arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۳۳۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۹ - ۱۵ تير ۱۳۹۶

کشورهای عضو گروه ۲۰ چه انتظاری از همایش هامبورگ دارند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروه ۲۰ (G-۲۰) یا گروه ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان نشست خود را از روز جمعه در شهر هامبورگ آلمان آغاز می‌کنند.

به گزارش انتخاب، دویچه وله خواست کشورهای مهم عضو این گروه را بررسی کرده است.

آمریکا

دولت آمریکا انتظار زیادی از نشست سران گروه ۲۰  ندارد.  می‌توان حدس زد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، علاقه چندانی به دیدن شهر ساحلی هامبورگ در شمال آلمان و شرکت در این نشست نداشته باشد.

علاقه ترامپ بیشتر به حضور در ورشو و پاریس است. او آنجا در مرکز توجه جهانیان قرار خواهد گرفت. ترامپ گرچه باید در این نشست شرکت کند، اما علاقه‌ای به آن ندارد و خوشحال خواهد شد اگر تصمیمی که همه اعضا را ملزم می‌کند، در این نشست گرفته نشود.

حد اهمیت محیط زیست برای ترامپ پس از خروج او از پیمان اقلیمی پاریس مشخص شد. اما تجربه آخرین نشست گروه موسوم به "جی هفت" متشکل از رهبران هفت کشور صنعتی جهان در ایتالیا دیگر مشخص کرد که با ترامپ به راه حلی مشترک رسیدن بسیار دشوار است.

این در حالی است که ترامپ در آستانه برگزاری اجلاس گروه ۲۰ به آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان قول همکاری داده است. صدراعظم آلمان روز دوشنبه با ترامپ گفت‌وگویی تلفنی کرده و در این باره با او صحبت کرده بود.

مرکل پیش از گفت‌وگوی تلفنی روز دوشنبه گفته بود: «ما موضع خاص دولت آمریکا را می‌شناسیم و انتظار نداریم که این موضع‌گیری به خاطر سفری دو روزه به هامبورگ تغییر کند.» او گفته بود که به اختلاف‌ها واقف است و تلاش برای پنهان کردن این تفاوت‌ها با آمریکا نادرست خواهد بود.

به نظر می‌رسد که دیدار ترامپ و پوتین نیز یکی از لحظات برجسته نشست هامبورگ خواهد بود. گرچه کارشناسان سیاسی مدت‌هاست که شباهت‌های بسیاری میان شیوه تفکر این دوسیاست‌مدار یافته‌اند، اما ترامپ به خاطر موضوع انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و احتمال دخالت روسیه در آن زیر فشار افکار عمومی کشورش قرار دارد.

روسیه

دیدار پوتین و ترامپ یکی از پراهمیت‌ترین بخش‌های گروه ۲۰ برای روسیه است. انتظارات از این دیدار در گذشته تا این حد پراهمیت نبودند. روسیه خواستار آن بود که دیدار پوتین و ترامپ بسیار زودتر انجام شود.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در باره این دیدار گفت: «اهمیت این دیدار از جمله به خاطر عادی سازی گفت‌وگوهاست.»

روسیه به عادی شدن روابط با آمریکا می‌اندیشد؛ رابطه‌ای که پس از اشغال و انضمام شبه‌جزیره کریمه به روسیه بحرانی شده و همواره بدتر می‌شود. البته کارشناسان امور روسیه توقع بهبود فوری روابط با آمریکا را در این دیدار ندارند.

موضوع‌های مطروحه میا ن دو کشور روسیه و آمریکا می‌تواند در باره فعالیت مشترک برای مبارزه با جریان تروریستی داعش یا کنترل سلاح‌های اتمی در جهان باشد. دوکشور بخصوص در این موردها دیدگاه‌های مشخص و نزدیک به هم دارند.

آلمان

نشست گروه ۲۰  چندهفته قبل از انتخابات پارلمانی آلمان برگزار می‌شود. این نشست برای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بخت بزرگی است. او قبل از انتخابات در بیست و چهارم سپتامبر سال جاری میلادی (۲۰۱۷) موفق شده میزبان رهبران گروه ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان باشد.

او به عنوان میزبان این نشست می‌تواند در طراحی سیاست‌گذاری جهانی موثر باشد و نظرها را از تصمیم‌گیری در ارتباط با قبول ازدواج دگرباشان جنسی در آلمان منحرف کند.

صدراعظم آلمان اعلام کرد که در این نشست منتظر مذاکرات سختی است و در این مذاکرات بر موضع‌گیری اروپایی آلمان تاکید خواهد کرد. او گفت این موضع‌گیری را به‌خصوص در برابر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و در ارتباط با موضوع محیط زیست دنبال خواهد کرد.

آنگلا مرکل گفت انتظار زیادی از دیدار و گفت‌وگو با رئیس جمهوری آمریکا ندارد. سخنان صدراعظم آلمان در حالی است که روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" آنگلا مرکل، را مهم‌ترین نماینده اتحادیه اروپا و "آخرین مدافع جهان آزاد" نامیده است.

