وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ و هنر با حمایت گلخانهای با منابع و امکانات محدود به جایی نمیرسد و نمیتوان برای مدت طولانی برای حمایت از این عرصه به دولت وصل بود.
به گزارش ایرنا سید عباس صالحی پنجشنبه شب در نشست با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: یکی از افتخارات ایرانیان داشتن سهم قابل توجهی از منابع انسانی در عرصه فرهنگ و هنر است.
وی افزود: در ۴۰ سال اخیر بیش از ۱، ۵ میلیون نفر در رشتههای مختلف هنری در کشور دانش آموخته شدند و بخش قابل توجهای از منابع انسانی در این مدت در رشتههای هنری تحصیل کرده اند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هم اینک نیز ۳۴۱ هزار دانشجو در رشتههای مختلف هنری تحصیل میکنند و ۱۰۳ واحد دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد، پیام نور و علمی کاربردی در رشتههای مختلف هنری به تربیت دانشجو میپردازند و بیش از چهار هزار و ۴۰۰ آموزشگاه آزاد هنری در کشور وجود دارد.
صالحی تصریح کرد: آمارهایی از این قبیل نشان میدهد که با منابع گسترده انسانی در عرصه فرهنگ و هنر رو برو هستیم که طالب فضای وسیع تری برای خلاقیت ها، اقتصاد و معیشت خودشان هستند که حتما باید برای آنان چاره اندیشی شود.
وی اظهار داشت: نمیخواهم بگویم دولتها موظف به فعالیت در عرصه زیرساختهای فرهنگی نیستند و دولتمردان خود را از این عرصه دور بدانند، اما باید دایره توقع را با توجه به منابع محدود از دولت کمتر کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه بخش زیادی از خلاقیتهای امروز ایران در استانها شکل میگیرد گفت: با توجه به جریان روبه رشد منابع انسانی جوان در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه، خلاقیتهای مهم و اساسی را صرفا نباید در مرکز دید و اینکه ایران فقط تهران نیست یک شعار واقعی است.
صالحی تاکید کرد: نباید توجه صرف به تهران باشد، زیرا تهران به اندازه زیاد پرخوری داشته است باید با استانها ارتباط را قویتر کنیم و امضای تفاهم نامه در سفرهای استانی با نگاه توسعه فرهنگی انجام میشود.
وی ادامه داد: در چهار سال گذشته با استانهای مختلف به ویژه سیستان و بلوچستان تفاهم نامههایی را امضا کردیم و استانها باید برای مدت قابل توجهای محل تاکید باشند.
عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: حضور امروزم در سیستان و بلوچستان ششمین سفر استانی چند روزه است و تفاهم نامه فرهنگی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری این استان با هدف کمک به حل مشکلات این حوزه و تقویت پارهای از زیرساختها به امضا رسید.
صالحی تصریح کرد: با هدف رفع دغدغههای فعالان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه سیستان و بلوچستان قبل از سفر به این استان نشستهای مختلفی برای تنظیم این تفاهم نامه سه ساله تا پایان سال ۱۴۰۰ با هدف حل مشکلات برگزار شده تا بتوانیم پیگیر مراحل اجرای آن باشیم.
به گفته وی در حوزه عکس و هنرهای تجسمی در چند شاخه در این تفاهم نامه نکاتی در حمایت از این بخش دیده شد و قول میدهیم امکان حمایت از جشنواره ملی عکس نگاران فراهم شود و اجرای آن ادامه پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان فرصتهای فراوانی در بخشهای طبیعی، تاریخی و انسانی وجود دارد، اما از این استان تصویرسازی درستی ارائه نشده که عکاسان میتوانند در کنار دیگر مجموعهها چهره واقعی و مثبت از این نقطه از ایران اسلامی نشان دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: چند ماه قبل مسئول صندوق اعتباری هنر به سیستان و بلوچستان سفر کرد و اکنون نیز بحث حمایت از هنرمندان دنبال میشود و بانک اطلاعاتی هنرمندان استان که میتواند مقدمهای باشد برای حمایت از این قشر مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد است.
صالحی تصریح کرد: همچنین برگزاری نمایشگاه هنری در کشورهای همسایه برای استانهای مرزی در این تفاهم نامه دیده شده و جشنواره خوشنویسی اقوام ایرانی در سیستان و بلوچستان ایدهای است که میتواند به کمک اتحاد اقوام ایرانی بیاید.
