arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۷۷۸۵
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۱۷ تير ۱۳۹۷
ناصر ایمانی، تحلیلگر اصولگرا در گفت و گو با «انتخاب»:

غرب دارد روحانی را به سمت رادیکالیسم سوق می دهد؛ نباید به این دام بیافتیم / یک چهره اصولگرا انتقاد زشتی از حاج قاسم بابت نامه به روحانی کرد / انتقاد نسل جدید اصولگرایان به این نامه قابل استناد نیست؛ اینها کامنتی هستند؛ می نشینند کنار هم و کامنت می گذارند

اصلاح طلبان پشت آقای روحانی را تا حدودی خالی کردند. جریان اصولگرا هم احساس کردند در این مقطع نباید دولت را تنها گذاشت چون به لحاظ سیاسی موقعیت خوبی نیست. بنابراین اینها هم شروع کردند به نوعی حمایت کلی از دولت مستقر.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

غرب دارد روحانی را به سمت رادیکالیسم سوق می دهد؛ نباید به این دام بیافتیم / یک چهره اصولگرا انتقاد زشتی از حاج قاسم بابت نامه به روحانی کرد / انتقاد نسل جدید اصولگرایان به این نامه قابل استناد نیست؛ اینها کامنتی هستند؛ می نشینند کنار هم و کامنت می گذارند

ناصر ایمانی، تحلیلگر اصولگرا می گوید: فقط یک نفر از شخصیت های اصولگرا به نامه سردار سلیمانی به رییس جمهور انتقادهای تندی کرده. بقیه همه کامنت بود. نسل جدید اصولگراها می شود کامنت. اگر می خواهید 150 هزار تا کامنت تا یک ساعت دیگر می گذارم. یک نحله فکری می نشینند هرکدام تعدادی کامنت می گذارند. اینها قابل استناد نیست.

ایمانی در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب» درباره بعد داخلی نامه سردار سلیمانی به رییس جمهور، و اینکه برخی اصولگراها آن را پیامی به جریان های سیاسی داخلی به ویژه اصولگراها، برای وحدت بیشتر دانسته بودند، گفت:  این نامه بعد خارجی دارد. اصلا سردار سلیمانی هیچ گاه در ابعاد سیاست داخلی ورود نکرده اند و نباید این نامه را این گونه تعبیر کرد که سردار سلیمانی از اصولگرایان هستند. این بحث بحث داخلی نیست.

او با طرح این پرسش که در حال حاضر دولت از نظر جناح های سیاسی چه وضعیتی در داخل دارد؟، گفت: دولت روحانی در هر دو دوره مورد حمایت کامل جریان اصلاح طلب بود. در دور اول که برجام بود و همه چیز به خوبی و خوشی پیش می رفت و اصلاح طلبان به طور کامل از آقای روحانی حمایت کردند. بعد که کم کم سروصدای مسئله نقض برجام توسط غربی ها به طور اعم و آمریکا به طور اخص پیش آمد، آرام آرام این حمایت های اصلاح طلبان از روحانی رنگ و بوی دیگری گرفت. بعد که ترامپ از برجام خارج شد این موضوع جدی تر شد. یعنی آقای روحانی باید تصمیم می گرفت که از نظر سیاست داخلی چه کند. به خاطر اینکه اولا اصلاح طلبان صحبت های عدم حمایت از دولت روحانی و مسئله پشیمان شدن را پیش کشیدند و انتقادهای جدی به مواضع سیاست خارجی آقای روحانی داشتند. یعنی آقای روحانی ناگهان از طرف خارجی با نقض مسئله برجام مواجه شد و از طرف داخلی آن جریانی که از او حمایت می کرد، آرام آرام پس کشید.

غرب دارد روحانی را به سمت رادیکالیسم سوق می دهد؛ نباید به این دام بیافتیم / یک چهره اصولگرا انتقاد زشتی از حاج قاسم بابت نامه به روحانی کرد / انتقاد نسل جدید اصولگرایان به این نامه قابل استناد نیست؛ اینها کامنتی هستند؛ می نشینند کنار هم و کامنت می گذارند

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه دولت هم به لحاظ مدیریت کشور و مدیریت افکار عمومی جامعه در شرایط دشواری قرار دارد، گفت: در این مقطع زمانی چه باید کرد؟ یعنی اصولگرایان چه نقش و جایگاهی داشتند؟ کاری که اصولگرایان در این مدت کردند و از صحبت های چند تن از اصولگرایان متنفذ مانند آقای حداد و آقای باهنر برمی آید این بود که شروع کردند به حمایت از دولت. یعنی گفتند در این مقطع نباید دولت را تنها گذاشت و بحث استیضاح و استعفا قابل قبول نیست. اگرچه انتقاداتی در گذشته به دولت داریم و هنوز هم داریم.

