arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۷۸۰۲
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۲۳ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۶

خطرات وای فای روی سلامتی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
استفاده از وای فای، زندگی ما را تا حد زیادی راحت کرده اما در مورد ایمنی انرژی‌های نامرئی متصاعد از این فن‌آوری‌ها، تردید‌هایی وجود دارد. در اینجا از مضرات وای فای صحبت شده است.
 
به گزارش انتخاب به نقل از جماران، از سال 1997 وقتی که وای-فای به جامعه معرفی شد، محققان درخصوص اثرات بد آن روی سلامتی، تحقیقات بی‌شماری انجام دادند. نتایج، روشن و در عین حال شوک برانگیزاند.
 
وای-فای می‌‌تواند اثرات مضری روی سلامت کلی بدن و مغزمان داشته باشد. این انرژی‌ها روی کودکان تاثیر بدی به مراتب بیشتر دارد.
 
البته قسمت عجیب این موضوع این است که چنین اطلاعاتی تازه به دست نیامده است.
 
در واقع در سال 2008، نشریه معتبر علمی ساینتیفیک امریکن، مقاله‌ای تحت عنوان" کنترل ذهن با تلفن همراه" منتشر کرد، که خطرات وای-فای روی مغز انسان را شرح می‌‌داد.
 
وای فای و گسترش بی خوابی
 
تا به حال متوجه شده‌اید که پس از شروع استفاده از وای-فای، کم خواب شده و یا حتی مشکل به خواب رفتن پیدا کرده‌اید؟
 
در این مورد گزارش‌های متعددی شده است که در سال 2007، موجب انجام تحقیقی در خصوص اثرات بد امواج وای-فای شد.
 
در این تحقیق اثرات مدولاسیون فرکانس پایین ناشی از تلفن‌های همراه روی کیفیت خواب بررسی شد.
 
دو گروه از داوطلب در این تحقیق شرکت داشتند. نیمی از آنها در معرض علایم الکترومغناطیس ناشی از تلفن‌های همراه واقعی قرار گرفتند و اما به نیمی دیگر از داوطلبان، تلفن‌های تقلبی و بدون هیچ علایمی داده شد.
 
دسته اول از داوطلبان، پس از مدتی گرفتار اختلالات خواب شدند و در عین حال در الگوی موج مغزی شان تغییراتی مشاهده شد. اما گروه دیگر از داوطلبان، دچار چنین مشکلاتی نشدند.
 
بنابراین اعتقاد محققان، خوابیدن نزدیک تلفن همراه، وجود وای-فای در خانه یا تعداد بسیاری وای-فای در آپارتمان‌ها، می‌‌توانند موجب مشکلات مزمن در خواب شوند.
 
زیرا بمباران شدن با آلودگی‌های وای-فای در الگوی خواب و یا داشتن خواب راحت تداخل ایجاد می‌‌کند. محرومیت زیاد از خواب هم، شروع مشکلاتی بزرگتر همچون افسردگی و استرس بیش از حد است.
 
وای فای؛ مضر برای رشد و سلامتی کودک
 
قرار گرفتن در معرض فرکانس رادیویی غیرحرارتی ناشی از وای-فای و تلفن‌های همراه می‌‌تواند در رشد نرمال سلولی، به ویژه رشد زهسانی، تداخل ایجاد کند.
 
در تحقیقاتی که روی حیوانات انجام شد، تاخیر در رشد کلیه مشاهده شده است. این تحقیقات به وسیله تحقیقی اتریشی در سال 2009 حمایت شدند.
 
در این تحقیق، اختلال بسیار شدید در سنتز پروتئین دیده شد. ویژگی سنتز پروتئین سلول‌ها در رشد بافت‌ها بسیار مهم است.
 
بنابر این نتایج، مشخص می‌‌شود که کودکان و نوجوانان به دلیل اینکه هنوز در سن رشد هستند، در برابر اثرات مضر وای-فای نسبت به دیگر افراد جامعه، حساس‌تر هستند.
 
در تحقیقی دیگر از سوی گروهی از دانش آموزان دبیرستانی در دانمارک، به دنبال از دست دادن تمرکزشان پس از گذاشتن تلفن همراه دررختخواب شان موقع خواب، متوجه شدند که وای-فای جلوی رشد حتی گیاهان را می‌‌گیرد.
 
آنها به منظور بررسی اثرات روتر وای-فای، از دو گلدان گیاه شاهی استفاده کردند. یک گلدان را در اتاقی قرار دادند که عاری از تشعشعات وای-فای بود و دیگری را کنار دو روتر وای-فای گذاشتند. نتیجه؟ گیاهان کنار روترهای وای-فای رشد نکردند.
 
وای فای و صدمه به عملکرد مغز
 
درست مانند همان دانش‌آموزان دانمارکی که بر اثر استفاده از تلفن همراه دچار مشکل تمرکز شده بودند، دانشمندان هم متوجه موارد متعددی از این اختلال شدند و شروع به تحقیق درخصوص اثرات منفی تشعشعات 4G – نسل چهارم تلفن همراه – کردند و دیدند که این امواج، از فعالیت مغز افراد می‌‌کاهد. همچنین روی مغز زنان، بیش از افراد دیگر اثرات منفی دارد.
 
در یک تحقیق از 15 زن و 15 مرد داوطلب، آزمون حافظه ساده‌ای انجام شد. ابتدا کل گروه بدون اینکه در معرض تشعشعات وای-فای قرار بگیرند، آزمایش شدند.
 
