امروز سه شنبه، قیمت نفت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، افزایش یافت. دلیل افزایش قیمت نفت در روز جاری، دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران عنوان شده است. این بیم می رود که با تحریم های آمریکا علیه ایران، عرضهٔ جهانی نفت کاهش پیدا کند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته ۴۲ سنت افزایش یافت و بشکه ای ۷۴.۱۷ دلار در بازار معامله شد. همچنین، معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افزایش ۳۰ سنتی، بشکه ای ۶۹.۳۱ دلار صورت گرفت.
افزایش قیمت نفت با آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران در روز سه شنبه، قیمت نفت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، افزایش یافت. دلیل افزایش قیمت نفت در روز جاری، دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران عنوان شده است. این بیم می رود که با تحریم های آمریکا علیه ایران، عرضهٔ جهانی نفت کاهش پیدا کند.
تحریم های آمریکا علیه ایران، که در ماه جولای نزدیک به ۳ میلیون بشکه در روز نفت خام صادر کرده است، از نیمه شب گذشته اجرا شده است.
گروه بانکداری استرالیا و نیوزیلند (ANZ) روز سه شنبه گفت: "بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران رانهٔ اصلی افزایش قیمت ها در آینده نزدیک خواهد بود. کاهش عرضه می تواند به اندازهٔ ۶۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز باشد."
این بانک گفت، در نتیجه "بازار علی رغم افزایش تولید اوپک برای جبران کاهش عرضه، همچنان با کمبود مواجه خواهد بود."
مخالفان تحریم علیه ایران
بسیاری از کشور ها، من جمله متحدان اروپایی آمریکا و همچنین چین و هند، مخالف این تحریم ها هستند، اما دولت آمریکا گفته است که می خواهد تا جایی که ممکن است کشور های بیشتری خرید نفت از ایران را متوقف کنند.
یک مقام ارشد دولت ایالات متحده روز دوشنبه گفت: "سیاست ما این است که تا آنجا که ممکن است کشور های بیشتری، سریعتر به صفر برسانند. ما قصد داریم که مورد به مورد با کشورهای مختلف در این رابطه کار کنیم، اما هدف ما این است که میزان درآمد ایران را کاهش دهیم و ورود ارز به ایران کم کنیم."
بانک فرانسوی سوسیت ژنرال گفت که در حال حاضر "عرضه راحت" در بازارهای فیزیکینفت وجود دارد، اما اشاره کرد که "تحریم های ایران ۱ میلیون بشکه در روز از بازار خارج خواهد کرد."
این بانک می گوید که این امر بازار ها را در شرایطی قرار می دهد که تنها در آن ظرفیت اضافی اندکی برای مقابله با اختلالات پیش بینی نشده وجود دارد.
عوامل جانبی افزایش نرخ نفت
از جمله عوامل دیگری که در روزهای گذشته موجب افزایش قیمت نفت شده بود، کاهش تعداد دکل های نفتی آمریکا و کاهش تولید ماهانه عربستان در ماه جولای عنوان شده است.
در هفته گذشته شرکت های انرژی ایاالت متحده، برای دومین بار در سه هفته گذشته، تعداد دکل های نفتی فعال خود را کاهش دادند.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز در روز جمعه گفت که در هفته منتهی به ۳ آگوست، دو عدد دکل های نفتی آمریکا توسط حفاران کاهش، و مجموع آنها به ۸۵۹ عدد رسیده است.
همچنین، به گفته دو تن از منابع مطلع در روز جمعه، عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت جهان، در ماه جولای حدود ۱۰.۲۹ میلیون بشکه نفت در روز استخراج کرده است، که حدود ۲۰۰ هزار بشکه کمتر از ماه قبلش می باشد.
این در حالی است که، در ماه ژوئن عربستان توافق کرده بود که همراه با برخی دیگر از تولید کنندگان اوپک، و غیر اوپکی نظیر روسیه، تولید خود را از ماه جولای افزایش دهند.
اوپک و همپیمانان غیرعضو با هدف کاهش مازاد عرضه نفت در بازار و افزایش قیمت این محصول، از سال ۲۰۱۷ اقدام به کاهش تولید نفت به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز کرده بودند. اما با کاهش تولید ونزوئلا و برخی دیگر از تولیدکنندگان، میزان کلی کاهش تولید به بالای ۱۶۰ درصد مقدار توافق شده رسیده بود. در توافق ۲۲ ژوئن، در واقع با افزایش تولید روزانه ۱ میلیون بشکه، میزان تولید به سطح توافق شده در سال ۲۰۱۷ برگردانده شد و سهم روسیه در این افزایش تولید در حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.
عربستان سعودی در روز ۲۵ جولای، با حملهٔ گروه حوثی یمن به دو تانکر نفتی اش، موقتاً ارسال محموله از طریق این آبراهه را متوقف کرد. اما روز شنبه، وزیر انرژی عرستان طی بیانیه ای اعلام کرد که ارسال محموله از این آبراهه مجدداً از سر گرفته شده است.
روز سه شنبه، نخستین بخش تحریم های آمریکا که طبق مفاد توافق هسته ای 2015م. لغو شده بودند، با خروج آمریکا از برجام بار دیگر علیه ایران تحمیل شدند. ذی نفع اصلی این اقدامات آمریکا، چین است که بیش از یک دهه به شریک اصلی تجاری ایران تبدیل شده است. پکن قبل از آن به دولت ترامپ گفته که پس از بازگشت تحریم های نفتی در 4 نوامبر واردات نفت از ایران را کاهش نخواهد داد.