arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۸۶۵۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۲۳ تير ۱۳۹۷
فارین پالسی:

چرا پوتین احتمالا خواسته ی ترامپ برای خروج ایران از سوریه را نخواهد پذیرفت؟

هر دو کشور روسیه و ایران در جنگ داخلی سوریه از بشار اسد پشتیبانی کرده اند. ده ها هزار شبه نظامی مورد حمایت ایران از نیروهای اسد در مقابل گروه های شورشی حمایت کرده اند. روسیه از سال 2015 به نفع بشار اسد حملات هوایی ترتیب داده است. همکاری مشترک آن ها در سوریه علاوه بر حفظ بشار اسد در قدرت توانست زمینه دستیابی به اهداف نهایی روسیه یعنی ممانعت از تغییر حکومت سوریه و جای پا در خاورمیانه را فراهم کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چرا پوتین خواسته ی ترامپ برای خروج ایران از سوریه را نخواهد پذیرفت؟

«امی مکینن» در فارین پالیسی نوشت:  اگر برنامه پرزیدنت ترامپ در نشست آینده، فشار به ولادیمیر پوتین برای خروج نیروهای ایران از سوریه باشد؛ او احتمالا با پاسخ منفی پوتین روبرو خواهد شد.

به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مقاله آمده است: تحلیلگران بر این عقیده هستند که پوتین هیچ علاقه ای به حذف ایران از معادله سوریه ندارد و حتی در صورت تمایل، وی از اهرم نفوذ و قدرت کافی برای انجام این کار برخوردار نیست. جان بولتون مشاور امنیت ملی جدید در آخر هفته گذشته بیان کرد که نشست آینده بین دو طرف می تواند احتمالا منجر به « مذاکره بزرگتر برای خروج نیروهای ایران از سوریه» شود.

مایکل مک فائول یکی از سفیران سابق آمریکا در مسکو گفت: « فکر می کنم این که پوتین بتواند دستور به خروج شبه نظامیان ایران از سوریه دهد، از اساس بسیار اغراق شده است. او از چنین اهرم قدرت و نفوذی برخوردار نیست.»

هر دو کشور روسیه و ایران در جنگ داخلی سوریه از بشار اسد پشتیبانی کرده اند. ده ها هزار شبه نظامی مورد حمایت ایران از نیروهای اسد در مقابل گروه های شورشی حمایت کرده اند. روسیه از سال 2015 به نفع بشار اسد حملات هوایی ترتیب داده است. همکاری مشترک آن ها در سوریه علاوه بر حفظ بشار اسد در قدرت توانست زمینه دستیابی به اهداف نهایی روسیه یعنی ممانعت از تغییر حکومت سوریه و جای پا در خاورمیانه  را فراهم کند.

یوری بامین متخصص خاورمیانه در شورای امور بین الملل روسیه گفت: « من فکر می کنم اکنون برای همه روشن شده که روسیه به راحتی از همکاری با شرکای خود دست نمی کشد. اگر آن ها چنین قصدی را داشتند مدت ها پیش نسبت به اسد و ایران انجام داده بودند.»

ترامپ و پوتین بر اساس ترتیبات زمانی قرار است اولین نشست رسمی خود را در 16 جولای در هلسینکی برگزار کنند. هیچ دستور کار رسمی در مورد این نشست اعلام نشده است.

ریچارد نفیو عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا گفت: « می دانید اگر در نشست آینده، پرزیدنت ترامپ بر خروج نیروهای ایران و حزب الله از سوریه ، خروج بشار اسد از قدرت و گذار دموکراتیک و صلح آمیز در داخل سوریه تاکید کند ؛ روس ها تا لحظه خروج ترامپ و همراهانش از اتاق به آن ها خواهند خندید.»

مایکل مک فائول گفت که استراتژی پوتین ممکن است موافقت با یک مسئله مبهم باشد. او افزود: « این یک بازی کاملی مبتنی بر آرمان است؛ زیرا سالها طول می کشد تا آن ها به این هدف دست یابند و با این حال آن ها نمی توانند در این نشست از آن به عنوان نتیجه ملموس یاد کنند.» مقامات دولتی هر دو کشور همچنین در مورد وضعیت اوکراین و مسئله مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2016 آمریکا صحبت می کنند.

نظرات بینندگان