arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۵۹۰۲
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۰ - ۰۵ تير ۱۳۹۷

پیشنهاد اسرائیل به حماس: «ساخت بندری در قبرس برای انتقال اجناس به غزه» در مقابل «آزادی اسرای اسرائیلی»

رسانه‌های اسرائیل اعلام کردند، این رژیم در مورد ساخت بندری در قبرس برای انتقال اجناس به غزه در ازای تحویل سربازان و اجساد نظامیان بازداشتی اسرائیل در نزد حماس، چراغ سبز نشان داده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، این رژیم در مورد ساخت بندری در قبرس برای انتقال اجناس به غزه در ازای تحویل سربازان و اجساد نظامیان بازداشتی اسرائیل در نزد حماس، چراغ سبز نشان داده است.

به گزارش ایسنا، سایت شبکه روسیا الیوم به نقل از شبکه دوم اسرائیل اعلام کرد، آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با ساخت بندری در قبرس زیر نظر مقامات این رژیم موافقت اولیه خود را اعلام کرده است، مشروط بر اینکه در ازای ساخت این بندر جنبش حماس سربازان اسرائیلی بازداشتی در نزد خود را تحویل دهد.

لیبرمن تاکید کرد، موافقتش برای ساخت بندر مذکور در ازای آزادی سربازان و اجساد اسرائیلی بازداشتی نزد حماس در نوار غزه خواهد بود.

شبکه اسرائیلی مدعی شد، هدف از ساخت این بندر "تسهیل زندگی مردم غزه است".

این شبکه به نقل از لیبرمن اعلام کرد: احتمال می‌رود دولت آمریکا بودجه هنگفتی برای استفاده از آن در اهداف انسانی غزه اختصاص دهد.

لیبرمن روز جمعه با همتایان قبرسی و یونانی خود به منظور بررسی چالش‌های مشترک از جمله حفظ مرزها در نیکوزیا دیدار کرد.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز از این معامله علنی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با مقامات قبرس در شهر لیماسول در میان گذاشته، پرده برداشت که مربوط به ایجاد بندری ویژه در غزه و شکستن محاصره این منطقه ساحلی در ازای بستن پرونده اسیران اسرائیلی بود.

این شبکه افزود: تل‌آویو این معامله را رسما مخفی نکرده و آن را علنی بحث و رسما هم به حماس پیشنهاد کرده است.

این شبکه می‌افزاید، این معامله عبارت است از "بسته غیرقابل بحث" و دولت تل‌آویو از واشنگتن خواسته جزئی اصلی در تلاش‌های آمریکا برای حل مشکل انسانی غزه باشد.

این شبکه مشخص کرده که این معامله شامل ایجاد یک اسکله در بنادر لیماسول در قبرس ویژه غزه خواهد بود و این اسکله حمل و نقل تجاری با غزه و ممانعت از قاچاق سلاح را تضمین خواهد کرد.

این در حالی است که هیچ اظهار نظر رسمی از سوی حماس درباره رد یا پذیرش این پیشنهاد منتشر نشده است.

به دنبال محاصره بیش از ۱۲ ساله غزه توسط اسرائیل، بیش از یک میلیون فلسطینی در این منطقه از اوضاع بد معیشتی و بهداشتی رنج می‌برند.

به دنبال پیروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمانی ۲۰۰۶، رژیم صهیونیستی شروع به محاصره غزه کرده و در پی کنترل این جنبش بر این منطقه محاصره خود را تشدید کرد.

در آوریل ۲۰۱۶ گردان‌های "قسام"، شاخه نظامی حماس از بازداشت چهار سرباز اسرائیلی خبر داد بدون آنکه هویت و وضعیت آنها را فاش کند. تنها ابوعبیده، سخنگوی این گردان‌ها ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۴ از اسارت آرون شاؤول، سرباز اسرائیلی خبر داد که در مقابله با مبارزان قسام و با هدف نفوذ به شرق غزه به اسارت درآمد.

حماس همچنان از ارائه هرگونه اطلاعات پیرامون اسرای اسرائیلی در نزد این گردان‌ها سر باز می‌زند.

پیشتر دولت اسرائیل از مفقود شدن جسد دو سرباز اسرائیلی یعنی آرون شاؤول و هدار گولدن در نواز غزه طی جنگ ۲۰۱۴ خبر داد اما وزارت امنیت این رژیم در ماه ژوئن ۲۰۱۶ آن دو را جزو مفقودی‌ها و اسرا اعلام کرد.

علاوه بر دو سرباز مذکور رژیم صهیونیستی از مفقود شدن دو نظامی دیگر خود خبر داد که به صورت غیرقانونی در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ وارد غزه شده بودند. یکی از آنها از اهالی اتیوپی بوده و دیگری عرب است.

نظرات بینندگان