arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۰۱۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۷

واکنش‌های جهانی به حملات اسرائیل به غزه/ گوترش خواستار تحقیقات مستقل شد

در پی شهادت ۱۶ فلسطینی در جریان تظاهرات مسالمت‌آمیز در مرزهای نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی سخنگوی آنتونیو گوترش خواستار تحقیقی مستقل و شفاف درباره تلفات درگیری‌ها در مرزهای غزه شد. دیگر کشورها نیز این درگیری‌ها و وحشی‌گری رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در پی شهادت ۱۶ فلسطینی در جریان تظاهرات مسالمت‌آمیز در مرزهای نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی سخنگوی آنتونیو گوترش خواستار تحقیقی مستقل و شفاف درباره تلفات درگیری‌ها در مرزهای غزه شد. دیگر کشورها نیز این درگیری‌ها و وحشی‌گری رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز عربی، در پی شهادت ۱۶ فلسطینی و زخمی‌شدن صدها نفر از آنها در اعتراض‌های مرز غزه و اسرائیل، فرحان حق، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل طرف‌های مربوطه را به امتناع از هرگونه تلاشی که احتمالا به افزایش شهدا بینجامد، فراخواند و گفت، از هرگونه اقدامی که به غیرنظامیان آسیب می‌رساند باید اجتناب کرد.

این مقام ارشد سازمان ملل اعلام کرد، آنتونیو گوترش خواستار انجام تحقیقی مستقل و شفاف درباره تعداد شهدا و تحولات مرزهای غزه شده است.

در این راستا اتحادیه عرب، مصر،‌ اردن و کویت ضمن محکوم کردن کشتار غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیستی خواستار تدابیر جدید جامعه جهانی در حمایت از ملت فلسطین شدند.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب اقدامات رژیم صهیونیستی را در سالگرد "روز زمین" تعاملی "وحشیانه" خواند.

وی تاکید کرد، اشغالگران مسؤول قانونی، سیاسی و اخلاقی جان‌های از دست رفته هستند و وحشت ایجاد کردن منجر به سرکوب فلسطینی‌ها نخواهد شد بلکه در نهایت به انفجار اوضاع می‌انجامد.

مصر نیز ضمن محکوم کردن استفاده از خشونت علیه غیرنظامیان بی‌دفاع فلسطینی استفاده مفرط از زور را از جانب نیروهای اسرائیلی رد کرد.

مصر از جامعه جهانی خواست به مسؤولیت‌های خود در قبال مساله فلسطین عمل کند.

کویت نیز خواستار اجرای قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل در حمایت از ملت فلسطین شد.

محمد المومنی،‌ وزیر اطلاع‌رسانی اردن و سخنگوی رسمی دولت این کشور اسرائیل را مسؤول تنش در غزه دانست و آن را نتیجه نقض حق تظاهرات مسالمت‌آمیز از سوی رژیم صهیونیستی خواند.

ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه نیز حملات رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد و افزود: زیر پا گذاشتن ارزش‌های انسانی و نقض حقوق بین‌الملل و کشتار انسان‌های بی‌گناه غیرقابل قبول است و باید خشونت‌های سیستماتیک که علیه مردم فلسطین اعمال می‌شود هر چه سریع‌تر پایان یابد.

وی از سازمان ملل و جامعه جهانی خواست وارد عمل شوند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز جلسه گذاشت و خواستار تحقیقات شد.

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد، این آمار کشته‌شدگان تکان‌دهنده است. آمریکا بدون نام‌بردن از اسرائیل، خواستار کاهش تنش شد.

هزاران فلسطینی در آستانه سالگرد تاسیس اسرائیل، با شعار "راهپیمایی بازگشت"، تجمع اعتراضی و تحصنی شش‌ هفته‌ای در مرز غزه با اسرائیل را آغاز کرده‌اند.

ارتش اسرائیل مدعی شده، "شورش‌هایی" در شش نقطه صورت گرفته و به عاملان اصلی آنها تیراندازی کرده است.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از شورای امنیت خواست "برای حفاظت از مردم فلسطین که با این خصومت پیوسته و فزاینده مواجه هستند، اقدامی فوری انجام دهد."

او گفت: "مسؤولیت از دست رفتن شهدایی که امروز کشته شدند، به طور کامل به عهده مقام‌های اسرائیل است".

سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌اش گفته است: اتهام اسرائیل درباره خشونت‌ورزی برخی معترضان، در این واقعیت تغییری نمی‌دهد که استفاده از نیروی کشنده در قوانین بین‌المللی ممنوع است مگر اینکه برای مقابله با خطر جانی قطعی باشد.

این سازمان حقوق‌بشری عمده گفته است: "شمار تکان‌دهنده فلسطینی‌هایی که در نتیجه تیراندازی سربازان از آن سوی حصار مرزی غزه کشته شدند یا آسیب دیدند، پرسش‌های جدی درباره استفاده سابقه‌دار اسرائیل از گلوله‌های واقعی برای کنترل اعتراض‌ها برمی‌انگیزد."

در همین حال وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای بدون نام‌بردن از اسرائیل، ضمن ابراز تاسف بابت از دست رفتن جان افرادی در غزه، گفت: "از آنهایی که دخالت دارند می‌خواهیم برای کاهش تنش گام بردارند."

هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: "جامعه بین‌المللی بر گام‌هایی تمرکز دارد که زندگی فلسطینی‌ها را بهبود دهد و دارد روی طرحی برای صلح کار می‌کند. خشونت به نفع هیچ‌کدام از این اهداف نیست."

نظرات بینندگان