arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۵۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۲۲ - ۰۳ تير ۱۳۹۷

زنگنه: ملاک عمل، قطعنامه اوپک است نه تمایل برخی کشورها

وزیر نفت گفت: برخی کشورها می‌خواهند علایم مثبتی به بازار یا آمریکا بدهند که این موضوع به مصوبه نشست آخر اوپک ربطی ندارد و ملاک عمل، قطعنامه امضا شده 14 عضو است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

زنگنه: ملاک عمل، قطعنامه اوپک است نه تمایل برخی کشورهاآخرین روزهای هفته گذشته 14 کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا در یکصد و هفتاد و چهارمین نشست اوپک در وین گردهم آمدند و در بیانیه پایانی، بر پایبندی 100درصدی به توافق همکاری اوپک که نوامبر 2016 میلادی حاصل شده بود، تاکید کردند.
بر اساس بیانیه نشست، توافق همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای کاهش در مجموع روزانه یک میلیون و 800 هزار بشکه‌ای (یک میلیون و 200 هزار بشکه اوپک و 600 هزار بشکه کشورهای غیرعضو اوپک) همچنان معتبر خواهد بود.
با توجه به اینکه اعضای اوپک و غیراوپک در ماه‌های گذشته بیش از میزان تعهد خود کاهش عرضه در بازار داشته‌‌اند به گونه‌ای که اکنون میزان تعهد و پایبندی آنها حدود 152درصد (کاهش 2 میلیون و 800 هزار بشکه ای تولید نفت) است، تصمیم گرفته شد میزان تعهد از 152 به 100 درصد کاهش یابد.
در همین پیوند، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه) اعلام کرد: در نشست اخیر اوپک پیشنهاد ایران این بود که نفتی که در بازار کمتر تولید شده است، اصلاح شود و سپس در جلسات بعدی اگر به افزایش تولید نیازی بود این اقدام صورت می‌گیرد.
«بیژن نامدار زنگنه» تاکید کرد پیشنهاد ایران مورد تصویب قرار گرفت و ادامه داد: تصمیم نشست که در وبگاه سازمان وجود دارد این بود که قطعنامه اکتبر 2016 مبنی بر سهمیه‌بندی بین اعضا و کاهش سقف تولید به میزان حدود یک میلیون و 200 بشکه در روز، بار دیگر مصوب شود.
وی ادامه داد: در این نشست همچنین تاکید شد چون در اجرا حدود 150 درصد به کاهش تولید اقدام شده است کشورها باید تلاش کنند میزان پایبندی خود به کاهش سقف تولید را به 100 درصد برسانند.
وزیر نفت یادآوری کرد: تولید نفت در ماه می حدود 780 هزار بشکه نسبت به مصوبه فریز نفتی کمتر بوده است.
زنگنه اضافه کرد: بر اساس مصوبه اخیر تاکید شد هر کشوری که تولیداتش از میزان توافق فریز نفتی کمتر است تولیدات خود را افزایش دهد و اگر به بیانیه اخیر اوپک توجه شود هیچ آمار و ارقامی در این بیانیه ذکر نشده است اما برخی عنوان می‌کنند حدود 800 هزار بشکه به تولید اوپک افزوده می‌شود.
«ایران پیگیر اجرای این مصوبه است و اگر کشوری برداشت دیگری از این مصوبه داشته باشد به طور رسمی به اوپک اعلام می‌شود».

**روسیه نمی‌خواهد به فریز نفتی ادامه دهد
وزیر نفت افزود: روسیه در این نشست عنوان کرد نمی‌تواند به فریز نفتی ادامه دهد و باید تولیدات خود را افزایش دهد.
وی ادامه داد: توجیه روسیه برای افزایش تولید این بود که تحت فشار شرکت‌های داخلی است؛ زیرا قیمت فرآورده‌ها در این کشور افزایش یافته و مردم از شرایط ناراضی اند.
به گزارش ایرنا، قیمت نفت در بازارهای جهانی پس از توافق اوپک برای افزایش محدود تولید به منظور جبران کاهش عرضه نفت برخی کشورها در شرایط افزایش تقاضا، بالا رفت.
به نوشته خبرگزاری رویترز انگلیس، قرار است سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و هم پیمانان غیراوپک آن تولید نفت را از ابتدای ماه جولای (دهم تیر) حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند. 
14 کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران،عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا در اوپک عضوند.
همچنین، این سازمان در نشست آخر خود با عضویت کنگو موافقت کرد.

نظرات بینندگان