پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رقابت بین آمریکا و چین برای در اختیار گرفتن حداکثر کرسی های هوش مصنوعی و تکنولوژی در جهان باعث شده به اعتقاد بسیاری از افراد، جنگ جهانی بعدی ،جنگی باشد بر سر همین موضوع .
به گزارش سرویس آی تی «انتخاب» به نقل از فوربس، چالش های تکنولوژیکی رو به رشد چین موجب افزایش نگرانی ایالات متحده خواهد شد.هوش مصنوعی در حوزه رقابت بین دو کشور نقشی مهمی ایفا خواهد کرد؛ زیرا نه تنها در ارتش و حوزه های نظامی ، بلکه در زندگی روزمره افراد نیز کاربرد دارد .
موضوع دیگر وسعت چین و نیروی کار ارزان است که به رشد هر چه سریعتر شرکت های فناوری محور کمک می کند. درواقع اگر ایالات متحده سیلیکون ولی را دارد ، چین نیز نیروهایی در دسترس و کمپانی هایی پر شمار دارد .
به اعتقاد برخی از کارشناسان دنیای فناوری ، هم اکنون ایالات متحده در حال یک جنگ بزرگ تکنولوژیک است ، بی آن که حتی کاخ سفید نیز از این موضوع مطلع باشد . با این وجود مدتی پیش کاخ سفید در بیانیه ای ، به اهمیت برجسته سازی توان استراتژیک و نظامی کشور در حوزه فناروی تاکید کرد ، در این بیانیه به این موضوع اشاره شده بود که باید در حوزه رقابتی نیز قدرتمند حاضر شد .
به نظر می رسد این روزها ، چین تبدیل به یک نیروگاه تکنولوژیک اساسی در آسیا تبدیل شده است ، این در حالی است که تا 1 دهه پیش این مقام در دست دیگر رقبای آسیایی مثل کره جنوبی و ژاپن قرار داشت . بر همین اساس است که واشنگتن چاره ای ندارد جز این که اعتراف کند چین در مسابقه فناوری پیشرفت خیره کننده ای دارد . اکنون پرسش اصلی این است که آیا شرکت های تکنولوژیک فعال در ایالات متحده، به عنوان کشوری که شرکت های خصوصی را حمایت می کند و اقتصادی آزاد را در بر می گیرند، با همتایان چینی خود شرایطی مشابه دارند و یا قادر به معاملات مستقیم با آنان خواهند بود ؟
شی جین پینگ ، رئیس جمهور چین فناوری را به عنوان یک عنصر کلیدی در دستور کار دولت خود قرار داده است . عنصری که می تواند به پیشرفت های این کشور در عرصه بین الملل نیز کمک کند . درواقع جین پینگ بارها و بارها در سخنان خود بر لزوم توسعه فناوری و پیشرفت در این حوزه تاکید کرده است. نگاهی به دستاوردهای قابل ملاحظه این کشور در حوزه ه موشک های هیپوورسکی، آزمایش های ویرایش ژن انسان و ماهواره های کوانتومی نمونه هایی از این تلاش ها است . در حال حاضر چین تمرکزی ویژه در خصوص هوش مصنوعی دارد . موضوعی که شاید مهم ترین دستاورد رقابتی با ایالات متحده برای پکن ارزیابی می شود .