پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مطالعات صورت گرفته در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه ملی سلامت در زمینه ریزمغذی ها، گفت: تمام گروه های سنی در کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند.
به نقل از ایرنا ، زهرا عبدالهی روز سه شنبه با اعلام این خبر فوق افزود: کمبود ویتامین D در 67 درصد نوجوانان، 86 درصد زنان باردار، 62 درصد کودکان 6 ساله و 70 درصد بزرگسالان شایع است.
به گزارش سازمان غذا و دارو،وی با اشاره به پیامدهای غیرقابل جبران کمبود ویتامین D و تحمیل هزینه های هنگفت به نظام سلامت، اضافه کرد: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها، ام اس، آسم، آلرژی و پوکی استخوان را افزایش می دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: راهکار موثر و عملی که می تواند شیوع کمبود ویتامین D را در کشور کاهش دهد، غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است که با توجه به اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کشور، برنامه افزودن ویتامین D به آرد نیز به عنوان یک راهکار، می تواند اثربخش باشد.
عبدالهی اظهار داشت: غنی سازی آرد با ویتامین D در اولویت برنامه های معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، پایلوت این برنامه به مدت یک سال با کمک های تکنیکی مشاوران بین المللی از سازمان بهداشت جهانی و یونیسف در بیرجند اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: در طول اجرای پایلوت این برنامه، قابلیت اجرایی و پروتکل کنترل کیفیت تدوین می شود و پس از آن ویتامین D نیز در برنامه ملی غنی سازی آرد قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D در نان های چهارگانه تافتان، سنگک، لواش و بربری که در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک هستند، انجام می شود، گفت: این طرح در سه کارخانه آرد بیرجند دنبال می شود که براساس گزارش های سازمان غذا و دارو فعالیت های خوبی در حال انجام است.
عبدالهی درمورد منابع تامین ویتامین D، توضیح داد: اقدامات لازم برای واردات این ویتامین توسط سازمان غذا و دارو از سازمان های بین المللی یونیسف و بهداشت جهانی صورت گرفته است تا واردات سریع تر انجام شود و تولید کنندگان داخلی بتوانند پرمیکس آهن، اسید فولیک و ویتامین D را تولید کنند تا برنامه در اسرع وقت آغاز شود.