پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتایج یک پژوهش نشان می دهد بچه هایی که دیرتر وارد مدرسه می شوند، و بیشتر می خوابند در کلاس هشیار تر هستند.
به گفتهی نویسندهی ارشد تحقیقات ارائه شده «گیدئون دانستر» چرخهی شبانه روزی کودکان و نوجوانان با بزرگسالان به طور کامل متفاوت است.
شروع زودهنگام مدارس سالهاست که مورد بحث قرار دارد. بسیاری پیشنهاد میکنند که شروع زمان مدارس باید کمی دیرتر باشد تا الگوی خواب نوجوانان دچار ایراد و مشکل نشود. ۸۵ درصد از دبیرستانهای ایالات متحده زمان شروع کلاسهایشان زودتر از ۸:۳۰ صبح است و به صورت میانگین زمان شروع کلاسها در این کشور ۷:۵۹ صبحها به شمار میرود. چند سال است که آکادمی کودکان آمریکا پیشنهاد کرده که مدارس از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شوند.
مطالعات جدید به وضوح میزان تاثیر شروع مدارس روی نمرات و بازدهی دانش آموزان را مورد مطالعه قرار داده است. در سال ۲۰۱۶ در سیاتل اعلام شد که شروع زمان مدارس از ۷:۵۰ به ۸:۴۵ تغییر خواهد کرد. این اتفاق شرایط بسیار مناسبی برای محققان فراهم کرد تا بتوانند وضعیت مدارس قبل و بعد از این تغییر را مورد مطالعه قرار دهند.
به جای آنکه محققان روی الگوی خواب مرسوم تکیه کنند، با استفاده از مچ بندهایی میزان فعالیت دانش آموزان را تحت نظر قرار دادند. گروه اول از دانش آموزان که ۹۲ نفر بودند برای دو هفته مورد مطالعه قرار گرفتند که پیش از اعمال تغییرات زمانی در مدارس بود.
گروه دوم که ۸۸ دانش آموز از مدارسی مشابه بودند، بعد از اعمال تغییرات زمانی در مدارس به مدت دو هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. نتیجهی کار به وضوح نشان میداد که دانش آموزان توانستهاند به طور میانگین در روز ۳۴ دقیقه بیشتر بخوابند و از همه مهمتر دانش آموزان موفق شده بودند تا ۴.۵ درصد نمرات دریافتی بهتری داشته باشند.
با توجه به مشخص بودن نتایج اعلام شده توسط محققان و تاثیر خواب بیشتر در سلامت ذهنی و روانی کودکان و نوجوانان، اما تغییر زمان شروع مدارس آنقدرها هم ساده نیست. با دیرتر شروع شدن مدارس، بسیاری از پدر و مادرها که برنامه ریزی نه چندان انعطاف پذیری برای کار کردن دارند دچار مشکل خواهند شد. موضوعی که به طور قابل توجهی مانع اعمال تغییرات یاد شده میگردد.
منبع: دیجیاتو