arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۲۸۵۹
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۵ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷

شاخص بورس در کانال ۱۳۳ هزار واحدی ایستاد

بسته جدید ارزی که در هیات دولت تصویب شده از امروز اجرایی شده است. در بسته ارزی جدید، پتروشیمی ها، فولادی‌ها و فلزی‌ها امکان فروش ارز در بازار ثانویه را یافتند که سودآوری این شرکت‌ها را افزایش می‌دهد.بازار بورس پس از رشد بی سابقه پنج هزار واحدی دیروز، اندکی استراحت کرد و بر این اساس از شدت صعود شاخص کاسته شد.کارشناسان تاکید می‌کنند، همواره پس از رشد سریع شاخص بورس، بازار سرمایه اندکی تعدیل می‌کند تا با بررسی شرایط جدید، مسیر حرکت خود را تعیین کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 شاخص بورس امروز (سه شنبه) با رشد ۲۵۶ پله‌ای نسبت به دیروز، در جایگاه ۱۳۳ هزار و ۵۸۴ واحدی ایستاد.

به گزارش ایرنا، بازار بورس پس از رشد بی سابقه پنج هزار واحدی دیروز، اندکی استراحت کرد و بر این اساس از شدت صعود شاخص کاسته شد.

کارشناسان تاکید می‌کنند، همواره پس از رشد سریع شاخص بورس، بازار سرمایه اندکی تعدیل می‌کند تا با بررسی شرایط جدید، مسیر حرکت خود را تعیین کند.

بسته جدید ارزی که در هیات دولت تصویب شده از امروز اجرایی شده است. در بسته ارزی جدید، پتروشیمی ها، فولادی‌ها و فلزی‌ها امکان فروش ارز در بازار ثانویه را یافتند که سودآوری این شرکت‌ها را افزایش می‌دهد.

** تداوم رشد دسته جمعی شاخص‌های بورس
همچنین در معاملات امروز ۲ میلیارد و ۶۲۳ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۹ هزار و ۳۸۶ میلیارد ریال در ۱۸۳ هزار و ۹۸۵ نوبت داد و ستد شد.
بررسی شاخص‌های اصلی بازار سرمایه نشان می‌دهد شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت‌های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می‌گذارد، ۷۵ واحد رشد کرد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت‌های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می‌شود، هفت واحد رشد کرد.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز پنج واحد بالا رفت؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس است.
شاخص آزاد شناور نیز ۵۳۳ واحد افزایش یافت؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت‌ها در بورس را نشان می‌دهد.
شاخص بازار اول (مربوط به شرکت‌های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور) ۱۱۸ واحد کاهش و شاخص بازار دوم بورس نیز ۸۴۳ واحد افزایش یافت.
در معاملات امروز نماد‌های فملی (ملی صنایع مس)، پارسان (نفت وگاز پارسیان)، همراه (ارتباطات سیار) و شپدیس (پتروشیمی پردیس) بیشترین تاثیر مثبت و رمپنا (مپنا) و وامید (گروه مدیریت سرمایه گذاری امید) بالاترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.

** تداوم صدرنشینی گروه شیمیایی و پتروشیمی
گروه شیمیایی در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه ۴۰۴ میلیون سهم به ارزش ۲ هزار و ۶۷۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
گروه فلزات اساسی به ارزش ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال و فرآورده‌های نفتی به ارزش ۹۹۶ میلیارد ریال جایگاه‌های بعدی را به خود اختصاص دادند.
همچنین در رده چهارم معاملات امروز گروه کانی‌های فلزی با داد و ستدی به ارزش ۶۷۷ میلیارد ریال قرار گرفت و گروه تامین آب، برق و گاز نیز با معاملاتی به ارزش ۵۳۷ میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود کرد.

**رشد فرابورس
شاخص فرابورس (آیفکس) در معاملات امروز چهار پله رشد کرد و در جایگاه یک هزار و ۵۳۲ واحدی قرار گرفت.
همچنین در بازار فرابورس، بیش از ۸۲۴ میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از چهار هزار و ۳۰۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
در معاملات امروز نماد‌های مارون (پتروشیمی مارون)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و ذوب (ذوب آهن) بیشترین سهم را در رشد آیفکس داشتند و میدکو (هلدینگ معدنی خاورمیانه) نیز بیشترین تاثیر منفی را داشت.

نظرات بینندگان