پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دادگاه عالی سریلانکا در حکمی فعالیت ماهیندا راجاپاکس نخست وزیر منتخب از سوی رییس جمهوری این کشور را ممنوع و اعلام کرد کابینه راجاپاکس تا زمانی که مشروعیت آن تایید نشود نمی تواند ایفای نقش کند.
به گزارش ایرنا، شبکه خبری 'ان دی تی وی' در گزارشی نوشت: دادگاه عالی سریلانکا اعلام کرده است که ادامه حضور راجاپاکس در راس دولت، صدمه جبران ناپذیری به سریلانکا وارد خواهد کرد.
سریلانکا بیش از یک ماه است که با یک بحران سیاسی مواجه شده است. این بحران پس از تصمیم ماتریپیلا سریسینا رییس جمهوری این کشور برای برکناری رانیل ویکرم سینگه از سمت نخست وزیری و جایگزین کردن راجاپاکس آغاز شد.
هفته گذشته اکثریت نمایندگان پارلمان سریلانکا خواهان دخالت دادگاه عالی این کشور برای برکناری راجاپاکس شدند. نمایندگان پارلمان اعلام کرده اند که راجاپاکس با وجود رای عدم اعتماد پارلمان به او حاضر به کناره گیری از سمت نخست وزیری سریلانکا نیست.
ام ای سومانتیران نماینده پارلمان سریلانکا گفت: موضع 122 نماینده پارلمان این است که راجاپاکس صلاحیت و مشروعیت نخست وزیری سریلانکا را ندارد.
این درحالی است که پارلمان سریلانکا روز شنبه به قطع حقوق وزیران و پرداخت هزینه سفرهای مقامات دولتی این کشور به عنوان اقدامی جهت فشار بر راجاپاکس رای مثبت داد.
نمایندگان پارلمان سریلانکا همچنین با کاهش بودجه دفتر نخست وزیری این کشور موافقت کرده اند.
راجاپاکس و ویکرم سینگه از سه هفته پیش برای به دست آوردن پست نخست وزیری سریلانکا با یکدیگر رقابت می کنند. ویکرم سینگه با حکم برکناری خود توسط سریسینا مخالفت کرده است.
بر اساس قانون اساسی سریلانکا، رییس جمهوری نمی تواند نخست وزیر این کشور را برکنار کند حتی اگر ریاست جمهوری قدرتمند ترین فرد سریلانکا باشد.
با این وجود ماتریپیلا سریسینا رییس جمهوری سریلانکا، رانیل ویکرم سینگه نخست وزیر این کشور را در حالی که وی در پایتخت حضور نداشت از کار برکنار و به سرعت ماهیندا راجاپاکس را به عنوان جانشین ویکرم سینگه منصوب کرد.
در یک ماه گذشته ده ها هزار حامی رانیل ویکرم سینگه و همچنین راجاپاکس در خیابان های کلمبو پایتخت راهپیمایی کرده اند.
با اوج گرفتن بحران سیاسی در سریلانکا که در بالاترین سطوح حکومتی جریان دارد، ناظران سیاسی نسبت به احتمال وقوع 'حمام خون' در این کشور هشدار داده اند.
تحلیلگران امور شبه قاره، بحران جاری در این کشور را در واقع انتقام گیری هند از سران سریلانکا در انتخاب چین به عنوان حامی خود و همچنین جبران شکست در صحنه سیاسی و انتخابات مالدیو در برابر پکن ارزیابی می کنند.
چین به اتهام دخالت در این بحران سیاسی واکنش نشان داده و اعلام کرده است که صرفا یک ناظر و نه شرکت کننده در وقایع جاری این کشور است.