظرسنجي درست ارايه دهند، كه هيچ چيزش به چشم نميآيد؟! اينگونه نظرسنجيها را ميتوان در خانه نشست و از روي برخي قراين و شواهد، اعدادي را رديف كرد در حالي كه هيچ اعتباري ندارد. اين نظرسنجيهاي جعلي كه حتي نظرسازي هم نيست، براي جنگ رواني و خالي كردن دل طرف مقابل و محكم كردن دل طرفداران است. در واقع اين نوع نظرسنجيها ابزاري است براي گمراهي و نه براي آگاهي و هدايت شدن و پيدا كردن راه تطبيق با جامعه. در حالي كه نظرسنجي به معناي دقيق يك ابزار و شيوه كارآمد براي كنشگران در جامعه مردمسالار است كه نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و براي بهبود وضع خود از نتايج آن استفاده كنند. اين كار مستلزم وجود فضاي آزاد و نيز سازمانهاي مستقل علمي براي توليد نظرسنجي است. سازمانهايي كه بتوانند به لحاظ مادي روي پاي خود بايستند.