پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرهاد سرخوش با بیان اینکه اطلاعی از ساخت دریاچه مصنوعی با استفاده از آب رودخانه 'آجی چای' در اختیار ستاد احیا قرار نگرفته بود، بیان کرد: پس از انتشار این اخبار در شبکه های اجتماعی دستور بررسی این موضوع صادر و مشخص شد در مسیر این رودخانه برای ایجاد یک دریاچه مصنوعی، آب بند احداث شده است.
وی با تاکید بر اینکه کسی نمی تواند از حقابه دریاچه ارومیه برای هدایت به منطقه ای دیگر استفاده کند، اظهار داشت: تلاش ها برای توقف این طرح بدون درنگ آغاز شد.
وی از نامه نگاری خود با رییس سازمان محیط زیست برای پیگیری این موضوع خبر داد و افزود: این سازمان به استاندار آذربایجان شرقی و وزیر نیرو اعلام کرده است که طرح ایجاد دریاچه مصنوعی از حق آبه دریاچه ارومیه باید متوقف شود.
رییس ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه تبعات سنگینی برای آذربایجان شرقی خواهد داشت و مسوولان این استان هم باید برای احیای نگین آبی آذربایجان تلاش کنند.
وی همچنین ایجاد پارک آبی در وضعیت نامناسب ذخایر آبی کشور را غیرمنطقی دانست.
به گزارش ایرنا آب بند ایجاد شده در رودخانه 'آجی چای' توانایی ذخیره 500 میلیون مترمکعب آب را داراست.
ارتفاع نگین آبی آذربایجان در اثر تبخیر آب طی روز گذشته /22 مرداد 1397/ به یکهزار و 270 متر و 46 سانتی متر رسید که نسبت به سال گذشته یک سانتی متر کاهش یافته است.
تراز این دریاچه قبل از تشکیل ستاد احیا تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط 40 سانتی متر کاهش می یافت اما در سایه برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید این روند کاهشی متوقف شده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت 10 سال/ از سال 1394/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
تجاوز به حقابه این دریاچه یکی از عمده دلایل خشک شدن آن طی دهه های اخیر بوده است.