arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۹۴۶۴
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۲۷ تير ۱۳۹۷

هواشناسی: مرداد امسال از میانگین ۳۰ سال اخیر، ۴ درجه گرمتر خواهد بود / پس از ۱۳ مرداد احتمال تعدیل دما وجود دارد

مدیرکل پایش سازمان هواشناسی کشور گفت: پیش بینی های هواشناسی نشان می دهد که در مرداد ماه هفته های گرمی را در کشور پیش رو داریم که نسبت به میانگین بلندمدت (30 ساله) چهار درجه گرمتر از نرمال خواهد بود. وی اظهار داشت: از 31 تیر تا 6 مرداد شاهد گرمای هوا تا چهار درجه بیشتر از حد نرمال خواهیم بود. این وضعیت از هفت تا 13 مرداد ماه نیز ادامه خواهد داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیرکل پایش سازمان هواشناسی کشور گفت: پیش بینی های هواشناسی نشان می دهد که در مرداد ماه هفته های گرمی را در کشور پیش رو داریم که نسبت به میانگین بلندمدت (30 ساله) چهار درجه گرمتر از نرمال خواهد بود.

مسعود حقیقت روز چهار شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از 26 تیرماه تا 30 تیرماه در تمام نقاط کشور به جز بخش هایی از نوار غربی و جنوبی کشور مانند آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، ایلام، لرستان، هرمزگان و جنوب کرمان، سایر مناطق به ویژه شمال شرق، میانگین دما نسبت به میانگین در بازه بلندمدت چهار درجه بیشتر خواهد بود.
وی اظهار داشت: همچنین از 31 تیر تا 6 مرداد نیز وضعیت به همین روال ادامه خواهد داشت و شاهد گرمای هوا تا چهار درجه بیشتر از حد نرمال خواهیم بود، یعنی دو هفته گرم را به ویژه در نواحی مرکز و شمال شرق کشور انتظار داریم.
حقیقت ادامه داد: بررسی های هواشناسی نشان می دهد این وضعیت از هفت تا 13 مرداد ماه نیز ادامه خواهد داشت اما بر اساس پیش بینی ها بعد از این تاریخ احتمال تعدیل دما وجود دارد.
وی اظهار داشت: وقتی دما از حد نرمال بالاتر می رود به عوامل مختلفی بستگی دارد که تا حدود زیادی به الگوهای جوی مربوط می شود.
حقیقت گفت: زمانی که الگوهای جوی پرفشار سیبری با الگوی جوی کم ارتفاع جنب حاره ای همخوانی و توازن نداشته باشد و همچنین دخالت لایه های جوی ایجاد شود؛ شاهد افزایش دما خواهیم بود.
مدیرکل پایش سازمان هواشناسی کشور اظهار داشت: البته عوامل مختلفی در گرمای بیش از حد نرمال هوا در فصول مختلف دخالت دارد که علاوه بر موارد گفته شده، ناهمخوانی الگوهای سطح زمین با الگوهای سطوح فوقانی نیز از جمله دلایل افزایش دما است.
وی با بیان اینکه در این شرایط لازم است کشاورزان، باغداران و دامداران توصیه های ایمنی را رعایت کنند، گفت: کشاورزان مراقب قطع برق موتورپمپ های خود باشند و سرکشی های لازم را انجام دهند، آبیاری شبانه تا حد مقدور انجام شود، محلول پاشی در ساعات ابتدایی روز صورت گیرد و در گاوداری ها به ویژه گاوداری های گاوهای شیرده سیستم مه پاشی و وسایل خنک کننده به طور مرتب روشن باشد.
مدیرکل پایش سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: همچنین با توجه به کاهش بارندگی ها در سال های اخیر، باید در مصرف آب و برق نهایت دقت را به عمل آورد تا بتوانیم این روزها را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم.

نظرات بینندگان