arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۵۳۹۶
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۰۸ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۷

سئول: گشایش دفتر ارتباط دو کره نقض تحریم نیست

سخنگوی نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی تصریح کرد که گشایش دفتر ارتباطی در مجتمع مرزی نزدیک کره شمالی نقض تحریم‌ها محسوب نمی‌شود. مقام کره جنوبی اظهار داشت: دو کره بیانیه صلح امضا کرده اند و برای کاستن از تنش‌ها و پیشبرد برنامه برقراری رژیم دائمی صلح، گشایش دفتر ارتباطی در مجتمع 'کایه سونگ' از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی تصریح کرد که گشایش دفتر ارتباطی در مجتمع مرزی نزدیک کره شمالی نقض تحریم‌ها محسوب نمی‌شود.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونهاپ ''کیم ایو کیوم'' روز چهارشنبه تصریح کرد این اقدام برای بهبود روابط دو کشور بسیار موثر و مفید است.
مقام کره جنوبی اظهار داشت: دو کره بیانیه صلح امضا کرده اند و برای کاستن از تنش‌ها و پیشبرد برنامه برقراری رژیم دائمی صلح، گشایش دفتر ارتباطی در مجتمع 'کایه سونگ' از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به گفته سخنگوی نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی، این اقدام نقض تحریم‌ها محسوب نمی‌شود و یکی از توافقات سران دو کره است که در ۲۷ آوریل امسال (۷ اریبهشت) با یکدیگر بیانیه صلح را منتشر کردند.
خبرگزاری کره جنوبی می‌نویسد که برخی از مقام‌های آمریکایی روی این مساله متمرکز شده اند و گشایش این دفتر را نقض تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل می‌دانند.
سخنگوی کره جنوبی تاکید کرد گشایش این دفتر در دیدار رهبران کره شمالی و آمریکا هم مطرح شده است و این ربطی به تحریم‌ها پیدا نمی‌کند و بازگشایی آن یک امتیاز اقتصادی به پیونگ یانگ محسوب نمی‌شود.
به گفته این مقام کره‌ای رایزنی‌هایی برای تعیین تاریخ گشایش دفتر شده و تاریخی نیز در نظر گرفته شده است که کره شمالی هنوز درباره آن اعلام نظر نکرده است.
خبرگزاری کره جنوبی نوشت که این احتمال می‌رود که با توافق طرفین این دفتر روز پنجشنبه کارش را شروع کند.
پیونگ یانگ بر این باور است که کره جنوبی باید تلاش کند با عبور از تحریم‌های سازمان ملل و آمریکا علیه کره شمالی، دفتر مجتمع مرزی «کایه سونگ» در مرز دو کره را بازگشایی کند.
این مجتمع که در دو سال گذشته بسته بوده است محل فعالیت صد‌ها شرکت کره‌ای و هزاران نفر از نیرو‌های کار از کره شمالی است کره جنوبی ماه‌ها است که برای گشایش این دفتر تلاش می‌کند و آن را برای توسعه روابط اقتصادی دو کره بسیار مهم ارزیابی کرده است.
از سوی دیگر این کشور از جانب کره شمالی تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارد مبنی بر اینکه باز شدن این دفتر و راه اندازی مجتمع، نشانه‌ای از بهبود روابط دو کره است و کره جنوبی باید به این اقدام مبادرت ورزد.
کره جنوبی در همین زمینه با سازمان ملل و آمریکا در حال رایزنی است تا بازگشایی این دفتر مشمول تحریم‌ها نشود این کشور تاکید کرده است که وزارت وحدت کره جنوبی مسئول رسیدگی به این موضوع و دستیابی به معافیت از تحریم‌ها است تا این دفتر تا پایان ماه جاری میلادی راه اندازی شود.
دو کره برای گشایش دفتر در ماه اوت به توافق رسیدند، اما برای این منظور لازم است سوخت تهیه شود تا برق این مجتمع را تامین کند و این در شرایطی است که انتقال نفت و سوخت به کره شمالی بر اساس تحریم‌ها امکان پذیر نیست.
یک تیم از کره جنوبی خرداد امسال راهی این مجتمع شد تا مقدمات بازگشایی دفتر ارتباطی دو کشور را در این منطقه فراهم کند مجتمعی که نماد همکاری‌های اقتصادی دو کره محسوب می‌شود.
دو کره آوریل امسال موافقت کردند هر چه زودتر این دفتر ارتباطی بر اساس توافق رهبران دو کشور گشایش یابد تا بتوان فعالیت این مجتمع اقتصادی و تجاری مرزی را شروع کرد.
همزمان یک کار گروه و تیم ویژه تشکیل شده است که نمایندگی شرکت‌های کره‌ای و شرکت‌های خارجی را در کره جنوبی برعهده دارد و در حال افزایش فشار بر دولت است تا دستور بازگشایی مجتمع مذکور صادر شود.
بسیاری از شرکت‌های کره‌ای که پیشتر نیز مخالف بستن این مجتمع بوده اند، بر راه اندازی فوری آن تاکید می‌ورزند این شرکت‌ها می‌گویند روابط دو کره بهبود یافته است و دیگر خطری این کشور را تهدید نمی‌کند و ضرورتی ندارد که این مجتمع که محل فعالیت شرکت‌های کره‌ای است، تعطیل بماند.
بیش از ۱۲۰ شرکت از کره جنوبی تا پیش از تعطیلی مجتمع، در آن فعالیت می‌کردند و هزاران کارگر و نیروی کار از کره شمالی نیز با آن‌ها همکاری می‌کردند این مجتمع به نماد همکاری‌های اقتصادی دو کره تبدیل شده بود.
شرکت‌های بزرگ کره‌ای نیز تیم‌های مستقلی تشکیل داده اند و می‌گویند که به دنبال راه‌هایی هستند تا فعالیت تجاری خود در کره شمالی را از سربگیرند.
شرکت‌های مذکور که از سال ۲۰۰۴ در این مجتمع فعال شدند می‌گویند به دلیل بسته شدن آن، نزدیک به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار خسارت به آن‌ها وارد شده است.
فوریه (بهمن) سال ۲۰۱۶ زمانی که کره شمالی چهارمین آزمایش اتمی خود را انجام داد 'پارک گیون هی' رییس جمهوری وقت کره جنوبی که اکنون به دلیل فساد مالی و زد و بند‌های سیاسی در زندان بسر می‌برد، دستور تعطیلی مهمترین نماد همکاری دو کره را صادر کرد.
خبرگزاری رسمی کره جنوبی می‌نویسد بر اساس اطلاعات وزارت وحدت و کمیته اصلاحات سیاسی کره جنوبی، پارک شخصا و به طور شفاهی و بدون برگزاری نشست دولت دستور تعطیلی مجتمع صنعتی را صادر کرده است.
این مجتمع که مجموعه‌ای کارخانه‌ای به حساب می‌آید در سال ۲۰۰۴ میلادی در مرز دو کره راه اندازی شد در این مجتمع ۱۲۰ شرکت کره جنوبی نزدیک به ۵۴ هزار کارگر کره شمالی را به خدمت گرفته بودند تعطیلی آن تاثیر بسیار مخربی بر روابط دو کره داشته است.
کمیته اصلاحات سیاسی وزارت وحدت کره جنوبی نتیجه گیری کرده است این اقدام خلاف مقررات و قانون اساسی بوده است و دولت 'مون جائه این' رییس جمهور کره جنوبی باید فعالیت این مجتمع را از سربگیرد.

نظرات بینندگان