پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزارت کشور در پاسخ به حاشیه نویسی برخی رسانه ها درخصوص گزارش وزیر کشور در مراسم تنفیذ اعلام کرد: براساس قوانین، پس از تائید نهایی صحت انتخابات، هیچ یک از مجریان، دست اندرکاران انتخابات و هیات های نظارت، مجوزی برای بررسی، کنترل یا بازشماری آراء ندارند.
به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ در پی انتشار خبری در خبرگزاری فارس و برخی دیگر از رسانه ها با ادعای ارائه گزارش مخدوش توسط وزیر کشور در مراسم تنفیذ، مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور ضمن رد این ادعای خلاف واقع، توضیحاتی را در این خصوص منتشر کرد.
بنابر این گزارش، متن کامل توضیحات وزارت کشور بدین شرح است:
«باسمه تعالی
طبق مواد 55 و 56 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور تایید صحت انتخابات شوراهای اسلامی روستا و بخش و شهرها حسب مورد، بر عهده هیات نظارت بخش و شهرستان و هیات نظارت شهرستان و استان می باشد و چنانچه کسی در این خصوص شکایتی داشته باشد، ظرف مدت دو روز به هیات نظارت شهرستان و استان حسب مورد، ارسال می نماید و هیات های مذکور موظفند، نظر نهایی خود را ظرف 15 روز اعلام نمایند.
همچنین طبق تصریح ماده 59 اصلاحی 6-7-1382 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، تایید صحت انتخابات منحصراً از اختیارات هیات های نظارت شهرستان و استان می باشد و هیات مرکزی نظارت مجوزی برای ورود به امر تایید صحت انتخابات ندارد.
با توجه به گذشت مواعد زمانی اِعمال ماده 61 قانون مذکور مبنی بر رسیدگی نهایی شکایات و پرونده ها و مدارک انتخابات در مهلت مقرر قانونی و اختمام پروسه برگزاری انتخابات پس از تایید نهایی صحت آن توسط مراجع قانونی، مجوزی برای ورود مجدد، به امر انتخابات در قانون برای هیچ مرجعی پیش بینی نشده است و صرفا با دستور قضایی که در حکم قانون است، می توان نسبت به کنترل و بازشماری آرا اقدام نمود.
لذا باتوجه به عدم پیش بینی ورود مجدد به امر انتخابات پس از تایید نهایی صحت انتخابات در قوانین مربوطه، هیچ یک از مجریان، دست اندرکاران انتخابات، و هیئت های نظارت مجوزی برای بررسی، کنترل، بازشماری آرا را نداشته و این امر مستلزم تصریح قانونی است و طبق اصول حاکم بر حقوق عمومی، تمام اقدامات مجریان قوانین علی الخصوص در رابطه با حقوق مردم باید مستند به حکم قانونی باشد و بدون مجوز قانون هرگونه اقدامی فاقد وجاهت حقوقی است.
و معترضین به نتیجه انتخابات باید از طریق مبادی قانونی و در مواعد مقرر اقدام می نمودند و درخواست خارج از مهلت های پیش بینی شده قانونی و بعد از تایید صحت انتخابات توسط هیات های نظارت شهرستان و استان بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور فاقد وجاهت حقوقی و قانونی است.
مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور»