arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۷۸۳۰
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۲۰ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

واکنش حزب اعتدال و توسعه به شائبه نقش داشتن‌اش در چینش کابینه دوم روحانی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
زمزمه های نقش داشتن حزب اعتدال و توسعه در چینش کابینه دوازدهم بالا گرفته است.

به گزارش انتخاب، چند روز مانده به معرفی کابینه پیشنهادی حسن روحانی، گمانه زنی ها و شائبه ها درباره نحوه چینش دولت دوازدهم داغ شده است، اصلاح طلبان تلاش دارند رای 24 میلیونی را به هر بهانه به حسن روحانی گوشزد کنند و اصولگرایان هم از هر تریبونی به رئیس جمهور هشدار می دهند که وارد فضای سهم دهی به اصلاح طلبان نشود. در این میان برخی زمزمه ها هم از تاثیر و نقش طیف اعتدالی نزدیک به روحانی در چینش کابینه روایت می کنند. آنگونه که علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت، با تأیید اخباری که به دورافتادن دیدگاه‌های اسحاق جهانگیری و محمد شریعتمداری در تشکیل کابینه گواهی می‌دهد،گفته است: «محمد نهاوندیان، رئیس دفتر و محمود واعظی، وزیر ارتباطات، به‌شدت در چینش کابینه به حسن روحانی نزدیک شده‌اند. همین نزدیکی سبب افزایش نگرانی اصلاح‌طلبان شده است، چراکه مسیر‌های ارتباطی اصلاح‌طلبان با روحانی در درجه اول اسحاق جهانگیری و پس از او محمد شریعتمداری بودند». او با ابراز نگرانی از شرایط ایجادشده می‌گوید: «اگر ما بتوانیم کاری کنیم که هژمونی حسن روحانی تا رده‌های پایین مدیریتی منتقل شود، دیگر کاری به افرادی که منصوب می‌شوند نداریم.»

اظهارات شکوری راد به نوعی نقش داشتن حزب اعتدال و توسعه در چینش کابینه که واعظی عضو آن است و طیفی از اصولگرایان اعتدالی که محمد نهاوندیان نزدیک به آنها هست را روایت می کند.

در همین راستا غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه درخصوص حاشیه‎های به‌وجودآمده در جریان انتخاب وزار و نقش و تاثیر گروه‎های سیاسی در چینش کابینه به آفتاب نیوز گفته است: مدتی پیش یکی از اعضای محترم فراکسیون مجلس - آقای محمود صادقی- در مصاحبه‌ای اعلام کرد که در دیداری با آقای روحانی، رئیس‌جمهور گفتند به من سه لیست برای کابینه دوازدهم ارائه شد؛ لیست اصلاح‌طلبان، لیست ستاد آقای روحانی که محوریت آن آقای شریعتمداری بود و لیست سوم تحت عنوان اصولگرایان معتدل. این سخن ریاست محترم جمهوری نشان می‌دهد که جناح‌های پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری 96، هرکدام به فراخور دیدگاه‌ها و تفکرات خود، چهره‌هایی را برای کابینه آتی به شخص رئیس‌جمهور معرفی کرده‌اند.

دهقان افزود: تمامی قرائن و شواهد نشان می‌دهد که آقای روحانی با تسلطی که بر عرصه سیاسی کشور دارند، تعدادی را از بین فهرست‎های ارائه شده انتخاب کنند. آخرین شنیده‌ها هم نشان می‌دهد، کابینه آتی، کابینه‌ای فراجناحی است. هم از اصلاح‌طلبان تعدادی معرفی خواهند شد و هم از اعتدالیون و معتدلین اصولگرا. بنابراین برخلاف تبلیغات و پروپاگاندای یک اقلیت کوچک که تلاش می‌کنند چینش کابینه را به یکی از سه مجموعه فوق‌الذکر نسبت دهند و با پاشیدن بذر تفرقه بین فاتحان 29 اردیبهشت، اختلاف ایجاد کنند، باید صراحتا گفت که روش آقای روحانی نشان داده است، ایشان شخصیتی فراجناحی هستند که تلاش دارند با درک درست از موقعیت زمانی کشور -که بیش از گذشته به اجماع و وحدت ملی نیاز دارد- سازندگی و رشد و پیشرفت کشور را در فضایی آرام و بدون تنش ادامه دهند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به شرایط "تحقق وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی رئیس‌جمهور"، تاکید کرد: این امکانپذیر نیست مگر اینکه تمامی ظرفیت سیاسی کشور در این راستا به کار گرفته شود.

