پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسين مرعشي گفت: من فكر ميكنم صحبت كردن در مورد عدالت براي مردم الان هيچ جذابيتي ندارد. ما از بس حرفهايي زديم و عمل نكرديم مردم را خسته كردهايم.
حسين مرعشي؛ فعال سیاسی اصلاح طلب با روزنامه اعتماد گفتگویی انجام داده است که بخش هایی از آن را در ادامه می خوانید.
دي ماه اعتراضاتي را شاهد بوديم كه بخش مهمي از آن به دليل مشكلات معيشتي بود. آيا اصلاحطلبان در سال ١٤٠٠ لازم است كه دوباره عدالتخواهي را در برنامههايشان بگنجانند؟
من فكر ميكنم صحبت كردن در مورد عدالت براي مردم الان هيچ جذابيتي ندارد. ما از بس حرفهايي زديم و عمل نكرديم مردم را خسته كردهايم. ما بايد تعريف جديدي از حاكميت و حقوق مردم بدهيم و در راستاي به رسميت شناختن توانايي انسانها در ايجاد يك سيستم اداري چابك و ايجاد سيستم ضد فساد حركت كنيم. خيلي كارهاي مهمتري داريم كه بر توسعه عدالت مقدم است. تا زماني كه يك سيستم اداري درست را در ايران مستقر نكنيم و سيستمها را مدرن نكنيم، نميتوانيم اميد داشته باشيم كه عدالت مستقر شود. عدالت با شعار محقق نميشود؛ عدالت با برنامههاي مناسب مستقر ميشود. ما نياز داريم كه ايران را يك بار ديگر مدرن كنيم؛ هم سياستها، ابزارها و هم روشها و آرمانها.
از نظر شما اين عدالتي كه با شعار محقق نميشود، با چه سياستها و برنامههاي مشخصي ميتواند پياده شود؟
من فكر ميكنم نظام اداري مناسب، سيستم آموزشي خوب، نگاه واقعي به منابع انساني، جلوگيري از رانتهاي قانوني اقتصادي و اطلاعاتي مختلف ميتواند كارساز باشد.
عدالت با تعريف دهه ٦٠ ديگر جوابگو نيست؟
هيچ چيز ديگر با تعريف دهه ٦٠ جواب نميدهد.
اشاره كرديد سياستهاي حمايتي اصولا باعث كاهش رقابت در جامعه ميشود. به نظر شما رايگان كردن آموزش بهخصوص براي طبقه ضعيف هم سياست غلطي است؟ در مورد بهداشت و درمان نبايد خدمات دولتي را افزايش داد؟
نه. مساله آموزش خيلي مهم است. دسترسي همه به حداقل سطح آموزش به نظر من به گسترش عدالت كمك ميكند. درمان و بهداشت و دسترسي به شغل مناسب و گسترش سهام مالكيتهاي صنعتي خيلي تعيينكننده است. ما بايد سعي كنيم هرچه بيشتر قاعده مالكيت صنعتي پيشرفته را در ايران گسترش بدهيم. مردم بايد سهامدار موسسات اقتصادي خوب باشند. هرچه بتوانيم سهامي عام را گسترش دهيم و مردم را به سهامدار شدن در موسسات اقتصادي سودآور تشويق كنيم و مردم را به آيندهنگري در زندگيشان و پسانداز تشويق كنيم، بسيار خوب است.