پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : الاخبار نوشت: دونالد ترامپ در ماههای پیش رو میزبان سران کشورهای عربی خلیج خواهد بود؛ آنچه که تلاشی در جهت هموار ساختن راه در برابر کنفرانس آمریکا - خلیج (فارس) است که در بهار آینده برگزار خواهد شد؛ تلاشی که مشخص نیست در صورت موفقیت، به کنار گذاشتن اختلافات و در هم پیچیدن صفحات دشمنی ها بین کشورهای عربی خلیج منجر می شود یا خیر؛ بویژه آنکه آمریکا در این میان بر یک بعد خاص تمرکز نمی کند و اختلافات بین «براداران عرب» در جبهه های مختلف پابرجاست.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان ادامه داد: رهبران کشورهای خلیج فارس برای «حجّی» در ایالات متحده آماده می شود تا مساله امکان برگزاری نشست آمریکا - خلیج (فارس) که طبق عادت هر ساله انجام می شود را بررسی کنند؛ اولین دوره این نشست در سال 2015 زمان ریاست جمهوری اوباما برگزار شد.
این در حالی است که هنوز مشخص نیست این مذاکرات منجر به برگزاری دوره چهارم کنفرانس مذکور شود. پس از نشست اخیری که در ریاض برگزار شد، به نظر می رسد که هر یک از طرفها در بحران خلیج فارس برای در دست داشتن اوراق قدرت بیشتری در جهت نزدیکی به کاخ سفید تلاش می کند، به این امید که بتواند طناب آمریکا را به سمت خود بکشاند، آن هم در زمانی که واشنگتن عزم راسخی برای حل اختلافات به نفع یکی از هم پیمانانش نشان نمی دهد.
ایالات متحده امیدوار است سفر سران عرب به واشنگتن به حل اختلافات بین اعراب منتهی شود تا این طرفها بتوانند تمرکز بیشتری بر دیگر مسائل استراتژیک از جمله مساله ایران، داشته باشند.
احتمالا این هدف گیری دولت آمریکا نتیجه تاثیر دیدگاه متعادل و متوازن وزرای خارجه و دفاع این دولت بر تعاملات کاخ سفید است که پیش از این، در جریان بحران روابط بین دولتهای عربی خلیج فارس، جهت گیری واضحی علیه قطر داشت.
اما ایا این بدان معناست که دولت امریکا موفق به جمع پراکندگی هم پیمانان خود می شود؟ تمرکز دائم بر روی پرونده مبارزه با تروریسم با مشارکت این دولتهای عربی نشان می دهد که واشنگتن تا حدی امکان قرار دادن سران کشورهای خلیجی تحت چنین پوششی را دارد.
با این حال، بدیهی است که اختلافات بین برادران در خلیج فارس ابعاد سیاسی دیگری نیز دارد که دولت آمریکا نمی تواند در حل آن راهی از پیش ببرد. بویژه آنکه امکان موفقیت دولتهایی مانند کویت برای ایفای نقش میانجی در حال حاضر، بیش از هر زمان دیگری ضعیف است. بدین جهت، احتمال تحقق صلح، در سطحی بسیار شکننده قرار دارد، تا در ادامه، احتمالات دیگری که البته تنش نظامی بین طرفهای درگیری در آن میان نیست، افزایش یابد؛ احتمالاتی با محتوای ادامه محاصره و تحریمهای سعودی اماراتی با هدف براندازی نظام قطر. این در حالی است که سعودیها علنا خلاف این مساله را اظهار داشته و تلاش می کنند مساله قطر را بعنوان موضوعی حاشیه ای مطرح کنند و در مقابل، قطر تمام تلاش خود را می کند تا از طریق جنگ تبلیغاتی و دیپلماسی رسانه ای، ادعای عربستان در این باره را بی اساس جلوه دهد.