پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در حالی که با رشد استفاده از محصولات الکترونیک، میزان تولید زباله های الکترونیک به میزان قابل توجهی در حال افزایش است، ژاپنی ها قصد دارند برای کمک به بازیافت این زباله ها، مدال های اهدایی به ورزشکاران در المپیک ۲۰۲۰ را از زباله های الکترونیک بسازند.
به گزارش پایگاه خبری فوربز، در حالی که با رشد استفاده از محصولات الکترونیک، میزان تولید زباله های الکترونیک به میزان قابل توجهی در حال افزایش است، ژاپنی ها قصد دارند برای کمک به بازیافت این زباله ها، مدال های اهدایی به ورزشکاران در المپیک 2020 توکیو را از زباله های الکترونیک بسازند.
بر اساس اعلام سایت بازی های المپیک، ژاپن متعهد شده که 8 تن از فلزات به کار رفته در تلفن های هوشمند و دیکر محصولات الکترونیک مستعمل را بازیافت کند و آنها را به 5 هزار مدال طلا، نقره و برونزی که قرار است در مسابقات المپیک توزیع شود، تبدیل نماید.
این ابتکار که پروژه مدال توکیو 2020 نامگذاری شده، بخشی از تلاش های ژاپن برای مقابله با بحران جهانی «زباله های الکترونیک» است. هرچند ژاپن تنها یک دهم از جمعیت چین را داراست، اما بر اساس آمارهای دانشگاه سازمان ملل در زمینه پایش زباله های الکترونیکی، این کشور در زمینه تولید زباله های الکترونیکی بعد از چین در رتبه دوم جای دارد. تنها در سال 2011 میلادی، 36.39 میلیون دستگاه تلفن همراه در ژاپن تولید شد و تنها 7.62 میلیون دستگاه یعنی 20.9 درصد توسط شبکه بازیافت تلفن های همراه جمع آوری شد. این شبکه متشکل از 9 هزار مرکز خرده فروشی است که قطعات گوشی های همراه مستعمل را جمع آوری می کند.
این موضوع در حال تبدیل شدن به یک مشکل جدی در قاره آسیاست و حجم زباله های الکترونیکی در 5 ساله منتهی به 2015، رشدی 63 درصدی را شاهد بوده است.
بر اساس پیش بینی ها، میزان زباله های الکترونیکی در کل جهان تا سال 2018 به 49.8 میلیون تن خواهد رسید و نرخ رشد جهانی 4 تا 5 درصد خواهد بود. زباله های الکترونیکی تولیدی چین در فاصله سال های 2010 تا 2015 با رشد 107 درصدی به 6.7 میلیون تن رسیده است.