وی ادامه داد: در حوزه ارتقای شاخصهای کتابخوانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهای مختلفی از جمله پایتخت کتاب ایران، جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، شبکههای مروجان کتابخوانی و جام باشگاههای کتاب با هدف شکل دهی جریان اجتماعی به سمت کتابخوانی انجام شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه به مرور میتوان دانههای تسبیح را در کنار هم قرار داد گفت: طرحهای متعددی در دولت قبل و این دولت در ارتباط با کتاب فروشیها اجرا شده است.
وی افزود: سال گذشته در تهران بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ مجوز و در استانها افزون بر هفت هزار و ۹۰۰ مجوز اجرای موسیقی صحنهای داده شد و در حوزه سینما نیز شاهد اتفاقات خوب بودیم به طوری که پارسال ۱۰۰ سالن سینما در کشور ساخته شده و امسال نیز قرار است ۱۲۰ سالن سینما ساخته شود.
صالحی ادامه داد: در چهار ماهه نخست امسال فروش سینماهای کشور بیش از ۱۰۶ میلیارد تومان بوده که در مقایسه با ۷۵ میلیارد تومان مدت مشابه سال قبل حدود ۳۰ میلیارد تومان افزایش فروش را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: همچنین امسال بیش از ۱۲ میلیون نفر و در مدت مشابه سال گذشته افزون بر هشت میلیون نفر به سینماها رفتند که این نشان دهنده افزایش فروش همزمان با افزایش مخاطب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با هدف کمک به مطبوعات سیستان و بلوچستان از مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان میخواهیم اسامی رسانههایی که مجوز آنها بر اساس ماده ۱۶ لغو شده را به ما ارائه دهند تا بعد از بررسی در هیات نظارت فرصت مجدد به آنها داده شود.
دکتر صالحی همچنین قول حمایت از چهار روزنامه ۲ زبانه بلوچی و فارسی سیستان و بلوچستان را داد.
وی با بیان اینکه حیف است تا نواهای محلی با فوت هنرمندان به خاک بروند و چیزی از این نواها به یادگار نماند اظهار داشت: بر اساس این تفاهم نامه به تولید آلبومهای محلی، اجرای برون مرزی استادان موسیقی استان و تکمیل استودیو ضبط موسیقی کمک میشود.
عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: با توجه به سابقه طولانی سیستان و بلوچستان در عرصه سینما امسال برای نخستین بار تفاهم نامهای میان سازمان سینمایی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان تنظیم شد و اگر دوستان در استان ایده و سناریو خوبی برای تولید فیلم داشته باشند از آن نیز حمایت میشود.
صالحی گفت: همین امسال نیز یک فیلم خوب در فضای سیستان و بلوچستان در حال تهیه است و با توجه به قرآنی بودن این استان از فعالان این عرصه نیز حمایت میشود.
وی اظهار داشت: در حوزه انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خرید کتاب هیچ تفاوتی میان تشیع و تسنن وجود ندارد و معیار، کیفی بودن کتب است و مبنای هیات نظارت فقط برای کتابهای احکام فقهی و تاریخ صدر اسلام اعلام منابع اهل سنت بودن در شناسنامه کتاب است.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست هنرمندان را انسانهایی ارزشمند و فرهیخته دانست و گفت: باید برای ارتقای فعالیتهای فرهنگی و هنری در این استان تلاش شود.
سید دانیال محبی تاکید کرد: برای توسعه سیستان و بولچستان باید زمینه بیشتر فعالیت جوانان استان در عرصه علم و هنر فراهم شود.
به گزارش ایرنا نمایندگان اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه سیستان و بلوچستان در این نشست به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند که حمایت از جشنواره ملی عکس نگاران، برگزاری جشنواره خوشنویسی اقوام ایرانی، ساماندهی هنرمندان بخشهای مختلف، تقویت کتابخوانی، توجه به مشکلات اصحاب رسانه، ایجاد چاپخانه و تولید آلبوم موسیقی از جمله مطالب ارائه شده آنان در این نشست بود.
در پایان این نشست از کتاب عکس نگاران به عنوان مجموعه آثار هنرمندان عکاس کشوری در نخستین جشنواره ملی عکس نگاران رونمایی شد.