پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با وجود افزایش روابط اقتصادی آلمان و چین، مقامات آلمانی اعلام کردند به دلایل امنیتی نمیتوانند اجازه سرمایهگذاری چین در بخش انرژی خود را بدهند.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، مقامات دولت آلمان در حالی با خرید سهام نیروگاه توزیع برق بزرگ این کشور به سهامداران چینی مخالفت کردهاند که چند روز پیش هم دولت با خرید یک کارخانه تولید ابزار یدکی توسط چینیها مخالفت کرده بود. دولت آلمان با بانک دولتی بازسازی این کشور دستور داده است تا سهام این نیروگاه که برق منطقه شمال شرق کشور را تامین می کند خریداری نماید.
سهام این نیروگاه پیشتر در اختیار یک سرمایه گذار استرالیایی بود. مابقی سهام این نیروگاه نیز در اختیار گروه بلژیکی بود که پیشتر دولت آلمان ۲۰ درصد سهام را از این گروه خریداری کرد. مقامات وزارت اقتصاد و خزانه داری آلمان گفتهاند این مخالفتها به دلیل ملاحظات امنیتی صورت گرفته است و دولت شدیدا متعهد به حفاظت از زیرساخت ها و امنیت انرژی است.
این نیروگاه با ۱۰۰۰ کارمند یکی از چهار توزیع کننده بزرگ برق در آلمان است و ارزش آن حدود ۲.۱ میلیارد دلار تخمین زده می شود. وال استریت ژورنال نیز پیشتر از مخالفت دولت با خرید کارخانه " لایفلد متال" توسط چینیها خبر داده بود. یک منبع آگاه گفته بود که این مخالفت به دلیل مخاطرات امنیتی این کار بوده است.
طبق قوانین آلمان موافقت دولت با سرمایهگذاری اتباع و شرکتهای خارجی در صنایع حساس الزامی است. به گفته وزارت اقتصاد آلمان حجم مبادلات بین شرکتهای چینی و آلمانی در حال حاضر ۱۴ میلیارد دلار است. با شدت گرفتن فعالیت چینیها در بازار آلمان، هانس گرگ ماسن- رئیس سازمان حمایت از نهادهای آلمانی نسبت به تداوم این وضعیت ابراز نگرانی کرده است.
پیشتر آمریکا نیز به بهانه ملاحظههای امنیتی، سرمایهگذاری چین در صنایع این کشور را به شدت محدود کرده بود. از زمان روی کار آمدن ترامپ، میزان شرکتهای تصاحب شده آمریکایی توسط چینیها کاهش یافته است و میزان این سرمایهگذاریها از ۵۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ به ۳۱.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است. این روند در سال ۲۰۱۸ کاهش چشمگیری داشته است به گونه ای که حجم سرمایهگذاری چینیها در آمریکا با ۹۲ درصد کاهش به تنها ۱.۸ میلیارد دلار در پنج ماهه نخست سال رسیده است که کمترین میزان ۷ سال اخیر محسوب می شود.