چین

 حضور در نشست گروه ۲۰ برای چین اهمیتی ژئوپلتیک دارد. چین همواره می‌کوشد در سیاست‌های جهانی تاثیر گذارد. این کشور می‌تواند در این نشست با رهبران کشورهای بزرگ جهان چون آمریکا و روسیه دیدار و در سطحی برابر گفت‌وگو کند.

چین که تاکید فراوانی بر صادرات کالاهای خود دارد، از فرصت شرکت در این نشست استفاده می‌کند تا سیاست درهای باز اقتصاد جهانی را تبلیغ کند.

هند

شرکت نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در نشست گروه ۲۰ کمک بزرگی به شرایط او در کشورش است. نخست‌وزیر هند خواهد کوشید از موضوع‌های مهم این نشست چون تغییرات اقلیمی، مبارزه با تروریسم یا اصلاحات اقتصادی نهایت استفاده را به سود خود ببرد.

مودی خوب می‌داند چگونه در این نشست برنامه اقتصادی خود را در هند تبلیغ کند. او می‌کوشد با شرکت در این همایش جایگاه داخلی خود را در هند تحکیم کند.

قرار است نخست‌وزیر هند در این نشست با شی جینپینگ، رئیس جمهوری و رئیس حزب کمونیست چین نیز دیدار و گفت‌وگو کند. او می‌کوشد در این دیدار برخوردهای مرزی با چین را مطرح کند و راهکاری برای حل اختلافات مرزی با چین بیابد.

نخست‌وزیر هند همچنین می‌کوشد در این دیدار راهکارهایی برای افزایش ارتباط بازرگانی میان دوکشور پرجمعیت جهان پیشنهاد کند.

ترکیه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، در این همایش بر مبارزه با تروریسم تاکید خواهد کرد. البته مبارزه با گروه‌ها و افرادی که او شخصا تروریست می‌خواند. او از شرکت‌کنندگان در این نشست خواهد خواست با برنامه‌های او موافقت کنند.

اردوغان خواستار پایان ارسال سلاح برای کردهای شورشی در شمال سوریه است. او همچنین از آمریکا می‌خواهد که فتح‌الله گولن، واعظ و مدرس علوم دینی را به ترکیه تحویل دهد. اردوغان فتح‌الله گولن را عامل کودتایی می‌داند که حدود یک سال پیش در ترکیه رخ داد.

رئیس‌جمهوری ترکیه همچنین می‌خواست در هامبورگ برای هواداران خود سخنرانی کند. دولت آلمان اما با این اقدام او مخالفت کرد و در نظر دارد چنین سخنرانی‌هایی را در آینده نیز ممنوع کند.

عربستان سعودی

سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، همه اتاق‌های هتل "چهارفصل" هامبورگ را رزرو کرد و فرمان داد تغییراتی در ساختار بعضی قسمت‌های هتل بوجود آید، اما سرانجام اعلام کرد که به این همایش نمی‌آید.

دلیل سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، برای حضور نیافتن در همایش گروه بیست اقتصاد بزرگ جهان پایان نیافتن بحران قطر است. پسر او محمد بن سلمان نیز در این نشست حضور نخواهد داشت.

اما نمایندگانی از عربستان در این همایش شرکت خواهند داشت. رهبری هیئت عربستانی را یک وزیر مشاور به عهده خواهد داشت. به نظر می‌رسد که همایش گروه ۲۰ برای عربستان چندان اهمیتی ندارد که مقامی مهم‌تر را به آن اعزام کند.

برزیل

تامر، رئیس جمهوری برزیل ابتدا سفر خود به هامبورگ را لغو کرد، اما بعد تصمیم گرفت در این همایش شرکت کند. این شرایط نشان دهنده شرایط سیاسی بحرانی در برزیل است. رئیس جمهوری برزیل در هامبورگ خواهد کوشید وضعیتی عادی از برزیل نمایش دهد و این که دولت بر کشور مسلط است.

تامر نخستین رئیس جمهوری برزیل است که در زمان خدمت خود به دلیل احتمال فساد اداری متهم شده است. محبوبیت تامر در برزیل حدود پنج تا هفت درصد است. حدود ۱۴ درصد مردم برزیل بیکارند.

 آفریقای جنوبی

تنها کشور شرکت کننده آفریقایی گروه ۲۰ در بحران اقتصادی فرو رفته است. پرزیدنت زوما بیشترین سطح بیکاری را در میان کشورهای عضو گروه ۲۰ دارد.

در چنین شرایطی او خوشحال است که موضوع آفریقا یکی از موضوع‌های مهم همایش هامبورگ است. او می‌کوشد سرمایه‌گذاران مختلف را به کشورش دعوت کند تا به این ترتیب وضعیت اقتصادی آفریقای جنوبی بهبود یابد.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان