arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۳۰۵
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۶ - ۰۳ مهر ۱۳۹۰

مجمع جهانی اقتصاد: رتبه گردشگری ایران 114 است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با وجود تمامی آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان سازمان گردشگری، صنعت توریسم در ایران، وضعیت مناسبی ندارد.

نهادهای بین المللی تائید کرده اند رقابت پذیری گردشگری ایران، در قعر جدول است، به بیان دیگر، گردشگری ایران، از لحاظ شاخص هایی چون فضای کسب و کار، زیرساخت های سفر و توریسم، وضعیت فرهنگی و انسانی و ذخایر طبیعی و زیست محیطی از میان 140 کشور جهان، در ردیف صد و چهاردهم قرار دارد.

گزارش مجمع بین المللی اقتصاد در سال 2011 نشان می دهد فاصله ایران با سایر کشورهای توریست پذیر همسایه از لحاظ تسهیلات گردشگری، تنوع در جاذبه های رقابت پذیری در صنعت سفر و توریسم بسیار زیاد است، به طوری که کشور ترکیه در رتبه پنجاهم قرار دارد، یعنی 64 پله بالاتر از ایران.

این در حالی است که مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، همچنان اصرار دارند، وضعیت گردشگری در ایران، بسیار توسعه یافته است. به طور مثال، معاون گردشگری این سازمان اعلام کرده بود ورود گردشگران خارجی در سال جاری، 300 درصد رشد داشته است.

به گفته حامد دهقانان، میانگین رشد سالیانه ، نرخ رشد گردشگر ورودی در ایران بیش از 3 برابر نرخ میانگین رشد سالیانه در جهان برآورد می شود. او می گوید: " تعداد گردشگر ورودی به ایران از یک میلیون و 649 هزار و 479 نفر در سال 1383 به رقم سه میلیون و 121 هزار و 281 نفر تا پایان سال 1389 رسیده که از نظر رشد نقطه ای 87 درصد رشد در مقایسه با سال پایه و به طور متوسط سالیانه 3/13 رشد را در بازه زمانی فوق تجربه کرده است."

روح اله احمدزاده، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در مردادماه امسال اعلام کرده بود: "ورود گردشگران خارجی از سال 83 تا کنون رشدی 300 درصدی داشته است."

این اظهارات در حالی شکل می گیرد که کارشناسان مستقل نیز از رکود گردشگری در ایران خبر می دهند. اردشیر اروجی مدیر کل سابق دفتر آمار، اطلاعات و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی معتقد است: "سال 84 آمار ورود گردشگران خارجی را با بررسی آمار سازمان گمرک که هر سه ماه یک بار اعلام می شد بررسی کرده و متوجه شدیم که از آن تعداد تنها 700 هزار نفر گردشگر و بقیه مسافر بوده اند."

به گفته این کارشناس، تعداد گردشگران واقعی کمتر از این ارقام است. چون یک گردشگر حتما باید در مراکز اقامتی و گردشگری سکونت داشته باشد.

رقبایی که ایران را پشت سر گذاشتند

در این بین، کشورهای رقیب ایران در منطقه که با برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب، رشد محسوسی در صنعت توریسم خود داشته اند، در گزارش مجمع جهانی اقتصاد، به مراتب بالاتر از ایران ایستاده اند. به جز ترکیه که در ردیف 50 است و مدعی است می تواند سالانه 35 میلیون گردشگر خارجی را به مرزهای خود فرابخواند، سایر کشورهای توریست پذیر همجوار نیز از ایران، پیشی گرفته اند.

گزارش مجمع جهانی اقتصاد در بخش توریسم، تاکید می کند کشور گرجستان در رتبه 73 ، آزربایجان در رتبه 83 و کشور ارمنستان با یک درجه افزایش در ردیف 90 از میان 139 کشورجهان قرار گرفته اند. این در حالی است که رتبه ایران، از همه پایین تر و در پله 114 متوقف مانده.

این واقعیات از سوی یک نهاد معتبر جهانی در زمانی بیان می شود که مسئولان سازمان میراث فرهنگی سعی می کنند برای رونق دادن به گردشگری داخلی، از خروج گردشگران ایرانی از کشور، جلوگیری کنند.

مطابق برنامه اعلام شده از سوی دهقانان، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، تعرفه خروج گردشگران از ایران، افزایش خواهد یافت و در کنار آن، قرار است بسته های عمده خدمات گردشگری داخلی، عرضه شود. مشخص نیست با توجه به وضعیت پایین رتبه بندی ایران از لحاظ توان رقابت در فعالیتهای گردشگری، سیاستگذاران گردشگری کشور چگونه می خواهند با کشوری مانند ترکیه که 64 پله، بالاتر از ایران قرار دارد، رقابت کنند تا گردشگران عازم ترکیه را به سوی مرزهای ایران بخوانند.

* خبر
نظرات بینندگان