پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چین در حال سرمایه گذاری های عظیم در صنایع وابسته به هوش مصنوعی، با مقاصد نظامی است. این در حالی است که پنتاگون مصمم است حدود هوش مصنوعی را به نفع خود حفظ کند .
به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از وال استریت ژورنال تقریبا 4 سال پیش بود که برنامه ریزان در پنتاگون، برآوردهای سرمایه گذاری در حال رشد نظامی چین را مورد بررسی قرار دادند. آن ها برای این براوردها، عنوان «حس عطش قابل ملاحظه» را انتخاب کردند.
بر اساس این بررسی ها ،. چین، پیشرفت هایی قابل ملاحظه در صنایع وابسته به هوش مصنوعی داشته، تا جایی که از طریق این پیشرفت ها حتی می تواند توانایی نظامی آمریکا را به چالش بکشد . در سوی دیگر این بررسی ها، پنتاگون تلاش کرد تا به فناوری هایی بپردازد که می توانست این پیشرفت چشمگیر ژاپن را خنثی کند. .
مقامات ارشد ایالات متحده به شکل ویژه تحت تاثیر پروژه ای مبتنی بر هوش مصنوعی قرار گرفتند. برنامه ای که می تواند ویدیو را از هواپیماهای بدون سرنشین اسکن کند و جزئیات دقیق تصاویر را اسکن کرده و جزئیاتش را کشف کند . موضوعی که گاهی برای یک اپراتور انسانی بسیار سخت است و حتی وی را دچار مشکل می کند . برای مثال ، تشخیص یک فرد خاص بین خانه های امن تر تروریستی که قبلا کشف نشده اند، برای هوش مصنوعی ساده تر از انسان است.
ویلیام روپر، رئیس دفتر دفتراثربخشی استراتژیک پنتاگون، در این خصوص می گوید ؛"این دقیقا همان تکنولوژی بود که من به دنبالش می گشتم".
سرپرستان روبر نیز به سرعت بر افزایش توانایی تلاش های جهانی در زمینه هوش مصنوعی آمریکا متمرکز شدند. آن ها امیدوار بودند ایالات متحده بتواند مزیت و برتری خود را نسبت به چین حفظ کند.درواقع آمریکایی ها امیدوار بودند با بهره گیری از توانایی های در حال رشد سیستم های کامپیوتری خود به سرعت در برابر حملات برنامه نویسان سنگر بگیرند.
به گفته مقامات ایالات متحده، مشکل دستیابی به این هدف را می توان این موضوع دانست که که ارتش آزادیبخش خلق چین دقیقا از دور تلاش های فناوری پنتاگون را رصد می کنند و حتی برخی از افسران نیز مسئول رصد لحظه به لحظه تحولات هستند.
السا کانیا، یکی از متخصصان نوآوری های نظامی چین را می توان یکی از چهره های سرشناس چین در این صنعت دانست . درواقع در سال 206 چین تلاش کرد از هوش مصنوعی ویژگی DeepMind گوگل برای شکست دادن قهرمان جهان در بازی چینی باستانی Go استفاده کند.
کانیا در این خصوص می گوید ؛ این موفقیت،ارتش چین را متقاعد کرد که تکنولوژی هوش مصنوعی می تواند از ذهن انسان پیشی بگیرد و مزیتی مهم را در جنگ به وجود آورد. در ماه ژوئیه، نیز چین اعلام کرد قصد دارد تا سال 2030 سلطه جهانی خود را در تمام ابعاد هوش مصنوعی، نظامی و ... به نمایش بگذارد.
ایالات متحده نیز شدیدا در تلاش است تا در مسابقه تسلیحات مبتنی بر هوش مصنوعی قوی جلوه کند. طی 2 سال گذشته، چین دستاوردهای مبتنی بر هوش مصنوعی خود را به مرور رونمایی کرده و این در حالی است که برخی از را اعلام کرده است که برخی ازمقامات ایالات متحده به سبب هراس از لو رفتن اطلاعات تسلیحاتی، تمام برنامه های خود را انکار می کنند..
هم اکنون هواپیماهای جنگنده آمریکایی F-35 از هوش مصنوعی برای ارزیابی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات رادار و دیگر اطلاعات میان خلبانان و البته گسترش آگاهی میدان جنگ خود استفاده می کنند.
دانشگاه ها و شرکت های آمریکایی نیز به عنوان رهبران جهان در دنیای فناوری در تلاشند تا مهم ترین رویدادهای دنیای تکنولوژی را به نام خود ثبت کنند.
از سوی دیگر کارشناسان چینی ضمن اشاره به تخصص و دستاوردهای ایالات متحده، می گویند که کشورشان در حال پیشرفتی فراتر از ایالات متحده است.گرچه برخی مقامات پنتاگون می گویند نیروهای چینی در حال کپی برداری از پنتاگون هستند.