arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۸۰۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۲ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۶

واشنگتن‌پست: کشورهای اروپایی، ترامپ را در فشار بر برنامه موشکی ایران همراهی می‌کنند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک روزنامه آمریکایی همراهی سه کشور اروپایی با دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در تحویل نامه‌ گلایه‌آمیز به دبیر کل سازمان ملل درباره پرتاب ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ را نشان‌دهنده اتحاد دو سوی آتلانتیک برای پاسخ به آزمایش‌های موشکی ایران دانست.

به گزارش انتخاب به نقل از تسنیم، یک روزنامه آمریکایی همراهی سه کشور اروپایی با دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در تحویل نامه‌ گلایه‌آمیز به دبیر کل سازمان ملل متحد درباره پرتاب ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ را نشان‌دهنده اتحاد دو سوی آتلانتیک برای پاسخ به آزمایش‌های موشکی ایران دانسته است.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، و آلمان چهارشنبه در گزارشی به کمیته تحریم‌های ایران در شورای امنیت و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل پرتاب ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ در تاریخ 27 جولای (5 مرداد) را مغایر قطعنامه 2231 شورای امنیت توصیف کردند.

روزنامه واشنگتن‌پست نوشته است: «نامه این چهار کشور-که همگی طرف‌ها توافق هسته‌ای هستند-نشان می‌دهد که ایالات متحده در پاسخ‌دهی به آزمایش موشکی ایران، تنها نیست.»

روزنامه آمریکایی تصریح کرده که انجام این آزمایش‌ها ناقض توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 نیست.

«نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل به‌نمایندگی از چهار کشور فوق این نامه را به سازمان ملل ارائه کرد. نامه مذکور از گوترش می‌خواهد گزارشی «کامل و دقیق» درباره فعالیت برنامه موشکی بالستیک ایران و پرتاب فضایی آن به 15 کشور عضو شورای امنیت ارائه کند.

آمریکا و تروئیکای اروپایی در گزارش خود مدعی شده‌اند ایران با آزمایش موشک ماهواره‌بر به فضا گامی «تهدیدآمیز و تحریک‌کننده» برداشته و خواستار تحقیق دبیرکل سازمان ملل در این باره شده‌اند.

گوترش هر 6 ماه یک‌بار موظف به ارائه گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای تحریم‌ها و محدودیت‌های باقی‌مانده علیه ایران است.

این چهار کشور عضو گروه 1+5 چند روز قبل نیز با انتشار بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ از سوی کشورمان ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

ایران روز پنجشنبه هفته قبل توانست با موفقیت ماهواره‌بر سیمرغ را از پایگاه فضایی امام خمینی به فضا پرتاب کند. این ماهواره‌بر می‌تواند محموله‌هایی به‌وزن 250 کیلوگرم را تا ارتفاع 500کیلومتری از سطح زمین به فضا پرتاب کند، اقدامی که جهش بزرگی در عرصه فناوری‌های علمی و فضایی ایران است.

چهار کشور مذکور همچنین در نظر دارند موضوع پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ را طی نشست بعدی شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه 2231 مطرح کنند. هنوز زمان این نشست مشخص نشده است.

با این‌همه هر گونه اقدام شورای امنیت علیه پرتاب ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ کار ساده‌ای نخواهد بود چرا که بر اساس قطعنامه 2231 که در سال 2015 متعاقب توافق ایران و گروه 1+5 صادر شد، از ایران «خواسته شده» تا از کار به‌روی موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل تسلیحات هسته‌ای خودداری کند، موضوعی که ایران آن را همواره تکذیب کرده و تأکید می‌کند برنامه موشکی آن صرفاً جنبه دفاعی داشته و برای حمل کلاهک اتمی طراحی نشده است.

اما علی‌رغم این آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه در گزارش خود از ایران خواسته‌اند فوراً تمام فعالیت‌های مربوط به موشک‌های بالستیک طراحی‌شده برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای را متوقف کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه 6 شرکت ایرانی به‌خاطر همکاری در این پروژه، تحریم‌هایی را اعمال کرد. این وزارت‌خانه مدعی شده بود که پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ اقدامی خلاف روح برجام است.

ایران کار به‌روی برنامه موشکی دفاعی و همچنین پروژه‌های علمی فضایی خود را ناقض برجام نمی‌داند بلکه صراحتاً اعلام کرده اقدامات آمریکا در اعمال تحریم‌ها ناقض روح و جسم برجام است.
نظرات بینندگان