دهقان درخصوص فشار گروههای سیاسی در جریان چینش کابینه دوازدهم که از سوی برخی رسانه‎ها مطرح می‎شود، گفت: کسانی که شائبه محوریت حزب اعتدال و توسعه در چینش کابینه را مطرح می‌کنند، فراموش نکنند آقای روحانی شخصیتی مستقل و آزاده و با اعتماد به نفس است که در کوران رقابت‌های انتخاباتی، این را به خوبی نشان داد که تصمیم‌گیرنده نهایی خودش می‌باشد. واقعیت این است که برخلاف تمامی تبلیغات آشکار و پنهان، تصمیم‌گیرنده نهایی شخص ایشان می‌باشد. شخصیت وی نشان داده است؛ ضمن اینکه اهل مشورت می‌باشد اما حرف آخر را نیز خودش می‌زند. بنابراین اگر کسانی درصدد دامن زدن به این شائبه هستند که آقای روحانی تحت تاثیر دیگران است، باید گفت که ایشان را نشناخته‎اند و لازم است کمی به روزهای انتخابات برگردند و شخصیت مصمم و با اعتماد به نفس وی را بار دیگر تجسم کنند. روحانی امتیاز ویژه‌ای به فرد یا گروه خاصی نخواهد داد و تصمیم‌گیرنده نهایی درباره انتخاب وزرا و چینش کابینه نیز ایشان هستند.

این فعال سیاسی درخصوص شایعه اختلاف بین جریان اعتدال و اصلاحات نیز گفت: درباره اختلاف اعتدالیون و اصلاح‌طلبان باید گفت که در انتخابات 92 فرایند یک ائتلاف نانوشته به پیروزی منجر شد و در انتخابات مجلس دهم -در اسفند 94- اصولگرایان معتدل هم به این دو مجموعه اضافه شدند که نتیجه آن پیروزی انتخاباتی این جریان و به حاشیه‌رفتن تندروها در مجلس شورای اسلامی بود. خوشبختانه این ائتلاف سه‌گانه در انتخابات ریاست‌جمهوری به بلوغ خود رسید و در یک رقابت نزدیک و فشرده موفقیت این سه مجموعه را سبب گردید. بنابراین عقلانیت حکم می کند این روند ادامه پیدا کند.

دهقان افزود: عقلای سه مجموعه خوشبختانه با درک درست از وضعیت سیاسی کشور، همچنان بر این موضوع اصرار می‌ورزند. حامیان و هوادران این سه مجموعه هم باید با کنارگذاشتن اختلافات جزئی و سلیقه‌ای و با همراهی با عقلای مجموعه خودشان این مرحله را هم سرافرازانه پشت سر بگذارند. آنچه مهم است حفظ کلیت این ائتلاف است. چرا که نباید رقیب مشترک را ضعیف و ناتوان درنظر گرفت. این جریان می‌تواند با کمی اختلاف و انشقاق در مجموعه اصلاحات- اعتدال و معتدلین اصولگرا، بار دیگر به عرصه قدرت برسد که نمونه عینی آن در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 اتفاق افتاد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه گفت: شنیده‌ها نیز حکایت از آن دارد که برخلاف تبلیغات، اگر حزب اعتدال و توسعه در کابینه یازدهم 6 چهره حزبی و نزدیک به خود داشت، در کابینه دوازدهم به 4 نفر تقلیل پیدا کرده است. بنابراین کسانی که این مسائل را مطرح می‎کنند، به این سئوال پاسخ دهند چرا تعداد افرادی که به حزب نزدیک بودند (6 نفر) و در کابینه یازدهم حضور داشتند، حالا در کابینه دوازدهم تنها 4 نفر هستند؟
نظرات بینندگان