arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۳۸۶۵
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۷

اعتراض چین به عبور رزم‌ناو آمریکا از دریای جنوبی / پکن چند کشتی و هواپیما به منطقه اعزام کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد پکن نسبت به عبور یک رزمناو نیروی دریایی آمریکا از نزدیکی جزایر مورد مناقشه در دریای چین جنوبی به شدت اعتراض کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد پکن نسبت به عبور یک رزمناو نیروی دریایی آمریکا از نزدیکی جزایر مورد مناقشه در دریای چین جنوبی به شدت اعتراض کرده است.

به گزارش ایرنا 'گنگ شوانگ' روز جمعه در کنفرانس خبری در پکن با اشاره به اینکه کشورش نسبت به این موضوع «اعتراض جدی» کرده است افزود: در واکنش به این اقدام غیر قانونی آمریکا، ارتش چین چند کشتی و هواپیما به منظور رصد ناو آمریکایی و هشدار به آن برای خروج از منطقه، اعزام کرد.
رزمناو 'یو اس اس چنسلرزویل' آمریکا که مجهز به موشک های هدایت شونده است، روز دوشنبه این هفته به منظور آنچه حفظ 'عبور و مرور آزاد دریایی' عنوان کرده است از نزدیکی جزایر پاراسل عبور کرد.
تردد جنگنده ها و ناوهای جنگی آمریکا در دریای جنوبی چین نه تنها با واکنش پکن روبرو شده بلکه سبب افزایش تنش ها در این منطقه از جهان شده است.
پکن با انتقاد از حضور نظامی آمریکا دراین پهنه دریایی بر حاکمیت خود دراین آبراه استراتژیک تاکید دارد.
دریای جنوبی چین منطقه ای است که سالانه 3 تریلیون دلار تبادلات جهانی از آن می گذرد این منطقه ناحیه‌ای در حدود ۳ و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر می‌گیرد.
پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگ‌ترین ناحیه دریایی جهان است.
جزیره‌های واقع بر دریای جنوبی چین که با هم یک مجمع‌الجزایر را تشکیل می‌دهند افزون بر صدها عدد هستند این جزیره‌ها که خالی از سکنه هستند و همچنین خود دریا، مورد جدال کشورهای مختلف بوده‌اند به همین علت حتی نام‌های متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار می‌رود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بین‌المللی، حداقل در انگلیسی و زبان‌های اروپایی است.
جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.
ایالات متحده این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیر دریایی‌ هایش در رفت ‌و آمد در این دریا تاکید می‌ورزد.

نظرات بینندگان