او ادامه داد: مواضع سیاست خارجی روحانی پس از خروج آمریکا از برجام، فی الجمله برای اصولگرایان مواضع قابل قبولی بوده همچنانکه برای اصلاح طلبان این گونه نبود مانند همین موضوع تنگه هرمز.

ایمانی با بیان اینکه الان در یک برهه زمانی ویژه ای از نظر سیاست داخلی قرار داریم اضافه کرد: جریانی که از آقای روحانی حمایت می کرد در واقع از برجام حمایت می کرد نه از آقای روحانی. بعد که برجام هم منتفی شد، حمایت آنها هم از آقای روحانی تمام شد و پشت آقای روحانی را تا حدودی خالی کردند. جریان اصولگرا هم احساس کردند در این مقطع نباید دولت را تنها گذاشت چون به لحاظ سیاسی موقعیت خوبی نیست. بنابراین اینها هم شروع کردند به نوعی حمایت کلی از دولت مستقر.

او با بیان اینکه مسائل سیاست خارجی ما در تحولات سیاست داخلی ما هم تاثیر گذاشته، گفت: البته قبلا هم تاثیر می گذاشت اما میزان تاثیر آن اکنون بیشتر شده چون مسئله برجام را یک جناح سیاسی یعنی اصلاح طلب کاملا به حیات و ممات خودش و کشور گره زد، جریان اصولگرا هم یا انتقاد به اصل برجام کرد یا به نحوه اجرای آن. در نتیجه یک نوعی مواجهه در مسئله برجام به وجود آمد. بعد هم که کار برجام به اینجا رسیده که باید با اروپایی ها مذاکره کنیم و اصلا معلوم نیست که سرنوشت آن چیست، جریان های سیاسی هم آرایش سیاسی خود را در کشور مطابق با این موضوع پیش گرفتند.

او ادامه داد: در واقع مشکل بر سر شخص آقای روحانی و دولتش بود که ایشان تغییری در جریان های سیاسی را شاهد بودند و شاید در دو سه سال آینده هم این موضوع جدی تر شود. یعنی به تناسب اتفاقات سیاست خارجی شاید آقای روحانی هم مجبور شود تصمیمات دیگری در موضوع پشتیبانی جریان های سیاسی بگیرد.

ایمانی درباره انتقاد برخی اصولگراها از نامه سردار سلیمانی به روحانی گفت: تا آنجایی که می دانم یک نفر چنین موضوعی را مطرح کرده. بقیه همه کامنت است. یعنی از شخصیت های سیاسی فقط یک نفر بودند.

او درباره حمله نسل جدید اصولگرایان به نامه سردار سلیمانی اظهار داشت: نسل جدید می شود کامنت. اینها همان کامنتی ها هستند. اگر می خواهید 150 هزار تا کامنت تا یک ساعت دیگر می گذارم. اینها قابل استناد نیست. ممکن است واقعیت خارجی داشته باشد اما شما نمی توانید به آن اتکا کنید. یک نحله فکری می نشینند هرکدام تعدادی کامنت می گذارند. از آن طرف هم همین طور است. یعنی اگر در جریان اصلاح طلب هم چنین اتفاقی بیفتد قابل استناد نیست.

او درباره همین موضوع یعنی اعتراض اصولگراها به نامه سردار سلیمانی به روحانی ادامه داد: یک نفر فقط یک اعتراضی به شکل زشتی انجام داد و تعابیر زشتی هم به کار برد و برخی چهره ها را با برخی چهره های صدر اسلام مقایسه کرد که اینها استنادات غلطی است و با مواضع رهبری هم ناسازگار است. اما بقیه سکوت کردند و در مجموع از این رویکرد آقای روحانی حمایت کردند.

این تحلیلگر اصولگرا با بیان اینکه روحانی و دولت جمهوری اسلامی از جهاتی چاره ای جز نوعی رادیکال شدن ندارد گفت: غربی ها دارند کشور را به سمت نوعی رادیکالیسم می برند. ما نباید حتی الامکان به این دام بیفتیم. ولی به طور طبیعی این اتفاق در حال افتادن است. وقتی که پیمان های خودشان را اجرا نمی کنند، می گویند نمی گذاریم نفت ایران صادر شود، چاره ای نیست که کشور به سمت نوعی رادیکالیسم پیش برود. چون مذاکره ها، توافق ها و لبخندها زده شد و امیدوار بودیم که از آن طریق به جایی برسیم. اما وقتی عملا پشت لبخندها یک خنجری را در دست طرف مقابل می بینید، متاسفانه به طور طبیعی کشور به سمت نوعی رادیکالیسم می رود.

نظرات بینندگان