پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در 10 سال اخیر رشد سالمندی حدود ۳.۲ درصد بوده در حالی که رشد جمعیت ۱.۲ درصد بوده است و این امر نشان می دهد با پدیده سالمندی مواجه ایم.
انوشیروان محسنی بندپی گفت: در 10 سال اخیر رشد سالمندی حدود ۳.۲ درصد بوده در حالی که رشد جمعیت ۱.۲ درصد بوده است و این امر نشان می دهد با پدیده سالمندی مواجه ایم و طبق آمارها در گروه اول کشورهای دارای سالمند هستیم.
وی افزود: البته سالمند شدن جامعه عارضه بدی هم نیست بلکه نشان دهنده ارتقای شاخص های سلامت و بهداشت است اما باید برای آن دوران برنامه ریزی داشته باشیم.
محسنی گفت: ایران با توجه به رشد جمعیتی که در دهه 60 داشت جزو کشورهایی است که به سمت سالمندی میرود.هرچند کشورهایی که بین 7 تا 14 درصد جمعیت آنها سالمند هستند در گروه اول، کشورهایی که 14 تا 21 درصد جمعیتشان سالمند هستند درگروه دوم و کشورهایی که بالای 21 درصد سالمند هستند در گروه سوم سالمندی قرار دارند.
محسنی افزود: طبق سرشماری سال 95 ایران با ۳.۹ درصد سالمند در گروه اول قرار دارد و پیشبینی میشود سال 2030 جمعیت سالمند کشور به 13 میلیون و سال 2050 یکسوم جمعیت معادل 31 درصد آن به سالمندی برسند.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی کشور گفت: صندوق های بازنشستگی نیز طراحی و برنامه ریزی شده اند تا پس از زمان بازنشستگی خدمات رفاهی مستمری را برای آحاد جامعه فراهم کنند بطوری که هم اکنون 42 میلیون نفر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی، حدود یک میلیون و 600 هزار خانوار تحت پوشش صندوق بیمه عشایر و روستاییان و حدود یک میلیون و 327 هزار نفر در صندوق بازنشستگی کشوری تحت پوشش هستند.
وی گفت: در حال حاضر ما با چند بحران آلودگی، کم آبی، محیط زیست و بحران صندوق های بازنشستگی مواجه ایم چرا که ساز و کار و ساختار مناسبی برای آن طراحی نشده است و کشورهای دنیا وقتی که با این مشکل مواجه شدند چندین راهکار و استراتژی را برای کاهش و اصلاح این بحران در نظام سیاستگذاری خودشان از جمله افزایش سن بازنشستگی طراحی کردند.
محسنی بندپی گفت: باید شرایطی فراهم شود تا بتوانیم راهکارهای اساسی و علمی را برای رفع این مشکل ارائه کنیم و از دانش و تخصص اساتید به خوبی استفاه کنیم.