سپس آنها را در برابر 2/4 گیگا هرتز امواج وای-فای قرار دادند و دوباره آزمون را انجام دادند و هنگام آزمایش، فعالیت مغزی شان را اندازه گرفتند.
 
فعالیت مغزی و سطح انرژی زنان، تغییرات قابل توجه‌ای نشان داد.
 
وای فای و نازایی
 
باید گفت، خیلی وقت است که محققان متوجه شده اند، حرارت تولید شده از لپ تاپ‌ها، اسپرم‌ها را نابود می‌‌کند و مردها موقع استفاده از لپ تاپ، نباید آن را روی پای خود بگذارند.
 
اما اکنون مشخص شده که تنها این حرارت، مضر نیست، بلکه قرار گرفتن در معرض فرکانس‌های وای-فای، حرکات اسپرم را کند کرده و موجب خرد شدن DNA می‌‌شود.
 
در واقع بررسی‌های حیوانی و همچنین انسانی، ثابت کرده است که امواج وای-فای روی اسپرم اثر منفی می‌‌گذارد.
 
این مشکل فقط خاص مردها نیست، بلکه می‌‌تواند زن‌ها را نیز گرفتار ناباروری و یا احتمال بارداری‌های ناهنجار کند.
 
در تحقیقاتی که روی موش‌های انجام شد، معلوم شده است، برخی از فرکانس‌هاس بی سیم ممکن است جلوی بارداری را بگیرد.
 
محققان، هنگام تحقیق روی موش‌ها، آنها را به مدت 45 روز، روزی 2 ساعت در معرض تشعشات وای-فای قرار دادند و بدین ترتیب سطح استرس اکسیداتیو در آنها بالا رفت و دچار صدمات سلولی و اثرات بد روی ساختار DNA شدند.
 
استرس اکسیداتیو، عامل برهم زننده تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد و دفاع‌های آنتی اکسیدانی است و از آن به نوعی حمله بیولوژیکی به ارگانیسم بدن تعبیر می‌‌شود.
 
سال 2011، موسسه سوئدی حقایق و توصیه‌های زیر را اعلام کردند
 
* زنان باردار نباید نزدیک ابزارهای بی‌سیم قرار گرفته و از کاربران این دستگاه‌ها نیز باید فاصله بگیرند.
 
* استانداردهای اعلام شده از مقدار تشعشعات ماکروویو و فرکانس رادیویی حال حاضر فن آوری‌های بی‌سیم کاملا نامناسب است.
 
* استانداردهای ایمنی در خصوص این تشعشعات، به طور کلی جنین انسان و رشد آن را نادیده گرفته است.
 
وای فای و بیماری‌های قلبی- عروقی
 
وقتی فکر می‌‌کنید زمانی که کنار شبکه‌های بی‌سیم یا 3G یا تلفن‌های همراه LTE هستید، قلب‌تان به شدت می‌‌تپد، اشتباه نمی‌کنید و اصلا فقط یک فکر نیست، بلکه حقیقتی محض است.
 
در تحقیقی روی 62 داوطلب مشخص شد که وقتی افراد، کنار این دستگاه‌های بی‌سیم قرار می‌‌گیرند، دچار تپش قلب می‌‌شوند که در دراز مدت آنها را به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا می‌‌کند.
 
سرطان؟
 
در خصوص ابتلا به سرطان بر اثر استفاده از وای-فای هنوز بحث و گفتگو در جریان است. با اینحال نمی‌توان تعداد حیواناتی که در اثر تشعشعات الکترومغناطیس به سرطان مبتلا شده‌اند را نادیده گرفت.
 
این امواج، خطر تشکیل غده‌های سرطانی را افزایش می‌‌دهد. البته یک مورد از سرطان در زن جوان 21 ساله‌ای مشاهده شد.
 
او که در هیچ یک از اعضای خانواده‌اش، بیماری سرطان پستان مشاهده نشده بود، دچار این سرطان شده بود.
 
در واقع در قسمت راست سینه او، جایی که معمولا تلفن همراهش را درون لباسش می‌‌گذاشت، غده‌ای بدخیم به وجود آمده بود.
 
مراقبت از خود
 
محققان به منظور حفاظت از خود از اثرات منفی این دستگاه‌ها، پیش از هر چیز، محدود کردن استفاده از دستگاه‌های بی‌سیم را توصیه می‌‌کنند. اما مصرف بسیار مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان تا حد زیادی جلوی ایجاد سرطان را می‌‌گیرد.
 
ال-کارنیتین که از اسیدهای آمینه لیزین و میتونین ساخته می‌‌شود می‌‌تواند تاحدی بدن را در برابر تشعشعات 2/4 گیگاهرتز محفوظ نگه دارد. این ماده موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود.
 
ال-کارنیتین در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و در برخی مواد غذایی مانند گوشت، گوشت پرندگان، ماهی، و برخی از فرآورده‌های لبنی وجود دارد. کارنیتین نوعی مکمل غذایی است.
 
افزایش ملاتونین در بدن نیز می‌‌تواند مشکلات بی‌خوابی را حل کند که با مصرف برخی از داروهای حاوی ملاتونین می‌‌توان این مشکل را حل کرد.
 
با تمام این احوال، کارشناسان سلامتی معتقدند تا جایی که می‌‌توان باید از این تشعشات دور ماند تا دچار عوارض منفی آنها نشد.
نظرات بینندگان